Tehnologie eficientă pentru epurarea biologică a apelor uzate

Tehnologie eficientă pentru epurarea biologică a apelor uzate

COMUNICAT DE PRESĂ

 S.C. DFR Systems S.R.L. A SEMNAT PROIECTUL DE FINANȚARE

  1. 24/01.03.2018 DERULAT PRIN UEFISCDI

 S.C. DFR Sytems S.R.L., cu sediul în Drumul Taberei 46, sector 6, România, cod poştal 061392, derulează începând cu data de 01.03.2018 proiectul ”Tehnologie eficientă pentru epurarea biologică a apelor uzate” (Cost-effective biological wastewater treatment), acronim CEBIOTREAT, proiect cofinanţat în baza contractului de finanţare, încheiat cu Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).

 Parteneri în cadrul proiectului CEBIOTREAT sunt Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti (România) și Arges Aritma Makina LTD. ŞTİ. (Turcia). Proiectul se implementează în România și Turcia pe o durată de 24 luni. Proiectul este finanțat din bugetele de stat ale țărilor partenere, cât și din alte surse (cofinanţare şi Comisia Europeană). Valoarea totală a proiectului este de 440.803,00 Euro.

 Obiectivul principal al proiectului este de a oferi o soluție tehnologică pentru realizarea unor economii însemnate de energie electrică în cadrul stațiilor de epurare a apelor uzate. Se va dezvolta un nou sistem de aerare bazat pe difuzoare confecționate din metale rezistente la coroziune. Noul tip de difuzor va fi testat în 2 stații de epurare a apei cu nămol activ și în 2 stații de epurare a apelor uzate unde este implementată tehnologia de epurare biologică cu biofilm atașat pe suport mobil.

 Acest proiect este finanțat printr-un grant al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare, CCCDI – UEFISCDI, cod de proiect COFUND-MANUNET III-CEBIOTREAT, în cadrul PNCDI III.

 Date de contact

Ioana Corina MOGA

Director Departament Cercetare-Dezvoltare al S.C. DFR Systems S.R.L.

Tel: 0733.690.915; Fax: 021.413.14.39

Email: corinamoga@yahoo.com

Website: www.dfr.ro; www.fluensys.ro