Connect with us
Pub
1 1

Stiri Online TV | News

Tăntălăul și Gogomanul Într-Unul Singur

De la pupitrul Administraței Prezidențiale, a comasat azi un omagiu cu o tâmpenie. Omagiul era pentru cei care au murit pe 22 Decembrie 1989 și tâmpenia era anunțul privind amânarea desemnării premierului propus până după Crăciun. Le-a dat vrac, laoalată și înțeleg de ce nu s-a deranjat să facă două declarații separate: omul este, intelectual și emoțional, depășit de ambele evenimente. Lui îi este totuna și totaia, ca unui frigider săsesc căruia îi este egal dacă îl încarci cu slănină sau cu făină. În schimb, bizarul președinte pare complet captivat de filmul în care joacă el însuși, film turnat în România de producătorii Partidului Popular European, film care n-are, deocamdată, un nume, dar mie mi se pare că începe să semene cu un remake al peliculei de succes ”Ceaușescu și Robinetele de Aur”. Scenă: ditamai holul de marmură, aurit, pustiu, ca o peșteră lăcuită. Un steag, un pupitru gol, două uși. Suspans. De pe care ușă va ieși poanta? Deodată, aia din stânga se deschide și o gagică intră cu un A4. Respectuoasă până la scolioză, se apropie pâș-pâș de pupitru, depune acolo foaia și iese cu spatele, cifotică de acestă dată. Iar nimeni. Mister și ecou, ca la metrou, noaptea. Brusc, ca o țestoasă ridicată pe picioarele din spate, drept și solemn ca o lumânare funerară plimbată strict degeaba, Iohannis apare, vine la aparat și bodogăne alene ceva în sibiana vulgară, ceva care pare important pentru el, pentru el și numai pentru el. Abia a început să vorbească, dar deja m-a pierdut, nu mai sunt atent, omul e total, complet, absolut deprimant, îmi face rău să mă uit. În schimb, cred că am ghicit cum se numește filmul lui Iohannis. Nu e ”Ceaușescu și Robinetele de Aur”. Este Tăntălăul și Într-Unul Singur.

PS: în imagine, Agenda Președintelui Iohannis de mâine (și de mâine încolo, de fapt, poți să verifici), așa cum apare pe situl Administrație Prezidențiale. Noroc că știu că vineri are întâlnire cu șefii lui de Bruxelles, că altfel credeam că e liber.

Advertisement Pub

Actualitatea

Rușii nu văd cu ochi buni sistemul de apărare antirachetă THAAD din România

STIRI ONLINE TV  – Putin urmărește îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), a declarat ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.

„Situaţia este urmărită îndeaproape. Un proverb rusesc spune: ‘Nimic nu este mai permanent decât ceva temporar'”, a spus el. „Există întrebări: care sunt motivele pentru implementarea ca atare a THAAD şi ce implică modernizarea instalaţiilor antirachetă în România?”, a adăugat Gruşko în marja celei de-a 27-a reuniuni a Consiliului pentru politică externă şi apărare din Rusia (SVOP), organizaţie neguvernamentală care grupează importanţi oameni politici, diplomaţi, analişti de politică etc.

„Ni s-a spus că elementele antirachetă care se desfăşoară la o bază în România sunt destinate exclusiv pentru a contracara ameninţările cu rachetă provenind din exteriorul regiunii euroatlantice şi că, potrivit caracteristicile lor fizice, ele nu sunt capabile să intercepteze armele strategice din dotarea Rusiei”, a spus în continuare diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova este interesată să ştie ce fel de lucrări vor fi efectuate la instalaţiile antirachetă din România.acestuia”,

Mai mult

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Breaking News

Procurorii se înregistrează între ei, Lazăr vrea ”măsuri manageriale”

Stiri Online TV – Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a descoperit că există  ”un impas” al  Inspecției Judiciare și că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei. Mai mult, Lazăr vede ”măsuri manageriale” la o o problemă care dezvăluie serioase probleme în sistem, inclusiv de ordin moral. Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra unui procuror inspector.

„Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr, joi, înainte de ședința CSM.

Mai mult