Connect with us
Pub
HIMARS 110 HIMARS 110

Stiri Online TV | News

Totul despre sistemele de rache HIMARS

România va achiziționa Romania 54 de dispozitive lansatoare de rachete de înaltă mobilitate , plus serviciile și echipamentele conexe. Dispozitivele de înaltă mobilitate lansatoare de rachete () se instalează pe camioane militare obișnuite și cântăresc 10 tone.

HIMARS poate fi încărcat cu una sau șase rachete, rachetele fiind ghidate prin radio, având o mare acuratețe, cu o rază de acțiune de 480 km. Rachetele zboară cu o viteză de 85km/oră.

HIMARS sunt utilizate în special pentru securizarea frontierelor. Introduse în dotarea armatei americane în luna ianuarie a anului 2005, HIMARS au acumulat peste 1 milion de ore de utilizare în luptă (Siria, Irak, Afganistan), fiind una din cele mai eficiente piese de armament americane, cu o relevanță operațională de 99%.

Sitemul HIMARS se caracterizează prin aceea că poate fi transportat și instalat cu discreție, camioanele care transportă HIMARS fiind greu de deosebit față de camioanele militare obișnuite, de transport, sistemul HIMARS încărcat pe camioan având 7 metri lungine și 2,5 metri lățime.

Turcia folosește în mod curent sistemele HIMARS pentru securizarea frontierei cu Siria.

Intersant la achiziția HIMARS de către România este că raza de acțiune a rachetelor (480 km) creează un cerc de ținte potențiale, inexistente anterior, cum ar fi Kiev, Belgrad, Odesa sau Istanbul.

Chiar și așa, oficialii noștri și ai NATO declară că achiziția HIMARS de către România nu perturbă echilibrul puterii din zonă.

VIDEO HIMARS ÎN ACȚIUNE – Video al armatei SUA

 

Advertisement Pub

Actualitatea

Rușii nu văd cu ochi buni sistemul de apărare antirachetă THAAD din România

TV  – Putin urmărește îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), a declarat ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.

„Situaţia este urmărită îndeaproape. Un proverb rusesc spune: ‘Nimic nu este mai permanent decât ceva temporar'”, a spus el. „Există întrebări: care sunt motivele pentru implementarea ca atare a THAAD şi ce implică modernizarea instalaţiilor antirachetă în România?”, a adăugat Gruşko în marja celei de-a 27-a reuniuni a Consiliului pentru politică externă şi apărare din Rusia (SVOP), organizaţie neguvernamentală care grupează importanţi oameni politici, diplomaţi, analişti de politică etc.

„Ni s-a spus că elementele antirachetă care se desfăşoară la o bază în România sunt destinate exclusiv pentru a contracara ameninţările cu rachetă provenind din exteriorul regiunii euroatlantice şi că, potrivit caracteristicile lor fizice, ele nu sunt capabile să intercepteze armele strategice din dotarea Rusiei”, a spus în continuare diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova este interesată să ştie ce fel de lucrări vor fi efectuate la instalaţiile antirachetă din România.acestuia”,

Mai mult

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Breaking News

Procurorii se înregistrează între ei, Lazăr vrea ”măsuri manageriale”

TV – Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a descoperit că există  ”un impas” al  Inspecției Judiciare și că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei. Mai mult, Lazăr vede ”măsuri manageriale” la o o problemă care dezvăluie serioase probleme în sistem, inclusiv de ordin moral. Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra unui procuror inspector.

„Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr, joi, înainte de ședința CSM.

Mai mult