Connect with us
Teodorescu Teodorescu

Fotoreportaj

Red Bull pe dos

pe dos. Apropo de muzică… sau de absența ei, de când a ajuns o miorlăială ineptă, unsă cu ironie scremută, pe-o poezică de școlar de-a treia, să treacă drept muzică, sau și mai, inexplicabil, drept manifest, ”manifestul Pieței”, cum citesc pe ici-colo? Zic de jenanta melodie Domnu’ Soros, de domnul -Teodorescu, melodia care, și dacă i-o comanda Soros însuși, n-o plătea să-l omori, ba chiar cred că, așa nonagenar cum e, Soros se însuflețea și-l fugărea pe Teodorescu pe scări și-i făcea ghitara guler. Sufletul de revoluționar (chiar ș-așa, pașnicist, cum e stilul acuma), care se simte pansat și exprimat de piesa aia ar trebui să intre la o cură de bărbăție, cu un extract de fudulii de taur, vultur, sau leu, ceva, dacă nu cumva ar trebui să ia vitamine cu muzică mai vânjoasă, să se mai întremeze în spirit. Cine e în dubiu, și nu știe care e muzică stimulativă pentru proteste și care nu, propun, de referință, piesa nemuritorilor de mai jos. Sau cine n-are aderență la BUG, poate să ia cu încredere Negru Vodă a lui Phoenix, care n-are termen de expirare, dă rezultate ca-n prima zi. Dar Taxi, nu. Aia, măi băieți, doar moaie și întristează trupul și mintea, ca un fel de Red Bull pe dos. 

Advertisement Pub

Breaking News

Bolile primarilor bucureșteni: după furia bordurilor și delirul trandafirilor, urmează isteria gărdulețelor

STIRI ONLINE TV – Bucureștenii din sectorul 4 al Capitalei s-au bucurat atunci când primarul Băluță (PSD) a desființat gărdulețele de fier (oribile) de pe marginea trotuarelor din Bulevardul Tineretului, plantând în locul lor arbuști, un mod natural, simplu, economic și decorativ de a delimita trotuarul de spațiile verzi.

Din păcate, costisitorul elan al primarului Băluță, care de un an de zile s-a angajat într-o uriașă operațiune de modificare a trotuarelor și bulevardelor din sector (cu succes, în unele cazuri, exagerat, de cele mai multe ori) continuă cu instalarea de noi gărdulețe în locul celor vechi, gărdulețe scumpe, scump de întreținut și care nu adaugă nimic nici ca funcționalitate, nici ca estetică.

Nu este de mirare că bucureștenii au suspiciuni atunci când vâd aceste cheltuieli fără rost, bănuind că banul public este prost cheltuit sau orientat abuziv către firme ”de partid” sau ”de casă”.

Mai mult

Fotoreportaj

Acești primari neobosiți și proiectele lor suspecte: Afacerea ”Gărdulețe la părculețe”:

Parculet 1

Dacă și tu ești unul dintre bucureștenii care te uiți în jur cu spaimă pentru a nu fi luat prin surprindere de ceea ce mai inventează primarii pentru a mai cheltui un bugețel pe o panseluță, un gărduleț, o băncuță, avem un subiect nou pentru tine: Afacerea ”Gărdulețe la părculețe”, un proiect la primarului PSD-ist de la Sectorul 4, Băluță. Băluță a observat că părculețele pentru copii plantate de primarul anterior, Piedone, printre blocuri, nu au nici o problemă. Leagănele și balansoarele funcționează, pardoseala de cauciuc a părculețelor este în regulă, totul bine. Deci, s-o fi gândit, Băluță, aici e de lucru. Și a scos un buget de cheltuit pe niște gărdulețe de beton care să înconjoare părculețele. Dar, te-ai fi gândit tu, dacă tot nu este nevoie de împrejmuire, de ce nu le împrejmuiește măcar cu cea mai ieftină variantă, un gard de sârmă, care se montează într-o zi și costă ieftin? Pentru că costă ieftin, de aceea, ți-ar putea răspunde Băluță. Așa că a dat ordin și bani ca părculețele să fie împrejumite cu o bordură înaltă din beton turnat temeinic. Astfel, părculețul va devini o mare baltă pe timp de ploaie și un periculos loc de dat cu capul când se aleargă copii pe acolo. De ce să nu ai nici o problemă, atunci când poți avea mai multe și poți să cheltuiești și niște bani pentru asta? Băluță știe!


Părculeț înainte de împrejmuire


Părculeț după împrejmuire

Mai mult

Fotoreportaj

Socialism și conștiință de S-Klasse

Andronescu

Socialistul român se poartă de parcă trandafirul ăla de pe sigla PSD e furat din cimitir, pare că are mereu ceva pe conștiință, ca un fluture ieșit dintr-un vierme, s-a desfăcut de originea umilă și se uită la coconul natal de sus și cu silă. Îl mai auzi pe câte un pesedist: ”m-am dus și eu la un ghișeu, ca un simplu cetățean”, adică el nu mai este ”simplu”, este deasupra și aparte, un soi de țăran ratat, prostul satului care simte că s-a ajuns fiindcă i-a dat partidul geantă și l-a trimis în inspecție, iar el se duce mai întâi la birt, să vadă dacă țoiul de mastică are același gust când ești șef. O variațiune mai perfidă este socialistul în zdrențe, ăla care joacă rolul unui ”om ca toți ceilalți”, un ipocrit mai complex, un trăirist, ca un Al Pacino pesedist care a învățat cu Strasberg cum să fie încă și mai convingător în rol de poporan. La categoria asta intră Dragnea, un tern cu mustață pe care îl vezi că apare și se lipește de tine când stai la coadă la taxe și îți ține isonul la înjurături, ca un colonel care se dă cu soldații și se târăște cot la cot cu ei prin mocirlă la instrucție, dar asta numai până seara, când răcanii se duc să servească masa de la cazan și el cotește spre popotă. Așa și Androneasca, care, mai ieri, ședea într-un studio de televiziune ca o băbuță necăjită că-i întârzie pensia, până a întrebat-o unul, ca s-o necăjească și mai mult ”cum ai avut tu, cucoană, leafă de 4000 de euro pe lună când un doctorand are sub 400?”, iar aia, în loc să zică, ca un om cinstit care își știe valoarea, ”câștig al dracului de bine fiindcă-s al draculul de bună la ce fac”, s-a afrontat rău, ca țața Mița activista: ”Cum îți permiți?!!”. O fi ajuns-o și pe Androneasca vorba lui Boca: ”dacă pățești necazuri înseamnă că ai făcut greșeli”.

Callimah

Mai mult