Connect with us
Pub
Pnl 1 Pnl 1

Stiri Online TV | News

PNL: înmormântare sau botez?

”Lupta cu PSD” este ideea fixă a noului și nu doar o idee, ci și cea mai toxică strategie politică posibilă, o strategie pe care acum văd c-o ia în brațe și Ludovic , fiind, în opinia mea, ultimul (sau, hai, printre puținii) fruntași care pare că încă mai are mințile și bunul simț la el. ”Obiectivul meu principal este să transform în bine PNL astfel încât să putem să câştigăm toate competiţiile electorale împotriva PSD” spune Orban, la finalul unui interviu despre candidatura sa la șefia PNL. Nu ascund, sunt unul dintre cei care cred că Turcan ar trebui încuiată în coafor și aruncată cheia, iar Orban ar trebui să vină la șefia PNL nu prin alegeri, ci printr-un act colectiv de căință colectivă. Însă molipsirea lui Orban de obsesia adusă de PDL-iși în PNL (și dusă până la delir de Gorghiu), aceea a ”luptei cu PSD”, este îngrijorătoare, fiindcă, în tabloul general, nu ”lupta cu PSD” contează, ci reeducarea, reexplicitarea, dacă vreți, a principiilor liberalismului către o națiune care este liberală în genetică și gândire. Dacă PSD face azi scor, asta nu este pentru că românul este socialist din fire (așa cum greșit cred tefeliștii), ci pentru că liberalii eșuează în a face din liberalism, nu o strategie electorală, ci o filosofie de viață pe care să o dăruiască cu drag și răbdare românilor, ca singurul vaccin împotriva colectivismului toxic. Or, liberalii de azi, pângăriți de PDL-sim, par că iubesc mai mult partidul și activismul deșănțat decât ideile liberale, liberalismul. Dar care liberalism? Mai este PNL un partid liberal, sau, prin afilierea la PPE a devenit creștin-democrat (ceea ce nu este deloc același lucru)? Dacă este așa, Orban nu candidează la conducerea PNL, ci la șefia unei iluzii. Oricum, oricine va veni la conducerea PNL, trebuie, fie să înmormânteze liberalismul, fie să boteze creștin-democrația. Dar să spună limpede și românilor care din două, ca să știe și ei cum să se îmbrace la eveniment.

Callimah

Advertisement Pub

Actualitatea

Rușii nu văd cu ochi buni sistemul de apărare antirachetă THAAD din România

TV  – Putin urmărește îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), a declarat ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.

„Situaţia este urmărită îndeaproape. Un proverb rusesc spune: ‘Nimic nu este mai permanent decât ceva temporar'”, a spus el. „Există întrebări: care sunt motivele pentru implementarea ca atare a THAAD şi ce implică modernizarea instalaţiilor antirachetă în România?”, a adăugat Gruşko în marja celei de-a 27-a reuniuni a Consiliului pentru politică externă şi apărare din Rusia (SVOP), organizaţie neguvernamentală care grupează importanţi oameni politici, diplomaţi, analişti de politică etc.

„Ni s-a spus că elementele antirachetă care se desfăşoară la o bază în România sunt destinate exclusiv pentru a contracara ameninţările cu rachetă provenind din exteriorul regiunii euroatlantice şi că, potrivit caracteristicile lor fizice, ele nu sunt capabile să intercepteze armele strategice din dotarea Rusiei”, a spus în continuare diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova este interesată să ştie ce fel de lucrări vor fi efectuate la instalaţiile antirachetă din România.acestuia”,

Mai mult

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Breaking News

Procurorii se înregistrează între ei, Lazăr vrea ”măsuri manageriale”

TV – Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a descoperit că există  ”un impas” al  Inspecției Judiciare și că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei. Mai mult, Lazăr vede ”măsuri manageriale” la o o problemă care dezvăluie serioase probleme în sistem, inclusiv de ordin moral. Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra unui procuror inspector.

„Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr, joi, înainte de ședința CSM.

Mai mult