Connect with us
Crin Antonescu Crin Antonescu

Stiri Online TV | News

Pisica prezidențială Antonescu

PNL-iștii de azi seamănă mult cu muncitorii de la uzinele Dacia de după 89, stau în curte la o țigară și își dau cu părerea. Ne preia cineva? Ne închide? Lor le-ar plăcea să se întoarcă Renault, dar dacă se întoarce și îi dă pe toți afară? Totuși, singurul lucru pe care liberalul de azi îl știe sigur-sigur este că nu mai depinde de el. Ce-o să mai râdem la Convenția Națională PNL, când vom vedea ”elita liberalismului” românesc cum se transformă în Congresul PCR și se adună într-o sală ca să afle ce s-a hotărât ”la vârf” și să voteze în consecință.

Crin , aflat acum la școala de lideri a PPE, ca pe vremuri, Iliescu la Moscova, pozează în mimoză politică jignită în aripa Brătiană și oftează că el a rămas doar un biet membru inocent, dar tace ca fecioara care a comis-o azi-noapte în șură despre faptul că nici membrul ăla nu mai e liberal, ci creștin-democrat.

Deocamdată, rolul lui Antonescu în exil la Bruxelles este să fie pisica prezidențială pe care PPE o ține în lesă ca s-o dezlănțuie împotriva lui Iohannis. Dacă Iohannis o dă de gard anul acesta cu unirea sateliților PPE (PNL, USR, PMP și UDMR), cum este și de așteptat (fiindcă expertiza lui Iohannis în uniri se oprește la unirea slăninii cu ceapa), Antonescu trebuie să apară ca Iliescu în Studioul 4, să fondeze FSN-ul neoliberal și să fie candidatul la președinșie al unei struțo-cămile numită Uniunea Populară. Gen.

Advertisement Pub

Actualitatea

Rușii nu văd cu ochi buni sistemul de apărare antirachetă THAAD din România

 – Putin urmărește îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), a declarat ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.

„Situaţia este urmărită îndeaproape. Un proverb rusesc spune: ‘Nimic nu este mai permanent decât ceva temporar'”, a spus el. „Există întrebări: care sunt motivele pentru implementarea ca atare a THAAD şi ce implică modernizarea instalaţiilor antirachetă în România?”, a adăugat Gruşko în marja celei de-a 27-a reuniuni a Consiliului pentru politică externă şi apărare din Rusia (SVOP), organizaţie neguvernamentală care grupează importanţi oameni politici, diplomaţi, analişti de politică etc.

„Ni s-a spus că elementele antirachetă care se desfăşoară la o bază în România sunt destinate exclusiv pentru a contracara ameninţările cu rachetă provenind din exteriorul regiunii euroatlantice şi că, potrivit caracteristicile lor fizice, ele nu sunt capabile să intercepteze armele strategice din dotarea Rusiei”, a spus în continuare diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova este interesată să ştie ce fel de lucrări vor fi efectuate la instalaţiile antirachetă din România.acestuia”,

Mai mult

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Breaking News

Procurorii se înregistrează între ei, Lazăr vrea ”măsuri manageriale”

– Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a descoperit că există  ”un impas” al  Inspecției Judiciare și că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei. Mai mult, Lazăr vede ”măsuri manageriale” la o o problemă care dezvăluie serioase probleme în sistem, inclusiv de ordin moral. Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra unui procuror inspector.

„Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr, joi, înainte de ședința CSM.

Mai mult