Connect with us
Pub
Volvo Volvo

Automobile

Mișcare importantă pe piața auto: Volvo renunță la producția de motoare pe benzină începând din 2019

renunță la producția de motoare pe benzină din 2019. Producătorul suedez de automobile, deținut de compania chineză Geely, a anunțat că începând din 2019 va produce numai motoare și electrice pentru toată gama sa de automobile. Inițial, se va concentra pe motoare hibrid, urmând să crească volumul de mașini electrice pe măsură ce infrastructura necesară se va dezvolta. În acest moment, cumpărătorii de automobile din toată lumea au încă reticențe față de automobilele exclusiv electrice, preferând automobile hibrid, care pot funcționa în ambele moduri. Deasemenea, cumpărătorii preferă, deocamdată, automobile hibrid din clasa mică și medie.

Anunțul lui Volvo nu este o veste bună pentru Tesla, compania lui Elon Musk care produce automobile electrice din clasa lux, deoarece Volvo, având acces la uriașa piață chineză și asiatică, precum și un portofoliu de mașini din clasa compactă și medie, poate dobândi un avans important în dezvoltare.

Advertisement Pub

Automobile

Nissan Qashqai, ofertă sub 20 de mii de euro

– NISSAN QASHQAI, precum și multe modele din gama Nissan au intrat sub o ofertă care aduce capabilul SUV la un preț de 19,920 Euro TVA inclus. Accesarea ofertei presupune însă un tichet RABLA. 

Modelul de la ofertă, Nissan Qashqai Acenta 1.6 l diesel 130CP, are următoarele dotări și echipamente:

ECHIPAMENTE STANDARD

  • Aer condiţionat automat dual-zone
  • Sistem navigaţie şi audio NissanConnect
  • Sistem siguranţă Nissan Safety Shield
  • Sistem Chassis Control
  • Faruri automate, Proiectoare de ceaţă
  • Jante aliaj 17″

De promoții similare beneficiază și Micra, X-Trail și Juke.

Mai mult

Automobile

Skoda Sunroq, un proiect inedit al studențior cehi

– 23 de studenți cehi de diverse specializări s-au implicat într-un proiect de tunning pentru a transforma modelul Skoda Karoq într-o versiune convertibilă, numită Skoda Sunroq.

Proiectul a fost realizat în doar opt luni și este parte dintr-o serie de evenimente numite Skoda Azubi Car Project, serie de evenimente aflate la a cincea ediție.

Mai mult

Automobile

Belgianul Neuville câștigă Raliul Portugaliei cu un Hyundai i20, românii pe locul 16 la WRC 2

stiri online tv

-Pilotul belgian Thierry Neuville a câştigat Raliul Portugaliei cu un Hyundai i20 şi a preluat astfel conducerea în Campionatul Mondial (WRC), la finalul celei de-a şasea etape a sezonului 2018.  Neuville, în vârstă de 29 ani, a înregistrat cu această ocazie a opta victorie din cariera sa. El a trecut linia de sosire cu un avans de 40 sec. faţă de britanicul Elfyn Evans (Ford Fiesta), care s-a clasat pe locul secund, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de finlandezul Teemu Suninen (Ford Fiesta), la 47sec.3/10.

Echipajul Simone Tempestini-Sergiu Itu (Napoca Rally Academy), care a concurat pe o maşină Ford Fiesta, a încheia cursa lusitană la peste o oră de învingător, clasându-se pe locul al 16-lea la categoria WRC 2.

Graţie acestui succes, Thierry Neuville a urcat pe prima poziţie în clasamentul general, cu 119 puncte, devansându-l pe francezul Sebastien Ogier (M-Sport Ford), cvadruplu campion mondial en titre, care a avut o ieşire în decor şi nu a reuşit să puncteze în cursa lusitană, rămânând astfel cu 100 de puncte. Pe poziţia a reia, cu 72 de puncte, se află estonianul Ott Tanak (Hyundai), cu 72 puncte.

Mai mult