Publicitate

Jeep

Între timp, la Bacău: primarul inaugurează o statuie a lui Bacovia făcută din rulmenți

Ziarul de Bacău anunță cu mândrie cetățenească dezvelirea unei noi statui a poetului George , sub auspiciile tânărului primarului PSD . Statuia înfățișează un personaj fabricat din rulmenți și roți dințate, care ține de mână doi copii fabricați din aceleași materiale, dar vopsiți, unul în roz și unul în bleu, ambele culori, fosforescente.

Oroarea din metal amintește mai degrabă de Terminator, ceea ce explică, într-un fel, faptul că statuia este aplaudată vioi de către puștimea încolonată anume pentru eveniment. Nu explică însă faptul că Terminator a primit numele îndrăgitului poet băcăuan, decât poate prin versul ”aud materia plângând”, deși în monumentul inaugurat, materia nu plânge, ci urlă de prostgust și neamprostie.

Ziarul mai scrie, lăudând autorii: ”Noul Bacovia are doi copii viu colorați, care pot fi luați de mână de trecători, pentru fotografii. Concepția grafică și execuția îi aparțin arhitectului Răzvan Ichim și firmei Romtexim. Potrivit plăcuței de identificare, statuia lui Bacovia a fost realizată cu sprijinul Primăriei, Federației Tinerilor și firmelor Sudometal, Soma, Remat, Cusbac. A mai contribuit un grup numeros de voluntari ce au ținut să fie menționați pe plăcuță.”

Primarul PSD Cosmin Necula nu este singurul care și-a dezlănțuit elanul artisitic asupra orașului său. La București, precum și în alte orașe ale țării, primarii PSD au început să se dea în stambă, ”decorând” orașele cu diverse orori care amintesc, în cel mai bun caz, de arta strungarilor chemați să realizeze monumente pentru clasa muncitoare în anii 50.

Citește în ȘtiriOnline.TV