Connect with us
Pub

Stiri Online TV | News

Sevil Shhaideh și instituția ”Boc”-ului la români

Guvernarea prin avatari, prin executanți supuși, devine o constantă în politica românească prin numirea birocratului pesedist Sevil Shhaideh, sau cum o numea cineva pe Facebook, Servil Shhaideh. Doamna Shhaideh pare serioasă, deși dacă era cu adevărat serioasă ar fi refuzat numirea în poziția de Prim Ministru, așa cum înțelept a sfătuit-o maică-sa, o femeie cu picioarele pe pământ, care, în fragmentul prezentat la TV părea îngrozită de succesul fiicei sale, ca omul simplu care știe bine că politica îl mânjește și pe omul cel mai curat. Instituția omului-de-paie a atins o culme și o notorietate aparte în vremea premierului Boc, un personaj care comunica prin fiecare fibră a sa nerăbdarea de a primi ordine, ca un cățel cu ochii fixați pe băț, așteptând de la stăpân azvârlirea ordinului numai pentru simpla bucurie a unui aport reușit.  Totuși, nu Boc și Băsescu au fondat acest mod rușinos de a face politică, ci tot socialiștii, pe vremea lui Iliescu, când un Văcăroiu sau un Athanasiu ieșeau ca prim minune din pălăria partidului pentru a potoli setea de schimbare a maselor. Desigur, Dragnea ar fi dorit să-și ia pentru sine funcția și ar fi fost mai bine pentru partid dacă ar fi avut-o, fiindcă guvernarea dezastruoasă pe care o prevăd se va fi cuantificat mai mult la el, personal, ferind partidul de un destin politic nefericit care va începe să semene cu al PNL-ului de azi. Perdantul final nu va fi însă, nici Dragnea, nici PSD, ci Statul și Națiunea, care vor intra, datorită naturii tenebroase a lui Dragnea, într-o perioadă de adânci tulburări. Cum teleormăneanul visează revoluție legislativă dimineața la prânz și seara, acest lucru va crea un haos față de care epoca Băsescu va părea o perioadă de liniște și serenitate absolută. Iar dacă perdantul va fi populația, câștigătorii vor fi ”frații” noștri ”binevoitori” din Uniunea Europeană care vor profita de slăbiciunea noastră pentru a ne mulge încă și mai mult de puținele resurse care ne-au mai rămas.

Georgescu

Advertisement Pub

Actualitatea

Rușii nu văd cu ochi buni sistemul de apărare antirachetă THAAD din România

STIRI ONLINE TV  – Putin urmărește îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), a declarat ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.

„Situaţia este urmărită îndeaproape. Un proverb rusesc spune: ‘Nimic nu este mai permanent decât ceva temporar'”, a spus el. „Există întrebări: care sunt motivele pentru implementarea ca atare a THAAD şi ce implică modernizarea instalaţiilor antirachetă în România?”, a adăugat Gruşko în marja celei de-a 27-a reuniuni a Consiliului pentru politică externă şi apărare din Rusia (SVOP), organizaţie neguvernamentală care grupează importanţi oameni politici, diplomaţi, analişti de politică etc.

„Ni s-a spus că elementele antirachetă care se desfăşoară la o bază în România sunt destinate exclusiv pentru a contracara ameninţările cu rachetă provenind din exteriorul regiunii euroatlantice şi că, potrivit caracteristicile lor fizice, ele nu sunt capabile să intercepteze armele strategice din dotarea Rusiei”, a spus în continuare diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova este interesată să ştie ce fel de lucrări vor fi efectuate la instalaţiile antirachetă din România.acestuia”,

Mai mult

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Breaking News

Procurorii se înregistrează între ei, Lazăr vrea ”măsuri manageriale”

Stiri Online TV – Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a descoperit că există  ”un impas” al  Inspecției Judiciare și că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei. Mai mult, Lazăr vede ”măsuri manageriale” la o o problemă care dezvăluie serioase probleme în sistem, inclusiv de ordin moral. Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra unui procuror inspector.

„Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr, joi, înainte de ședința CSM.

Mai mult