Connect with us
Batistei 3 Batistei 3

La faţa locului

Indolenți fără frontiere? Strada Batiștei, lăsată de izbeliște de primarul sectorului 2, Mihai Toader

Toți bucureștenii cunosc trotuarul de pe strada Batiștei, din fața fostei Ambasade SUA, vizavi de sala de spectacole ARCUB. Este una din cele mai circulate străzi din București. Aflată în administrarea primăriei sectorului 2, condusă de primarul PSD , strada este lăsată de izbeliște, și a devenit deja un exemplu de cum poate ajunge o stradă când primarul este complet dezinteresat, atât de aspectul zonei ultracentrale a Capitalei, cât și de felul (sau halul) în care au ajuns să circule bucureștenii pe trotuar.

Deoarece în acea zonă nu sunt locuințe, deci nu are cine ”să-i ia apărarea”, Știri Online TV i-a sesizat pe cei responsabili, primăria Sectorului 2 al Capitalei, cerând intervenția Primarului Mihai Mugur Toader pentru amenjarea acestei mici, dar importante zone.

Iată ce probleme are acel trotuar:

1. Un uriaș platan ”pică” exact în mijlocul trotuarului (și sper să nu-i dea cuiva prin cap să-l taie) blocând accesul;
2 Un panou electric, amplasat, inexplicabil, pe trotuar, blochează accesul, atât câtre trotuarul de la stradă, cât și către troutarul din fața fostei Ambasade SUA;
3. Trotuarul de la stradă este necirculabil, deoarece, în absența stâlpilor care ar bloca accesul mașinilor, este ocupta de mașini parcate pe trotuar, deși există semne de circulație care interzic acest lucru (iar Poliția Rutieră se face că nu vede);
4. Un uriaș spațiu verde, complet neadecvat cu lățimea locului, îngustează și trotuarele;
5. Trotuarul de lângă fosta Ambasadă SUA este rupt, găurit și nu doar inestetic, ci și un pericol pentru trecători;
6. Accesul către trotuar este blocat în permamnță de mașini parcate temporar;

Ce ar fi de făcut?

Acesta este un proiect de micro-urbanism, care se poate rezolva în 24 de ore, cu un buget minim, pe care îl estimăm la până în 5000 de Euro, cu beneficii pentru un imens număr de bucureșteni care tranzitează zilnic prin acel loc.

Acțiuni:

1. mutarea panoului electric din mijlocul trotuarului, acolo unde nu încurcă, lângă gardul fostei Ambasade SUA;
2. îngustarea cu câte 1 metru din fiecare parte (laturile lungi) și scurtarea (laturile scurte) cu câte 2 metri din fiecare parte a spațiului verde din mijlocul zonei;
3. amplasarea de mini-stălpi pe bordura dinspre stradă pentru a bloca accesul mașinilor pe trotuar, sau, și mai bine, montarea unui gard decorativ pe brodură, care să constituie și o protecție pentru pietoni;
4. Asfaltarea și amenajarea pantei de acces către trotuar, pentru a fi accesibil (acum nu este) atât persoanelor deforizate, cât și bicicliștilor;
5. Refacerea asflatului de pe trotuarul de lângă gardul fostei Ambasade SUA
6. Montarea de stâlpi care să nu permită mașinilor să parcheze în capul trotuarului dinspre Intercontinetal și să blocheze accesul pe trotuar;

Am sesizat azi, 8 mai 2017, primăria Sectorului 2 în legătură cu această situație și așteptăm să vedem cât durează până Primarul PSD Mihai Mugur Toader rezolvă problema.

Poți susține acțiunea noastră trimițând articolul, sau fotografiile din acest articol către alte autorități ale administrației publice, sau pur și simplu, dând share pe Facebook.

Advertisement Pub

Breaking News

Gara de Nord: o rușine pentru România, imagine vie a incompetenței guvernanților

STIRI ONLINE TV – Munca unui funcționar aflat în serviciul public nu trebuie niciodată evaluată după declarații și intenții, ci după rezultate, după ce se vede cu ochiul liber că ”s-a realizat”. Iar la Gara de Nord, ceea ce se vede este incomptență, indolență și, probabil, corupție. De unde să începem? de la ”Intrare”.

INTRARE

Literele de fier vopsit ”Intrare” au fost montate în 1974 și timp de câțiva ani a funcționat și neonul care le ilumina. Patruzeci de ani mai târziu, ele sunt în ”starea originală”. Contribuția nenumăraților directori care s-au perindat la conducere se vede: un autocolant sărăcăcios lipit pe geamul de deasupra ușii.

BAGAJE

Aceste 24 de casete pentru depozitarea temporară a bagajelor  sunt TOATE casetele de depozitare din Gara de Nord, cea mai mare gară a țării. În plus, prețul este exorbitant: 15 lei / 8 ore!

Altă opțiune este ghișeul de bagaje de mână, același de la înființarea gării și până acum, prost semnalizat și departe de peroane. Despre halul în care arată, nici nu mai merită scris, că se vede cu ochiul liber.

TALCIOC

Centrul holului mare al Gării de Nord arată ca un talcioc, cu tarabe improvizate care vând fleacuri. În timpul sosirii trenurilor, spațiile de trecere devin insuficiente datorită tarabelor. Ideea de amplasa aceste tarabe trădează ideea managementului despre spațiul pe care îl are în bună administrare, o idee care seamănă mai mult cu administrarea unui mall, nu a unui spațiu public (și istoric) destinat confortului călătorilor.

CHIOȘCURI LA LIBER

Nu există nici un plan, nici un fel de preocupare privind fluența călătorilor și aspectul Gării de Nord. Fiecare chioșcar se simte liber să-și decoreze chioșcul după cum crede, cum ar fi acesta, care și-a încropit un fel de căbănuță de lemn.

ZERO CĂRUCIOARE PENTRU BAGAJE

În Gara de Nord nu există primul lucru de utilitate, cărucioare de mână pentru bagaje. Dar chiar și dacă ar exista, ar fi greu de folosit, fiindcă jumătate din suprafața pardoselilor din Gară este improprie.

PARCĂRI-DEZASTRU 

Parcările din jurul Gării de Nord sunt nesistematizate și bântuite permanent de vagabonzi. Să parchezi este un risc, fie pentru a găsi mașina spartă sau zgâriată, fie pentru a nu rămâne blocat de alte mașini.

ABERAȚII, NEGLIJENȚĂ, URÂȚENIE 

Rondul din fața Gării de Nord este, în mod aberant, complet închis de gărdulețe, astfel încât nu folosește nimănui. Imagini ale indolenței sunt peste tot, cum ar fi trotuar imprecticabil din cauza instalației de la fântâna arteziană, sau legături electrice complet descoperite, sau niște butoaie folosite pentru a ”asigura” scheletul unei instalații publicitare desființate.

Mai mult

Editoriale

Ziua Unirii sărbătorită sub ăștia

iohannis tren stiri online tv

24 ianuarie este o sărbătoare uriașă pentru națiune și țară, la fel de importantă ca și 1 Decembrie, fiindcă este ziua în care a început formarea României de azi ca stat unitar și națiune unită pe teritoriul său. Fiecare înalt demnitar român ar trebui să cadă în genunchi și să mulțumească Cerului că s-a făcut Unirea, că dacă nu era ea, nu era el. Cu atât mai mult activiștii scopiți de bun simț, care ignoră Sărbătoarea Unirii ca fiind prea mică pentru ei. Mentalitatea asta a politicienilor, de trecători nesimțiți prin istoria României se reflectă și în felul cum sărbătorește Unirea omul obișnuit, care își ia obiceiurile patriotice mai mult din ce vede la ăștia, și-i păcat. D-aia, Halloweenul a devenit acum o sărbătoare mai mare ca Ziua Unirii și președintele de țară care vede asta și nu-și dă palme de rușine este o rușine pentru istoria noastră. Ziua Unirii ar fi fost și un bun prilej să onorăm Europa, că fără ea aveam și acum vamă la Focșani, și nici măcar cu Moldova, ci cu Rusia. Altă prostie care trece din gură-n gură cu această ocazie este ”Cuza a fost ales de popor și colo și dincolo”, ceea ce-i un ceaușism trecut din gură-n gură și necorectat de… cine, că n-are cine, fiindcă Unirea este o victorie a elitelor națiunii, aristocrația română, moșierii de frica cărora poporul de azi, urmaș al celui care-a făcut Unirea, l-a adus și la ținut la putere pe Iliescu și ai lui. În onoarea Unirii și a elitelor românești care au făcut-o, ar trebui ca măcar rapidul de pe ruta București-Iași să fie o bijuterie, ca Orient Expressul, că acum e unul dintre cele mai jegose trenuri de pe rutele interne. Rimează de minune cu discursul sec, ștergător de creier și gângav al lui ăsta, cum îl cheamă, ah da, Iohannis.

Călin Liviu Georgescu

Mai mult

Fotoreportaj

Red Bull pe dos

Teodorescu

Red Bull pe dos. Apropo de muzică… sau de absența ei, de când a ajuns o miorlăială ineptă, unsă cu ironie scremută, pe-o poezică de școlar de-a treia, să treacă drept muzică, sau și mai, inexplicabil, drept manifest, ”manifestul Pieței”, cum citesc pe ici-colo? Zic de jenanta melodie Domnu’ Soros, de domnul Taxi-Teodorescu, melodia care, și dacă i-o comanda Soros însuși, n-o plătea să-l omori, ba chiar cred că, așa nonagenar cum e, Soros se însuflețea și-l fugărea pe Teodorescu pe scări și-i făcea ghitara guler. Sufletul de revoluționar (chiar ș-așa, pașnicist, cum e stilul acuma), care se simte pansat și exprimat de piesa aia ar trebui să intre la o cură de bărbăție, cu un extract de fudulii de taur, vultur, sau leu, ceva, dacă nu cumva ar trebui să ia vitamine cu muzică mai vânjoasă, să se mai întremeze în spirit. Cine e în dubiu, și nu știe care e muzică stimulativă pentru proteste și care nu, propun, de referință, piesa nemuritorilor BUG Mafia de mai jos. Sau cine n-are aderență la BUG, poate să ia cu încredere Negru Vodă a lui Phoenix, care n-are termen de expirare, dă rezultate ca-n prima zi. Dar Taxi, nu. Aia, măi băieți, doar moaie și întristează trupul și mintea, ca un fel de Red Bull pe dos. 

Mai mult