Ilfovirea Capitalei: apar primele semne că arta ne va copleși sub mandatul de primar al Gabrielei Firea

Entuziasmul unui administrator de bloc de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu din sectorul 4 al Capitalei pentru sosirea primăverii a căpătat o expresie artistică, sub forma unei minunate statui din gips, vopsită în ulei, amplasată pe gazonul de lângă bloc. Creația, care pare desprinsă, fie din ansamblul de nimfe, delfini și îngerași cu care primarul de tristă amintire Piedone a copleșit Parcul Tineretului, fie din universul artistic Voluntarian al Gabrielei Firea, ambii renumiți pentru pasiunea pentru frumos, atât timp cât acel frumos este autentic din gips și vopsit lavabil.

Statuia reprezintă o tânără domnișoară într-o rochiță fină care îi pune în valoare sfârcurile, sugerând că nu doar administratorul blocului, ci și artistul turnător în gips iubește frumosul. Tânăra stă aplecată asupra unei fântâni, în versiunea originală, dar aici fântâna a fost înlocuită cu un ghiveci cu pământ, unde, cu siguranță, va fi plantat un ficus sau ceva. Remarcăm bordurile furate de pe undeva care înconjoară monumentul, precum și ochiul versat al administratorului de bloc, care le-a asortat cu statuia, vopsindu-le tot în alb, Slavă Domnului.

Statuia ar putea constitui o parte dintr-un proiect de amploare, prin care Garbieal Firea, cu concursul plin de sensibilitate al primarilor de sector, va aduce frumosul de la ea de acasă, în curțile bucureștenilor, ceea ce ar putea fi, dacă nu previzibil, măcar fascinant.

Iată, mai jos, celebra imagine prin care familia Firea a făcut cunoscută lumii pasiunea sa pentru frumos:

Calin Liviu Georgescu STIRI ONLINE TV este ziarul tau online pentru stiri, informatii utile si editoriale. Fondat in anul 2016 de Călin-Liviu Georgescu, ziarul online stirionline.tv ofera pentru milioane de cititori acces la stiri de calitate si pentru advertiseri spatii publicitare de cea mai buna calitate. Oferta de publicitate a ziarului StiriOnline.TV este diversificata si accesibila. Pentru IMM si companii care nu isi permit deocamdata un buget de publicitate, ziarul StiriOnline.TV ofera posibilitatea de a publica comunicate de presa in mod gratuit. Puteti contacta Redactia pentru mai multe detalii informatii la adresa de e-mail: stirionlinetv@gmail.com sau prin intermediul paginii noastre de Facebook: Facebook/StiriOnlineTV  StiriOnlineTV Facebook Page
 

S-ar putea să-ți placă și...

Loading...