Connect with us
stiri online tv stiri online tv

Zise pe românește

Greşelile politicianului sunt crime

Să nu treacă ziua de 15 ianuarie fără un citat (celebru) din , mai ales că inclusiv Tudose l-a pus pe poet în gulguta tradițională de Ziua Culturii, ceea ce face să fie încă și mai adecvate aceste cuvinte care, de la scrierea lor și până acum, se adeveresc de parcă nu vin dintr-un din secolul al XIX-lea, ci dintr-o teribilă previziune: ”Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei” – Mihai . Așa cum își tatuează fotbaliștii texte în sanscrită pe picioare, așa ar trebui să-și tatueze politicianul român pe frunte fraza asta, zic.

NEPUBLICABIL – editorialul care le zice pe românește

Știri Online TV

Advertisement Pub

Ultra Scurte

Pafariștii

stiri online tv

Pe cât este de adevărat că gravele probleme de recrutare, resurse umane și management ale unui partid (PSD) afectează buna funcționare a instituțiilor Statului, pe atât este de adevărat că aceleași probleme nu validează, prin contrast, alte partide (PNL, PMP, USR, etc) ca fiind mai competente la guvernare, și în nici un caz ca fiind reprezentative electoral, că nici nu sunt, de fapt. Că un prost care dă dovadă că-i și cretin, nu-l face pe prostul de alături mai deștept, ci rămân tot doi proști, dintre care unul este, pe deasupra, și cretin. Sau, ca să pun și personaje în parabolă: orișicât ar fi Dragnea de reprobabil, asta nu-l face pe Orban un minunat, nici pe Chichirmeni normali și nici pe Iohannis o lumină. În realitate, ”criza Tudose” arată că Statul geme de pafariști iresponsabili. De exemplu, dacă ai fi patron de șaormărie și nu votant, nu ți-ar da inima ghes să-ți dai prăvălia pe mâna lor, că te uiți la ei și îți dai seama dintr-o privire că ăștia ți-ar umple prăvălia de tupeiști care se-mpiedică în săbiile alea, de nepoate și parașute care te fură pe bon, că te-ar ține la coadă de-nebunești, ca la final să-ți pună-n lipie niște resturi de pui și stricat și scump. Zic asta fiindcă există, undeva în subteranele gândului public, impresia că ăștia conduc țara fiindcă sunt buni la condus. Uită chestia asta. Ăștia n-ar supraviețui în privat, pe bune, nici măcar o zi.

NEPUBLICABIL – editorialul care le zice pe românește

Știri Online TV

Mai mult

Zise pe românește

Banul public este pe mâna celor care n-au nici o meserie

stiri online tv

ANUL TRECUT, CAM PE VREMEA ASTA minus niște zile, Dragnea o împingea în față pe umila Sevil Shaideh ca premier și zicea că vrea oameni ”care să nu facă centre de putere” la Guvern și sfârșea prin a-l aduce șef pe comicul ecranului Grindeanu, care s-a făcut rapid dizident bănățean, iar apoi pe actualul revoluționar pe gură Tudose, ambii niște anonimi cu acte, care au prins gușă de lideri marcanți imediat ce portarul din Victoriei a început să le zică ”să trăiți”. De unde se vede că sistemul lui Dragnea, prin care partidul pune banul public la semnătura câte unui sulea, yesman activist de partid, este cancerul țării și, dacă voi putea (căci îmi doresc să ajung să pot), îl voi extirpa scurt. L-a folosit și Băsescu, din plin, cu alde specimene ca Udrea, Botiș, Ialomițianu, Funeriu, Boagiu, Igaș, șamd., numai că ăia nu mișcau în front, așa cum face resursa umană de la PSD, care dac-a scăpat în cașcaval, cu greu o mai scoți de-acolo. Nu că la PNL, la USR sau la Ciolosută ar fi vreo altă gândire. Cred că dacă ai trece azi toți activiștii de partid de toate culorile printr-o agenție serioasă de resurse umane înainte de a le da țara pe mână, România ar fi departe, pe culmi de progres imposibil de imaginat azi, cu alde Firea, Olguța, Tudose & Comp. De unde se vede că binecuvântarea partidului și simpla viză de la ”servicii” nu e de ajuns ca să te facă om întreg, și cu atât mai puțin om de stat. Mă uit în nomenclatorul de profesii CAEN și văd meserii ca ”aburitor plută”, ”aburitor textile”, ba chiar și meseria de ”acrobat”, dar meseria de ”activist” lipsește cu desăvârșire. Și lipsește findcă nu e. Dovadă că banul public este pe mâna celor care n-au nici o meserie. 

NEPUBLICABIL – editorialul care le zice pe românește

Știri Online TV

Mai mult