Connect with us
Pub
Grapini Tufis Grapini Tufis

Stiri Online TV | News

Grapinizarea lui Mihai Eminescu

Un comunicat de presă al Partidului Umanist al europarlamentarului Maria face deliciul Facebookului, pentru gramatica halucinantă și limbajul neaoșist-dulceag.

” au organizat un moment emoționant chiar și pentru cei mai tineri dintre tinerii care n-au trecut doar prin zonă, ci s-au oprit”

”Maria Grapini și-a invitat, ulterior, oaspeții la o cafenea literară, denumită, ad-hoc, printr-o deloc întâmplătoare coincidență cu ziua de naștere a Eminului, Cafeneaua Umanistă”

”a fost o atmosferă de… secol demult apus, din mare nefericire pentru cei care n-au putut s-o savureze”

Iată, mai jos, textul intgral:

”Credință și cultură au creat, la Timișoara, un 15 ianuarie memorabil !

Maria Grapini i-a dedicat lui o duminică încărcată de emoție

Pe un soare ireal în mijloc de iarnă, lângă simbolul Timișoarei — Catedrala Mitropolitană — bustul lui Mihai Eminescu a fost, duminică, 15 ianuarie, locul de întâlnire pentru toți cei care iubesc poezia, cultura, neamul și românismul sincer. Umaniștii Mariei Grapini au organizat, așa cum fac de ani de zile, un moment emoționant — chiar și pentru cei mai tineri dintre tinerii care n-au trecut doar prin zonă, ci s-au oprit — de cinstire a memoriei poetului nepereche, Mihai, și nu Mihail, Eminescu !

Europarlamentarul Maria Grapini și-a făcut o menire din a duce frumosul României peste tot în lume, un scop sincer de a fixa în conștiințele colaboratorilor zile importante, peste care n-avem cum să trecem nepăsători. Sosită de la o altă întâlnire plină de încărcătură emoțională, avută cu Mitropolitul Banatului, Grapini a avut surpriza să constate că o aștepta un grup numeros de oameni iubitori de simboluri naționale, umaniști, membri ai Asociației Seniorilor din Timișoara, ai Asociației Pacienților, tineri, femei și copii, sosiți cu toții pentru și la… Eminescu ! I-au fost alături, la depunerea de flori și coroane, scriitorul Nicolae Danciu Petniceanu, profesorul universitar Viorica Bălteanu, profesorul Rodica Pop, jurnaliști.

‘România rezistă prin valori și cultură ! Trebuie să credem în oamenii mari pe care îi avem, trebuie să-i prețuim și respectăm și să le cinstim memoria celor care nu mai sunt. Să avem grijă de ei, să avem grijă de noi, să ne promovăm valorile, aici, pe pământ românesc, să fim solidari și buni naționaliști ! Astăzi este și Ziua Culturii, să nu uităm de ea ! Prin voința noastră și a lui Dumnezeu, putem face din România țara la care visăm cu toții’, a declarat Maria Grapini.

Depunerea de coroane a fost urmată de un moment inedit, la care au contribuit, sensibil, membrii Asociației Seniorilor din Timișoara, care au cântat Mai am un singur dor și Pe lângă plopii fără soț, sub privirile pline de surprindere ale trecătorilor.

Maria Grapini și-a invitat, ulterior, oaspeții la o cafenea literară, denumită, ad-hoc, printr-o deloc întâmplătoare coincidență cu ziua de naștere a Eminului, Cafeneaua Umanistă, unde s-au recitat poezii, s-au oferit detalii inedite despre viața și opera marelui poet, au rezonat la unison, tineri și maturi, literați și nespecialiști. A fost o atmosferă de… secol demult apus, din mare nefericire pentru cei care n-au putut s-o savureze. Un 15 ianuarie memorabil, cu recitatori de 90 de ani — neajutați de ochelari ! — Cu fete de 20 de ani, pline de emoție, cu seniori lăcrimând la Odă în metru antic…

Maria Grapini a redeschis, practic la cererea publicului Cafeneaua Umanistă, cu promisiunea că acțiunile vor fi periodice, dedicate și altor mari valori naționale, pentru că ‘izbăvirea noastră este prin cultură și educație !’.

Cei doi dascăli extraordinari, Viorica Bălteanu și Rodica Pop, au vorbit despre Eminescu cu atâta har și dedicare încât, cu siguranță, cei care nu au cunoscut în amănunt detaliile vieții și muncii intelectuale ale acestuia vor deveni.

Dacă Noica spunea că eminescianismul este o măsură a ființei românești, dascălii Timișoarei sunt convinși că aceeași ființă românească se legitimează, exclusiv prin valori !

Finalul zilei de 15 ianuarie a fost, deopotrivă, emoționant, precum începutul.

Europarlamentarul Maria Grapini i-a făcut cea mai frumoasă surpriză lui Gheorghe Jicăreanu, omul de 90 de ani, încărcat de talent și bun simț românesc, odată ce l-a anunțat că va sponsoriza editarea a 300 de albume de versuri pe care acesta le compune cu o incredibilă ușurință. Mai mult, recitatorul zilei a devenit, de ziua lui Eminescu, membru de onoare al Clubului Umanist.”

Advertisement Pub

Actualitatea

Rușii nu văd cu ochi buni sistemul de apărare antirachetă THAAD din România

 – Putin urmărește îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), a declarat ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.

„Situaţia este urmărită îndeaproape. Un proverb rusesc spune: ‘Nimic nu este mai permanent decât ceva temporar'”, a spus el. „Există întrebări: care sunt motivele pentru implementarea ca atare a THAAD şi ce implică modernizarea instalaţiilor antirachetă în România?”, a adăugat Gruşko în marja celei de-a 27-a reuniuni a Consiliului pentru politică externă şi apărare din Rusia (SVOP), organizaţie neguvernamentală care grupează importanţi oameni politici, diplomaţi, analişti de politică etc.

„Ni s-a spus că elementele antirachetă care se desfăşoară la o bază în România sunt destinate exclusiv pentru a contracara ameninţările cu rachetă provenind din exteriorul regiunii euroatlantice şi că, potrivit caracteristicile lor fizice, ele nu sunt capabile să intercepteze armele strategice din dotarea Rusiei”, a spus în continuare diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova este interesată să ştie ce fel de lucrări vor fi efectuate la instalaţiile antirachetă din România.acestuia”,

Mai mult

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Breaking News

Procurorii se înregistrează între ei, Lazăr vrea ”măsuri manageriale”

– Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a descoperit că există  ”un impas” al  Inspecției Judiciare și că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei. Mai mult, Lazăr vede ”măsuri manageriale” la o o problemă care dezvăluie serioase probleme în sistem, inclusiv de ordin moral. Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra unui procuror inspector.

„Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr, joi, înainte de ședința CSM.

Mai mult