Connect with us
Pub
Iohannis Iohannis

Stiri Online TV | News

Cum s-a transformat Klaus Iohannis, din Preşedintele României, într-un activist de rând al Partidului Popular European

Este deja grav că actualul Preşedinte al României, Klaus , face politică. Dar că face Partidului Popular European în Palatul Prezidenţial, este foarte grav. „Îmi doresc un PNL puternic!” spune de la Cotroceni, de la pupitrul pe care scrie, vizibil, „Preşedintele României”, nu „Activist ”. Spunând asta, nu doar că încalcă, grav, în mod public, prevederile Constituţiei, dar se plasează în rândul celor care nu mai apără interesul naţional al României, ci acţionează politic, în linie cu indicaţiile primite de la conducerea Partidului Popular European. Ce fel de indicaţii a primit , dacă l-au făcut să încalce Constituţia şi să favorizeze, nu doar un partid, PNL, ci să se implice în formarea unei majorităţi parlamentare formată din perdanţii alegerilor? Ce fel de preşedinte al României este acela care pune interesul unui partid european mai presus de interesele şi de voinţa politică a propriilor cetăţeni? Ce fel de preşedinte este acela care nu doar că acţionează împotriva legii, dar îşi terfeleşte onoarea, nu doar ca om de stat, nu doar ca primul om în stat, dar şi onoarea de simplu bărbat, care îşi este dator sieşi să îşi respecte cuvântul dat, în acest ca, jurâmântul de Preşedinte? Un preşedinte care a devenit nelegitim, desigur.

Partidul Popular European, braţul din Europa al celei mai puternice şi mai influente organizaţii politice internaţionale, Internaţionala Centrist Democrată, este acum la conducerea Uniunii Europene şi acţionează, în văzul lumii, ca şi cum legile ţărilor Uniunii sunt nimic. Ce încredere poţi avea într-un partid european care, nu doar că acceptă încălcarea Constituţiei în ţările unde şi-a instalat lideri, dar chiar îi împinge, în mod făţiş, la încălcarea Ei? În România, acum, prin preşedintele Iohannis, Internaţionala Centrist Democrată, Partidul Popular European acţionează exact ca Internaţionala Socialistă din vremea Uniunii Sovietice: îşi impune conducătorii în ţările satelit şi apoi calcă în picioare voinţa populară, susţinându-l cu orice preţ.

La viitorele alegeri prezidenţiale, îl vom uita pe activistul PPE Iohannis, care primeşte ordine în cască. Dar să nu uităm cum face politică PPE la noi în ţară şi să sancţionăm, în consecinţă, prin vot, partidele-satelit ale PPE din România: PNL, USR, UDMR şi PMP. În aceste partide se află politicienii care nu fac politică pentru interesul României, ci pentru intersele Partidului Popular European. Afară cu ei!

Georgescu Călin 

 

Foto: Agerpres

Advertisement Pub

Actualitatea

Rușii nu văd cu ochi buni sistemul de apărare antirachetă THAAD din România

STIRI ONLINE TV  – Putin urmărește îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), a declarat ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.

„Situaţia este urmărită îndeaproape. Un proverb rusesc spune: ‘Nimic nu este mai permanent decât ceva temporar'”, a spus el. „Există întrebări: care sunt motivele pentru implementarea ca atare a THAAD şi ce implică modernizarea instalaţiilor antirachetă în România?”, a adăugat Gruşko în marja celei de-a 27-a reuniuni a Consiliului pentru politică externă şi apărare din Rusia (SVOP), organizaţie neguvernamentală care grupează importanţi oameni politici, diplomaţi, analişti de politică etc.

„Ni s-a spus că elementele antirachetă care se desfăşoară la o bază în România sunt destinate exclusiv pentru a contracara ameninţările cu rachetă provenind din exteriorul regiunii euroatlantice şi că, potrivit caracteristicile lor fizice, ele nu sunt capabile să intercepteze armele strategice din dotarea Rusiei”, a spus în continuare diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova este interesată să ştie ce fel de lucrări vor fi efectuate la instalaţiile antirachetă din România.acestuia”,

Mai mult

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Breaking News

Procurorii se înregistrează între ei, Lazăr vrea ”măsuri manageriale”

Stiri Online TV – Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a descoperit că există  ”un impas” al  Inspecției Judiciare și că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei. Mai mult, Lazăr vede ”măsuri manageriale” la o o problemă care dezvăluie serioase probleme în sistem, inclusiv de ordin moral. Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra unui procuror inspector.

„Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr, joi, înainte de ședința CSM.

Mai mult