De câți manifestanți este nevoie pentru a răsturna orice guvern din lume?

Erica Chenoweth este un om de știință  specialist în știința protestelor civile, cu studii militare, consultant pentru mai multe organizații civile, politice și militare din toată lumea. Chenoweth explică în cartea sa ”Why Civil Resistance Works” (De ce dă rezultate rezistența civilă) de câte persoane este nevoie pentru a înlătura orice guvern, din orice țară.

Chenoweth susține că este nevoie ca doar de 3,5% din populație să protesteze pașnic în stradă suficient de mult timp pentru ca un guvern să cadă. Chenowth precizează și că protestele nonviolente sunt de două mai eficiente decât cele violente.

Aplicat la protestele civile care au loc acum în România (1 februarie 2017), calculul arată că guvernul PSD Grindeanu va cădea după ce vor ieși în stradă peste 600 de mii de manifestanți în toată țara.

Iată o conferință a Ericăi Chenoweth (12 minute, cu subtitrare în limba engleză)

Calin Liviu Georgescu STIRI ONLINE TV este ziarul tau online pentru stiri, informatii utile si editoriale. Fondat in anul 2016 de Călin-Liviu Georgescu, ziarul online stirionline.tv ofera pentru milioane de cititori acces la stiri de calitate si pentru advertiseri spatii publicitare de cea mai buna calitate. Oferta de publicitate a ziarului StiriOnline.TV este diversificata si accesibila. Pentru IMM si companii care nu isi permit deocamdata un buget de publicitate, ziarul StiriOnline.TV ofera posibilitatea de a publica comunicate de presa in mod gratuit. Puteti contacta Redactia pentru mai multe detalii informatii la adresa de e-mail: stirionlinetv@gmail.com sau prin intermediul paginii noastre de Facebook: Facebook/StiriOnlineTV  StiriOnlineTV Facebook Page
 

S-ar putea să-ți placă și...

Loading...