Connect with us
ferneczy didina stiri online tv ferneczy didina stiri online tv

Life & Internet

D-ale alergării: Branduri și parti-pris…

Cred că, în afară de câțiva sportivi de elită, aflați în aria de acoperire a unor constrângătoare contracte de sponsorizare, niciun alergător nu își permite luxul și riscul de a ignora oferta de echipament a tuturor producătorilor importanți. Alegi X sau Y și, da, probabil există în fiecare din noi o minimă pedanterie care ne face să evităm să purtăm în același timp, amestecat, echipament atât de la X cât și de la Y, deși nu sunt chiar foarte sigur… Dar să-ți tatuezi pe corp X și să refuzi să iei în considerare Y, orice ar fi, mi se pare cel puțin pueril. Ca alergător, dintr-o pură întâmplare, am mers oarecum mai mult pe Adidas decât pe Nike. Pur și simplu, la început, un prieten bun mi-a făcut cadou primul meu echipament de la brandul amintit, atâta tot. Am participat cu mare plăcere la alergările organizate de Nike și nu am sesizat nicio reacție de respingere din partea lui Ionut Ionescu și a echipei #NRC, fie că apăream în echipamentul lor sau al celor de la concurență. Ca o opțiune personală, am fost mereu încântat de Ultraboost de la Adidas, dar supărat peste măsura de lipsa de rezistență a acestui model scump (cam 5-600km, dar ultima pereche a început să se rupă chiar înainte de 400). În același timp păstrez cu mare drag o umilă pereche de Nike Vomero 10, care au împlinit venerabila distanță de 2000 de km. M-am dus cu nedisimulată speranță și curiozitate și la nou înființatul grup de al Adidas, joi seara în Herăstrău. Multe de spus, dar am considerat că orice început are unele ezitări inerente. În plus, orice grup nou este de bun augur, fie că este Nike, Adidas sau 321 al lui Radu. De ce spun toate acestea? Pentru că am aflat recent pe grupul de discuție al nou înființatului AR că cei de la Nike sunt adversari și, ca atare, trebuie depășiți. Am crezut întotdeauna că product / company bashing este o atitudine păguboasă și la fel de reprobabilă precum este amestecarea sportului cu politica (mai țineți minte propunerile de ”maratoane improvizate” pentru a susține niște manifestații politice dintr-o anumită perioadă?) Și pentru că aș vrea să mai alerg uneori și cu cei de la #NRC, chiar dacă nimeresc acolo în echipamentul concurenței. Suntem alergători și clienți ai producătorilor de echipament, nu agenții de imagine sau ”soldăței de plumb” pe macheta cine știe cărei teribile confruntări de strategii de marketing. Parafrazându-l pe Călin, noi aici ne salutăm după cât și cum alergăm.

Attila Ștefan – Alergător

Advertisement Pub

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Life & Internet

Cumințenia Pământului continuă să-l bântuie pe Dacian Cioloș

cumintenia pamantului stiri online tv

Cumințenia Pământului revine în atenția publicului într-un moment neplăcut pentru Dacian Cioloș, chiar înainte de alegerile europarlamentare.

Ministerul Culturii trage și acum ponoasele nefericitei campanii inițiată de Cioloș, ”Brâncuși e-al tău”, fiindcă Statul încă nu a cumpărat încă lucrarea, iar prețul a crescut în urma bălbâielilor fostei guvernări.

În aceste zile, Ministerul Culturii desfășoară o nouă rundă de negocieri cu proprietarii lucrării.

”Am avut o discuţie şi aşteptăm o ofertă scrisă din partea proprietarilor, analizăm preţul cerut şi pe urmă vom lua o decizie. Deocamdată nu am primit nicio ofertă scrisă şi nu vreau să ne hazardăm în alte afirmaţii să facem gafe, aşa cum au făcut cei din guvernarea Cioloş, încercând să facă un subiect de campanie, de altfel ratat, în perioada respectivă”, a declarat Daniel Breaz, despre stadiul discuţiilor privind achiziţia operei ” Cuminţenia Pământului” a sculptorului Constantin Brâncuşi.

Mai mult

Life & Internet

Tot ce ți s-a spus despre cafea este greșit, iată adevărul!

stiri online tv

– Cafeaua este renumită pentru beneficiile sale, însă adevărul despre cum ajung la tine aceste beneficii nu este atât de bine cunoscut. Astfel cel mai important beneficiu al cafelei, proprietățile sale antioxidante, se pierd atunci când cafeaua prăjită este preparată mai târziu de ziua a șaptea după prăjire.

Pentru a ne bucura complet de toate beneficiile cafelei, cafeaua trebuie consumată a doua zi după prăjire, dar nu mai târziu de ziua a șaptea, spun experții în cafea și oamenii de știință.

Deși boabele crude de cafea își păstrează proprietățile pentru un timp foarte îndelungat (inclusiv din boabe verzi de cafea găsite în piramidele egiptene s-a putut prepara o cafea), o dată prăjite, boabele își păstrează calitățile nu mai mult de o săptămână.

Pentru o cafea ”ca pe vremuri”, boabele de cafea trebuie prăjite până devin brun-roșcat (nu negre), apoi trebuie lăsate o zi și consumate în maximum alte șase zile.

Acest fapt aruncă lumina corectă asupra cafelei împachetate, care oferă doar cofeină și aromă, fără conținutul de vitamine și minerale benefice. Deasemenea, cafea de la dozator nu are proprietăți deosebite.

 

Mai mult