Connect with us
Plesu Soros 1 Plesu Soros 1

Stiri Online TV | News

Cum a manevrat Soros planeta exact în timp ce Pleșu avea dubii

”Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta mi se pare de un comic uriaș”- A.Pleșu. Dar încă și mai comic este că textul lui Pleșu despre a apărut aproape în aceeași zi în care s-a aflat (dintr-o scăpare a instituției care supraveghează bursa) că a pariat 500 de milioane de dolari pe căderea economiei americane. Anterior, presa britanică dezvăluise că este principialul finanțator al mișcărilor neoliberale de protest din lume, gen #rezist, iar în decembrie 2016, s-a aflat că o parte din fondurile pentru susținerea #rezist s-au dus în proiectul Facebook anti-fake news: Ca să ajungem și la noi: deci, TFL-iștii care ”lucrează în timpul liber” pentru listarea ziarelor care publică ”știri false”, s-ar putea să-și ia, totuși, de-o bere, de la bătrânul nonagenar, ba chiar s-o și bea în cinstea lui Pleșu. Chiar nu-mi explicam de ce presa #rezistentă insista de zor, și chiar folosind aceleași expresii, pe ideea că băieții ăia de la anti-fake-news lucrează pe gratis, din entuziasm. Acum înțeleg. Doar entuziasmul e gratis, voluntariatul nu.

Notă: CNBC informează că, până acum, pariul lui Soros împotriva economiei americane, n-a ținut, și i-a adus miliardarului o pierdere de 8% din valoarea sumei investite.

Redactorul de zi

Advertisement Pub

Actualitatea

Rușii nu văd cu ochi buni sistemul de apărare antirachetă THAAD din România

 – Putin urmărește îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), a declarat ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.

„Situaţia este urmărită îndeaproape. Un proverb rusesc spune: ‘Nimic nu este mai permanent decât ceva temporar'”, a spus el. „Există întrebări: care sunt motivele pentru implementarea ca atare a THAAD şi ce implică modernizarea instalaţiilor antirachetă în România?”, a adăugat Gruşko în marja celei de-a 27-a reuniuni a Consiliului pentru politică externă şi apărare din Rusia (SVOP), organizaţie neguvernamentală care grupează importanţi oameni politici, diplomaţi, analişti de politică etc.

„Ni s-a spus că elementele antirachetă care se desfăşoară la o bază în România sunt destinate exclusiv pentru a contracara ameninţările cu rachetă provenind din exteriorul regiunii euroatlantice şi că, potrivit caracteristicile lor fizice, ele nu sunt capabile să intercepteze armele strategice din dotarea Rusiei”, a spus în continuare diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova este interesată să ştie ce fel de lucrări vor fi efectuate la instalaţiile antirachetă din România.acestuia”,

Mai mult

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Breaking News

Procurorii se înregistrează între ei, Lazăr vrea ”măsuri manageriale”

– Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a descoperit că există  ”un impas” al  Inspecției Judiciare și că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei. Mai mult, Lazăr vede ”măsuri manageriale” la o o problemă care dezvăluie serioase probleme în sistem, inclusiv de ordin moral. Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra unui procuror inspector.

„Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr, joi, înainte de ședința CSM.

Mai mult