Connect with us
Pub
Masa Tacerii Masa Tacerii

Stiri Online TV | News

Crește bilanțul victimelor: proiectul de țară al lui Johannis a murit de plictiseală

Unii nu își mai amintesc zilele în care Johannis candida la Președinție. Alții, cei mai mulți, nici nu mai vor să și le amintească. Păcat. În acele zile, Johannis și PNL se băteau cu pdf-urile în piept că, bucurați-vă, avem un Proiect de țară! Încă un motiv ca Johannis să-l spulbere pe Ponta în alegerile prezidențiale, proiectul de țară al lui Ponta fiind, în acel moment, doar să-l ia pe Dragnea la țară și să se dea cu o barcă pneumatică în ape puțin adânci, la inundații. Așa că azi, fiind țara sub inundații de ordonanțe și măriri de salarii și temându-ne să nu apară iar barca cu socialiști acvatici, am dat buzna pe situl Președinției ca să extragem de acolo documentul călăuzitor, Proiectul de țară al Președintelui Iohannis, mai ales că acum, la jumătatea mandatului, ar cam fi momentul să luăm proiectul ăla și să-l punem în aplicare, oricum ar fi el, bun-rău, e mai bun decât niciun proiectul lui Dragnea. Gândul nostru era bun, păcat însă că gândul n-are mâini, că ne-am fi bătut cu rigla la palmă pentru că ne-a dat prin gând să citim opera lui Johannis. Da, ai ghicit. Opera lipsește. N-avem Proiect. În loc de proiect, avem 4 (patru) comunicate de presă, prin care Johannis anunță următoarele: 1- mă apuc acum de el; 2- m-am apucat de el; 3- nu pot singur; 4- i-am chemat p-ăștia să-l facă. Deoarece ultimul comunicat datează de la sfârșitul anului trecut, am înțeles repede că va dura mult. Fiindcă, dacă acum, la mijloc de mandat, Johannis deabia adună oamenii, este limpede că realizarea proiectului de țară, nu doar că va dura, dar va și durea, facerea lui căpătând viteza de mișcare și expresie a lui Johannis, adică undeva între ”Ho, că nu dau turcii, Klause” și ”No, că nu-i grabă, Wernere”. Sigur, pe de-o parte, e bine că Johannis se gândește mult și bine înainte să se apuce de Proiectul de țară. Pe de altă parte, e un risc, fiindcă încep să se adeverească vorbele lui Crin Antonescu: ”Johannis vorbește rar și gândește cum vorbește”.

Advertisement Pub

Actualitatea

Rușii nu văd cu ochi buni sistemul de apărare antirachetă THAAD din România

STIRI ONLINE TV  – Putin urmărește îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), a declarat ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.

„Situaţia este urmărită îndeaproape. Un proverb rusesc spune: ‘Nimic nu este mai permanent decât ceva temporar'”, a spus el. „Există întrebări: care sunt motivele pentru implementarea ca atare a THAAD şi ce implică modernizarea instalaţiilor antirachetă în România?”, a adăugat Gruşko în marja celei de-a 27-a reuniuni a Consiliului pentru politică externă şi apărare din Rusia (SVOP), organizaţie neguvernamentală care grupează importanţi oameni politici, diplomaţi, analişti de politică etc.

„Ni s-a spus că elementele antirachetă care se desfăşoară la o bază în România sunt destinate exclusiv pentru a contracara ameninţările cu rachetă provenind din exteriorul regiunii euroatlantice şi că, potrivit caracteristicile lor fizice, ele nu sunt capabile să intercepteze armele strategice din dotarea Rusiei”, a spus în continuare diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova este interesată să ştie ce fel de lucrări vor fi efectuate la instalaţiile antirachetă din România.acestuia”,

Mai mult

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Breaking News

Procurorii se înregistrează între ei, Lazăr vrea ”măsuri manageriale”

Stiri Online TV – Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a descoperit că există  ”un impas” al  Inspecției Judiciare și că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei. Mai mult, Lazăr vede ”măsuri manageriale” la o o problemă care dezvăluie serioase probleme în sistem, inclusiv de ordin moral. Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra unui procuror inspector.

„Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr, joi, înainte de ședința CSM.

Mai mult