Connect with us

Business News

Conferința de presă cu tema ”Măsuri de finanțare a proiectelor din cadrul SDL în anul 2018”

Stiri online TV – COMUNICAT DE PRESĂ / 30 mai 2018, GAL Valea Prutului, Popricani

Astăzi, 30 mai 2018, la Popricani a avut loc Conferința de presă cu tema ”Măsuri de finanțare a proiectelor din cadrul SDL în anul 2018”. Conferința de presă a fost susținută de domnul inginer Lungu Vasile, președintele Grupului de Acțiune Locală Valea Prutului și doamna Maria Hudema managerul GAL.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții AFIR, AM PNDR, primarii ai U.A.T-urilor din teritoriul GAL, beneficiari de proiecte din cadrul GAL, dl. Eugen Țicău, directorul OJFIR Iași, invitați.

În cadrul conferinței au fost prezentate sursele de finanțare disponibile în anul 2018 și s-a trecut în revistă rezultatele obținute de GAL Valea Prutului până în present. 

GAL Valea Prutului este primul GAL din Iași, înființat în anul 2011, care a beneficiat de fonduri.  În perioada 2012 – 2015. GAL Valea Prutului a gestionat un buget de 2.806.000 euro din care a finanțat 48 de proiecte finalizate.

Prin actuala Strategie de Dezvoltare Locală, aprobată de Ministerul Agriculturii în iulie 2016, GAL Valea Prutului a pus la dispoziția potentialilor beneficiari din cele 11 U.A.T-uri pe care le gestionează Andrieșeni, Bivolari, Popricani, Probota, Roşcani, Trifeşti, Ţigănaşi, Victoria  (județul Iași) și Româneşti, Santa Mare, Ștefănești (județul Botoșani), un buget  peste 1.805.155 euro – bani nerambursabili, având posibilitate ca acest buget sa fie suplimentat la finalul anului 2019 (în funcție de performanța GAL-ului).

Menționăm doar câteva rezultate obținute  în aceste 18 luni de implementare a STRATEGIEI finanțate prin Programul LEADER PNDR 2014 – 2020:

GAL Valea Prutului a lansat până în prezent 10 apeluri de selecție a proiectelor pentru 6 măsuri din Strategie, dedicate U.A.T-urilor, integrării minorității rrome sau dezvoltării infrastructurii sociale.

În cadrul apelurilor deschise de GAL, s-au depus 21 proiecte, pe diferite domenii de la modernizarea exploataților agricole până la dezvoltarea economiei în sectorul non agricol. Majoritatea proiectelor, cu excepția celor care aparțin comunelor, și-au luat angajamentul de a crea locuri de muncă în teritoriul acoperit de GAL.

Valoarea totală nerambursabilă a proiectelor selectate de GAL și depuse la AFIR este de aproape 1 milion jumătate de euro, iar valoarea nerambursabilă a proiectelor contractate se apropie de 1 milion (adică 12 proiecte  = 876.604, 62 euro). ”Vreau să mulțumesc pe această cale reprezentanților AFIR și AM PNDR pentru promptitudinea și celeritate cu care procesează proiectele primite de la GAL-uri. Față de perioada de programare trecută (mă refer la 2012 – 2015), se remarcă o schimbare pozitivă de ”optică” a AFIR-ului în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Vă dau un exemplu, un proiect selectat de GAL în 9 octombrie, ajunge la AFIR în 24 octombrie (trebuia să asteptam sa treaca perioada de contestatii, altfel era depus mult mai repede), semneaza contractul de finanțare pe 18 decembrie, pe 19 decembrie 2017 depune prima transa de plata, iar pe  10 ianuarie 2018 iau intrat banii, iar beneficiarul poate demara implementarea planului de afaceri.” Dl. Lungu Vasile.

”La ora actuală, mai avem disponibil un buget total de 359.924 euro și 4 măsuri ”intacte”, măsuri pentru care nu s-a prezentat nici un beneficiar la primul apel de selecție. ”Sunt măsuri delicate, unele implică abordarea multifond, cum este  M5/6B Integrarea minoritatii rrome si M6/6B Dezvoltarea infrastucturii sociale, unde solicitantii care aplica pe GAL-uri au posibilitatea de a continua proiectul accesand Progracum POCU, masura 5.2 dedicată GAL-urilor; iar altele cum este măsura de asociere M3/3A ”Cooperare pentru dezvoltare” implică identificarea unor lideri fermieri (ferme dimensiuni mici), care să cuaguleze în jurul lor alți fermieri, să depună și să-și asume întreaga responsabilitate a proiectului , iar investițiile făcute din proiect să fie utilizată la nivelul grupului asociat (fie coperativă, grup de producători, etc), ori după cum bine știți, românii nostri încă fug sau au o reticență față de orice  formă de ”asociere”.”(Maria Hudema – manager GAL Valea Prutului).

GAL Valea Prutului are în acest moment  2 apeluri deschise până pe data de 15 iunie 2018 și vor deschide încă 2 apeluri în perioada 15 iunie 2018 – 25 iulie 2018.

”Aș vrea să vă asigur de transparența totală a activității noastre, toate informațiile (ghiduri, proceduri de lucru, rapoarte de selecție, apeluri, achiziții, echipa tehnică, membrii Comitetului de Selecție a proiectelor, membrii Comisiei de Soluționare a Contestațiilor,  etc) se regăsesc pe site-ul nostru www.galvaleaprutului.ro . Orice document emis de GAL este atent analizat și avizat fie de AM PNDR fie de AFIR. Fiecare detaliu este important, nu ne permitem să greșim (pentru că în cazul unei mici greșeli se poate anula tot apelul de selecție chiar dacă există proiecte contracate deja cu AFIR)” Lungu Vasile, președinte GAL

”Aș mai vrea să menționez, că GAL-urile au primit noi atribuții, respectiv verificarea conformității cererilor de plată a beneficiarilor și monitorizarea ”pas cu pas” a beneficiarilor” Eugen Țicău – director OJFIR Iași.

” Ca acțiuni pe termen scurt, sperăm ca până în septembrie, anul acesta, să epuizăm bugetul disponibil  (cei aproape 360.000 euro) și să depunem restul proiectelor pentru contractare la AFIR. Pe termen lung, dacă epuizăm tot bugetul, sperăm ca anul viitor, după evaluarea performanței GAL-urilor, evaluare făcută de Minister, să  accesăm acea bonusare promisă, adică să suplimentăm bugetul pentru proiecte, pentru că pe anumite măsuri există un mare interes din teritoriu”, a declarat ing. Vasile Lungu.

” Fac apel la toți reprezentanții U.A:T-urilor din teritoriu să acceseze cele 2 măsuri dedicate infrastructurii sociale și integrării minorității rrome, pentru că în caz contrar Ministerul, ne obligă pe noi GAL să implementăm aceste proiecte, ori este deficil pentru noi, ca și GAL să rezolvăm o problemă a comunității locale ce intră în responsabilitatea primarului” ( Lungu Vasile).

Maria Hudema, Manager GAL Valea Prutului 

Calendar apeluri initial nr. 3 din 25 mai 2018

Advertisement Pub

Business News

Creditorii aprobă planul de reorganizare Mecano-Fuc S.A. depus de dl. Comănescu Constantin

comunicate de presa

MECANO FUC S.A., cea mai mare producătoare de utilaje pentru extracţie şi construcţii din zona Moldovei, continuatorul colosului Mecanica S.A. Vaslui, și-a aprobat Planul de Reorganizare. În cadrul Adunării Creditorilor din data de 10.07.2018, creditorii au considerat ca societatea merită o șansă de relansare a activității cu achitarea datoriilor eșalonat într-un interval de până la 3 ani, bazându-se pe resursele tehnologice existente și experiența personalului.
La termenul din 18.09.2018, urmează ca instanța să confirme planul de reorganizare. Procedura insolvenței a societății a fost deschisă în data de 29.06.2016, din dorința restructurării activității curente și în vederea găsirii soluțiilor optime pentru optimizarea costurilor.
Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. a fost confirmat ca administrator judiciar de 100% dintre creditorii care au votat în cadrul ședinței Adunării Creditorilor societății, iar Mecano Fuc S.A. și-a desfășurat activitatea curentă sub supravegherea administratorului judiciar.
Prin planul de reorganizare aprobat se propune o nouă strategie în gestionarea activelor societății, reeșalonarea datoriilor și restructurarea organizatorică, o redresare generală a activității societății, propunere ce va beneficia de toată atenția si vigilența administratorul judiciar.
Sub logo-ul “Încredere, seriozitate, calitate”, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. oferă servicii de consultanță complete în tot ceea ce înseamnă procesul de insolvență: de la strategii de prevenire, până la planuri de însănătoșire a afacerilor.
Echilibrul în abordarea investitorilor, creditorilor precum și a debitorilor ne-a adus renumele, creativitatea și originalitatea soluțiilor propuse ne-au adus un număr impresionant de clienți mulțumiți în portofoliu.
Așteptați-vă, așadar, la relansarea activității pe platforma industrială a Mecano Fuc S.A.

Management Reorganizare Lichidare Iași SPRL
Iasi, Aleea Nicolina, nr. 82
+40.232.243.864
iasi@insolventa.ro

Persoană de contact:
Andreea Topciu – Marketing Manager
+0756.227.227
andreea.topciu@insolventa.roMai mult

Business News

La aniversarea de 10 ani, PetExpo devine destinația favorită pentru familiile cu copii și animal de companie

stiri online tv

Cea de a zecea ediție a târgului dedicat animalelor de companie aduce în premieră un spațiu de expunere de 5.000 mp, în care vor fi organizate jocuri și concursuri cu premii pentru vizitatori. PetExpo se va desfășura în perioada 15 – 17 iunie, la Romexpo, în pavilioanele C4 și C5. Familiile cu copii vor fi încurajate să se distreze alături de patrupedul lor în primul parc de distracții din România pentru animalele de companie.stiri online tv

În cadrul evenimentului, părinții și copiii vor putea să participe alături de animalul de companie la jocuri și concursuri cu temă sportivă, de inteligență sau de divertisment, vor crea amintiri unice și își vor răsfăța patrupedul cu cele mai gustoase treaturi din carne sau vegetariene.

De vineri până duminică vizitatorii târgului PetExpo 10 se vor bucura de:

Hollywood style. Stăpânii își vor transforma animalele de companie în staruri ca la Hollywood. Aceștia vor putea pune fotografiile patrupedelor în rame speciale sau le pot lua amprenta, cu ajutorul unui kit de amprentare.

Adopții de animale. Vizitatorii care vor să își mărească familia și să adopte un patruped, vor găsi animăluțe fără stăpân în cadrul PetExpo. Vor fi prezente două asociații active în adopțiile de animale, iar copiii vor putea să se împrietenească chiar la târg cu viitorul membru al familiei.

Donații pentru adăposturile de animale. Cei care vin la PetExpo vor putea dona mâncare pentru animăluțele fără stăpân din adăposturile Speranța și cele ale asociației Kola Kariola.

Primul parc de distracții pentru animalele de companie. La aniversarea de 10 ani, PetExpo aduce în premieră parcul de distracții pentru animale. Astfel, copiii alături de animăluțele lor se vor putea distra în cele 5 locuri de joacă ale parcului: Strairway of Champions, Beauty Salon, Pet Networking Area, Play Ball și Perfect Fit Challenge.

Jocuri, concursuri și demonstrații în Arena PetExpo. Dresorii de la Ringstar Club revin în Arena PetExpo și le vor arăta copiilor trucuri pe care le pot învăța pentru a-și dresa siguri cățeii.

PetExpo 10 este locul de întâlnire pentru iubitorii de animale care își doresc o experiență unică pentru întreaga familie. Evenimentul PetExpo strânge anual peste 10.000 de vizitatori iubitori de animale și este cel mai mare eveniment anual dedicat acestora.

Costul unui bilet la PetExpo este de 20 de lei, iar cei care le vor achiziționa online de pe site-ul evenimentului, pana la 1 iunie 2018, vor beneficia de un discount de 50%.

Mai mult

Business News

International School of Communication își extinde numărul de cursuri organizate în România prin partenerul local Creative Business Management

stiri online tv

Anul acesta International School of Communication (ISOC) va aduce, în România, un concept actual de training în domeniul content writing-ului. Desirée Banugo, un expert în marketing digital care a derulat campanii în peste 20 de țări, vine la București pe 10 iunie pentru a susține cel mai nou training din portofoliul agenției: Content writing pentru digital si social media.stiri online tv

Cursul susținut de expertul britanic are o abordare globală a conținutului văzută din perspectivă strategică. Potrivit acesteia, content writing-ul a depășit stadiul unei activități punctuale de PR sau social media.

Suntem în etapa în care conținutul este esențial pentru imaginea unei companii. Din punctul meu de vedere, conversiile organice nu depind neapărat de caracteristicile platformei sau comportamentul audienței, ci de calitatea și relevanța conținutului furnizat de brand, precum și de experiențele sociale pozitive oferite prin gestionarea unei comunități implicate. Aceasta este cheia succesului conversiilor”, spune Desirée Banugo.

Trainingul de Content writing în digital și social media este cel de-al patrulea curs din programul intensiv de comunicare susținut de experții ISOC la București. Alte trei cursuri sunt programate în perioada 7- 9 iunie și sunt susținute de specialistul în comunicare Kelly Freeman. Aceasta va susține trei cursuri de o zi pe teme diferite: Strategii avansate în PR și comunicare – 7 iunie, Strategic Event Management – 8 iunie, Internal Communication – 9 iunie.

Kelly Freeman va reveni pentru a patra oară la București pentru a susține aceste cursuri.

Am observat că cei care au participat la acest program strategic au o bună înțelegere a ceea ce înseamnă comunicare internă, PR-ul și event managementul, dar nu neapărat de a conecta ceea ce fac cu strategia companiei și obiectivele de business. Acest training îi ajută să își dezvolte expertiza, să îi ducă la nivelul următor și toate acestea chiar funcționează, am văzut cu ochii mei în cele 3 ediții. Este o bucurie să lucrezi cu oameni care vor învețe, să absoarbă informația și la final să demonstreze că au înaintat în procesul de învățare„, declară Kelly Freeman.

Pe parcursul celor trei sesiuni desfășurate până în prezent, la training au participat specialiști în comunicare și freelanceri. Următoarea sesiune a cursului va avea loc în perioada 7-10 iunie, iar programul complet poate fi găsit pe site-ul agenției Creative Business Management.

 

Mai mult