Connect with us
Pub
Piata Piata

Stiri Online TV | News

Cei care și-au adus copiii la proteste au făcut asta din două motive, dintre care numai primul este ok

Cei care și-au adus la au făcut asta din două motive, dintre care numai primul este ok, și anume, intenția de accentua caracterul civic al protestului, ca o manifestație pașnică, a familiilor, și nu a activiștilor de partid sau a exaltaților. Și nu-i nimic rău în asta. Însă al doilea motiv nu este deloc ok, și este un motiv mai profund, mai trecut sub tăcere, pe care nici cel care îl gândește nu îl admite complet, deși, sunt convins, pentru unii, a fost un motiv la fel de puternic ca și primul: ”poate, dacă venim cu copiii, nu vor îndrăzni să asmută scutierii pe noi”. Ei bine, acest gând, dacă a trecut cumva prin mintea vreunui părinte, nu este absolut deloc în regulă, iar cei care chiar nu s-au gândit la ce înseamnă asta, sper să o facă acum, fiindcă chiar nu poți să te gândești să dai copiilor un rol în protestele de stradă și să ți se pară că-i o idee bună. Nici nu știu cum să numesc acest rol, fiindcă nu vreau să-i irit cu orice preț pe acei părinți. Copii ca scuturi umane? Garanție că părinții nu vor încasa bulane și gaze lacrimogene? Că scutierii vor fi blânzi? Fiindcă, ducând situația în improbabil (fără să o excludem din posibil), hai să presupunem, prin absurd, că jandarmii s-ar afla, pentru o seară fatidică, sub comanda unui dezaxat, a unui căpitan care a clacat exact atunci, iar forțele de ordine, la ordin, ar năvăli, totuși, peste familiile adunate acolo. Părinții ce ar face atunci, și-ar împinge copiii în față? Sigur că nu, și îmi cer scuze că evoc situații oribile. Dar poate că trebuie spus încă o dată, foarte clar, că manifestațiile de protest, cât de pașnice ar fi, nu sunt, totuși, niște plimbări de plăcere, chiar dacă, inițial, așa par. Să ne amintim că huliganii care au spart protestul în a treia seară se aflau, până la momentul când au început să arunce cu pietre, chiar acolo, în mulțime, umăr la umăr cu părinții care își țineau copiii de mână. Îți pot garanta huliganii ăia că vei fi ok? Te lași pe mâna lor? Îți asumi riscul, ca părinte? În ceea ce-i privește pe organizatorii sau ”modelatorii” protestelor, aceștia nu au nici un fel de scuză și, oricine ar fi aceia, ar trebui să-și dea palme de rușine că au îndemnat, sugerat, propagat ideea și, în final, au acceptat copii la proteste, beneficiind, atât de pe urma ”imaginii de familie” cât și de pe urma securității oferite de prezența copiilor altora. Rușine. Iată, dacă mai era nevoie de încă o dovadă, că politica are puterea nefastă de a transforma oamenii în neoameni.

Advertisement Pub

Actualitatea

Rușii nu văd cu ochi buni sistemul de apărare antirachetă THAAD din România

 – Putin urmărește îndeaproape situaţia legată de planurile SUA de a desfăşura temporar în România sistemul de apărare antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), a declarat ministrul adjunct de externe rus Aleksandr Gruşko.

„Situaţia este urmărită îndeaproape. Un proverb rusesc spune: ‘Nimic nu este mai permanent decât ceva temporar'”, a spus el. „Există întrebări: care sunt motivele pentru implementarea ca atare a THAAD şi ce implică modernizarea instalaţiilor antirachetă în România?”, a adăugat Gruşko în marja celei de-a 27-a reuniuni a Consiliului pentru politică externă şi apărare din Rusia (SVOP), organizaţie neguvernamentală care grupează importanţi oameni politici, diplomaţi, analişti de politică etc.

„Ni s-a spus că elementele antirachetă care se desfăşoară la o bază în România sunt destinate exclusiv pentru a contracara ameninţările cu rachetă provenind din exteriorul regiunii euroatlantice şi că, potrivit caracteristicile lor fizice, ele nu sunt capabile să intercepteze armele strategice din dotarea Rusiei”, a spus în continuare diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova este interesată să ştie ce fel de lucrări vor fi efectuate la instalaţiile antirachetă din România.acestuia”,

Mai mult

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Breaking News

Procurorii se înregistrează între ei, Lazăr vrea ”măsuri manageriale”

– Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a descoperit că există  ”un impas” al  Inspecției Judiciare și că este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei. Mai mult, Lazăr vede ”măsuri manageriale” la o o problemă care dezvăluie serioase probleme în sistem, inclusiv de ordin moral. Declarația a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut o înregistrare despre presupuse presiuni care ar fi fost exercitate de către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, asupra unui procuror inspector.

„Am putea spune că, din păcate, e un impas al Inspecției Judiciare, care se află într-o situație fără precedent și care trebuie analizată de către CSM, urmând ca să se aprecieze care ar fi măsurile manageriale cele potrivite de ieșire din acest impas. Este fără precedent ca inspectorii judiciari să se înregistreze între ei”, a declarat Augustin Lazăr, joi, înainte de ședința CSM.

Mai mult