Publicitate

Jeep

Angajamentul Democratic Național | Prezentare

Angajamentul Democratic National

ANGAJAMENTUL DEMOCRATIC NAȚIONAL

În acest document afli cum și de ce poți să susții – Angajamentul Democratic Național, o inițiativă publică pentru prezentarea programului politic, pentru dezbatere și pentru strângerea se adeziuni.

Citește și ”Orientare politică. Doctrină. Ideologie”

Ințiativa Politică ”Angajamentul Democratic Național” (denumirea prescurtată: ADN) îți prezintă platforma programatică și ideologia politică , în baza cărora va cere înregistrarea și fondarea ca partid politic. Te invităm să citești materialele noastre de informare și, dacă îți regăsești în ele ideile tale personale, civice și politice, te invităm să ne susții chiar de la început pe drumul nostru democratic către transformarea Statului Român, din ceea ce este acum, în ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna să fie: adevăratul mandatar al intereselor Națiunii, în baza Constituției, apărătorul și susținătorul intereselor tale personale, profesionale și naționale, ca cetățean român și patriot!

ADN a fost gândit, inițiat și formulat de Călin-Liviu Georgescu, om de afaceri în mass media și publicitate, ca un instrument politic de corelare mai bună a aspirațiilor naționale și cetățenești cu realizarea lor efectivă în Stat, societate și Națiune. Ca și tine, Călin-Liviu Georgescu a observat că, deși procesul democratic din 1990 și până azi a funcționat, prea puține dintre aspirațiile manifestate de români prin vot s-au transformat în ceea ce și-au dorit românii de fapt: bunăstare, legalitate, ordine, demnitate, civilitate și unitate.

Azi se trăiește rău în România, deși nimeni nu votează și nu a votat vreodată ca să-i fie mai rău. Acesta este, fără niciun dubiu, rezultatul fraudei de încredere, o infracțiune morală în care s-au specializat politicienii români în 30 de ani de democrație. Deși românii au votat pentru un partid sau altul, opțiunile lor politice, fie pentru social-democrație, pentru liberalism sau creștin-democrație, votul lor nu a exprimat, în fond, decât o dorință unică, profundă, pentru bunăstare, liniște, progres și civilizație. Românii nu au avut cerințe complicate de la reprezentanții lor. Au cerut politicienilor libertate și bunăstare, atât. Au primit în schimb programe politice goale, corupție, sărăcie, birocrație și umilință.

Acest lucru s-a întâmplat fiindcă politicienii, de toate culorile politice, s-au cățărat pe legitimitatea oferită de români prin vot pentru a produce cu totul altceva decât lucrul pentru care au fost mandatați, iar ceea ce au produs se vede azi cu ochiul liber: sărăcie, analfabetism funcțional, corupție sistemică, scăderea numerică a populației, un stat slab, cu o proastă reputație internă și internațională. În acest timp, ei, politicienii, interlopii, precum și cei aflați în cercul lor de interese s-au îmbogățit peste măsură, nu doar în disprețul legii, dar chiar și în disprețul bunului simț, al firescului naturii umane. Și aceasta nu este o situație de ieri. Chiar și acum, dacă urmărești mass media, vezi cum lăcomia de bani, de putere și influență a politicianului este mascată de îndemnuri ipocrite către cumpătare, muncă cinstită și echilibru social, cu largul și interesatul sprijin al mass media pe care și le-au arondat.

Cine a votat vreodată pentru așa ceva?

De fapt, sub legitimitatea oferită de votul onest al românilor, politicienii au transformat statul într-un monstru cu două fețe. Una falsă, democratică, europeană, care mimează grija față de cetățean. Și alta, cea adevărată, o organizație de inspirație mafiotă făcută să sifoneze banul public spre politician și cercul lui de susținători. Nu întâmplător, din toate funcțiunile Statului român, numai una funcționează ireproșabil: mașinăria de produs comisioane și influență. Iar această mașinărie pe care politicienii o folosesc pentru a se îmbogăți se numește birocrație, un sistem complex de legi și reglementări creat anume ca să frâneze și să încetinească drumul capitalistului român spre prosperitate, să-l frâneze doar atât cât să-și poată plăti birul.

Astfel, în România creată de politicienii români de până azi, cetățeanul care produce venituri este primul care investește muncă și bani, dar ultimul care-și ia profitul, și asta tot numai după ce acel profit este dijmuit de politicieni și birocrați până nu mai rămâne nimic din el. În schimb, primul care profită este politicianul-birocrat, această anomalie a democrației care a devenit un paradox nociv: o persoană pe care cetățeanul o plătește anume ca să-i ”smântânească” veniturile! Nu-i de mirare că, așa cum arată azi Statul birocratic creat de politicieni, este ca și cum cetățenii și-au angajat, legal, cu acte și salariu, pe durată nedeterminată, o bandă de hoți care să-l fure!

De aceea, ne pregătim să înființăm ”Angajamentul Democratic Național” (ADN), ca primul partid care, sub constantele parlamentarismului și ale democrației, a regândit principiile de funcționare ale Statului și a creat baza ideologică pentru un nou cadru guvernamental și adminstrativ, structura și funcțiunile unui Stat suplu, eficient și competitiv, pe care cetățeanul să îl folosească spre a-și urmări nestingherit șansa de bunăstare și împlinire ca om la care are dreptul.

Noi vedem, ca și tine, că politicianismul a devenit plaga națiunii și a Statului. Este nu doar logic, dar și absolut necesar ca ADN să se formeze, prin susținerea ta, ca un partid politic care planifică măsuri legale, simple și eficiente pentru a-i scoate din Stat pe politruci, interlopi, hoți și paravanele lor birocratice.

Astfel, într-o primă etapă, un set de legi armonizate cu prevederile Constituției, legislația europeană și drepturile fundamentale ale omului, va permite depolitizarea radicală a Statului, atât prin responsabilizarea partidelor privind traseul instituțional al persoanelor promovate în Stat, cât și prin reducerea funcțiilor elective din Stat.

Apoi, în etapa a doua, ADN efectuează, cu ajutorul tău, o rapidă și profundă vindecare legislativă a Statului, cu impact direct asupra constituirii și alocării bugetului, astfel încât cetățenii să fie siguri că fiecare leu taxat se preschimbă în facilități publice și susținere socială, și nu în vile, bani și influență pentru politicieni.

În etapa a treia, ADN va deschide țara către prosperitate, către investiții, relaxând radical regimul fiscal și înlăturând din calea investitorilor cu inițiativă toate barierele juridice, financiare și birocratice care îl împiedică să producă și să acumuleze capital în România.
Aceste trei etape sunt obiectivele ADN pentru primul an de guvernare.

Dorim să acționăm rapid și la obiect, fiindcă nu dorim să perpetuăm un sistem falimentar. Obiectivul nostru este să-l înlocuim rapid, astfel ca, în cel mai scurt timp posibil, să începem să administrăm o creștere, nu să împărțim la infinit ”puțin la mulți” așa cum au făcut politicienii și partidele de până acum.
Ca un minim, ADN țintește spre un cadru legislativ simplificat și previzibil, care să tripleze dinamica capitalului investit și derulat în România, cu efecte imediate asupra pieței de muncă și, consecutiv, asupra resurselor statului alocate susținerii sociale.

Cu un set nou de idei reformatoare, pragmatice și simplu de implementat legislativ și instituțional, ADN restructurează radical și eficient sistemul de pensii, astfel încât nici un pensionar de azi sau de mâine să se mai teamă de sărăcie, în timp ce sistemul de pensii să devină sustenabil pentru totdeauna, pentru generațiile de azi și de mâine.

Ponderea investițiilor sociale va merge către copii și familii în programul de guvernare ADN. Am regândit sistemul de susținere a familiilor cu copii sau care doresc să aibă copii, așa încât grijile materiale și frica de zilei de mâine să nu mai fie niciodată factorul principal în decizia de a întemeia o familie și avea copii în România.

Am gândit și planificat un sistem de sănătate care să înlocuiască relația spital-pacient, cu relația directă și responsabilă medic-pacient, într-o structură de mici unități medicale care să re-personalizeze serviciile de sănătate și să stimuleze orientarea cetățeanului către o viață lungă și sănătoasă.
Analfabetismul funcțional nu apare ca urmare a picării bacalaureatului, ci ca urmare a slabelor servicii de educație din ciclul primar. O realocare a resurselor statului către învățământul de bază și către studiul intensiv și aprofundat al limbii române va permite fiecărui copil să devină, nu un savant precoce, ci un cetățean care va avea mijloacele pentru a dori să învețe toată viața, având și abilitățile de a face asta, în scopul de a se adapta cât mai ușor unei piețe de muncă din ce în ce mai dinamice.

Șomajul, în sensul în care un om ”vrea să muncească și nu are unde”, va dispărea din România încă din primul an de guvernare ADN. Înființăm ”Brațele de muncă”, compania de stat care va absorbi forța de muncă necalificată și disponibilă temporar, oferindu-i, pentru atât cât are nevoie, un salariu și o educație în spiritul muncii și al civismului modern, în cadrul proiectelor pe care Statul sau/și investitorii privați le desfășoară pentru dezvoltarea infrastructurii naționale.

Simultan, introducem și susținem în justiție principiul compensării, al reeducării și reintegrării sociale prin muncă, condamnații pentru infracțiuni ușoare putând opta pentru închisoare sau muncă. În același timp, deținuții nu vor mai fi o povară financiară pentru restul societății, ei fiind obligați să lucreze și să își plătească costurile de întreținere pe perioada încarcerării. Vom accentua obligația infractorului condamnat de a compensa daunele produse de infracțiunea sa, compensarea devenind o prioritate, urmând ca privarea de libertate să se adauge pedepsei.

ADN va crea cadrul legal și principial al societății pentru ca cetățenii să-și manifeste și să beneficieze din plin de libertate, în deplină încredere și responsabilitate civică, fără amestecul abuziv al Statului în toate aspectele vieții private.

Rolul Statului se va reduce la a asigura securitatea și siguranța fiecărui cetățean, iar acest lucru îl vom realiza printr-o masivă restructurare și suplimentare a resurselor umane și materiale ale Poliției. Urmărim un sistem de ordine și siguranță internă care să permită, o cvasi-absență a forțelor de ordine din viața publică, simultan cu o mare capacitate de intervenție ultra-rapidă în situații care amenință siguranța cetățeanului.
ADN consideră că este necesară o mai bună legiferare a violenței civile, pentru a descuraja și reprima violența interlopă, la nivel civic. Obiectivul ADN va fi de a eradica nu doar lumea interlopă care ține micile comunități sub control, ci de a elimina chiar frica cetățeanului față de interlopi. O lege care îi va da polițistului baza juridică și resursele logistice pentru a interveni imediat, încă din debutul unei situații violente va permite rezolvarea unei mari probleme actuale. Deasemenea, vom garanta integritatea cetățenilor care se opun interlopilor, motivându-i să o facă permanent.

O națiune are nevoie de un teritoriu pentru a exista și a se dezvolta, astfel încât vânzarea de terenuri și resurse va fi înlocuită cu concesiuni, pe durate variabile, durate stabilite de la caz la caz, în funcție de contribuția pe care beneficiarul concesiunii o are la dezvoltarea economică și socială a comunităților, a societății și statului.

Deasemenea, în acord cu legea, vom stabili măsuri practice și echilibrate, împreună cu un program pe termen lung de readucere efectivă în patrimoniul statului a terenurilor și resurselor naturale deja înstrăinate.

Libertatea, în toate expresiile ei în societate, va fi obiectivul guvernării ADN. Cu toate acestea, ne vom asigura că fiecare inițiativă de dezvoltare și fiecare investiție se va încadra în norme simple, clare, accesibile oricui în mod gratuit.

Vom reevalua în cel mai scurt timp normele existente în infrastructură și urbanism, atât pentru localitățile mici, cât și pentru marile orașe, și vom institui norme care să garanteze că fiecare intervenție a investitorilor va adăuga valoare infrastructurii și urbanismului. Simultan, vom produce proiecte-model, care să slujească ca referință pentru toate proiectele viitoare.

Ca și tine, ADN consideră că România se află într-o întârziere gravă în adoptarea unui program național pentru a face trecerea cât mai rapidă către sursele de energie alternativă.

În viziunea noastră, tranziția către un transport public electric trebuie efectuată de urgență, urmată de instalarea infrastructurii pentru alimentarea automobilelor electrice. Simultan, investițiile pentru dezvoltarea extensivă și intensivă a industriei de producție a energiei alternative, va fi orchestrată în acord cu tranziția gospodăriilor și industriilor rurale către producția și folosirea energiei curate.

În acest sens, am regândit și dezvoltarea infrastructurii rutiere și de cale ferată, proiectând principiile unui viitor al infrastructurii de transport care să permită scalabilitatea și utilizarea energiei electrice ca standard. De aceea, dezvoltarea imediată a infrastructurii de căi ferate devine de o importanță la fel de mare ca și dezvoltarea, mult prea îndelung amânată, a infrastructurii rutiere.

Obiectivul nostru este includerea de urgență a partenerilor noștri europeni în proiectul național de dezvoltare a transporturilor și racordarea țării nu doar la rețeaua europeană de transport, ci mai ales la cunoștințele legate de exploatarea ulterioară a rețelei, în beneficiul statului, al națiunii și al cetățeanului.
ADN susține și crede în angajamentele militare de securitate actuale, urmărind să extindă aceste angajamente și în dezvoltarea economică a țării, prin localizarea și dezvoltarea industriilor internaționale de vârf din domeniul apărării, spre beneficiul comunităților locale, care vor beneficia de locuri de muncă, de formare și educație profesională.

Astfel, se vede că principiile generale ale politicii ADN includ eliberarea cetățeanului din toate strânsorile birocratice pentru a-l ajuta să producă bunăstare pentru el, pentru familia sa și, în sens mai larg, pentru națiune. Totodată, ”defrișarea” cadrului adminstrativ, legislativ și financiar de toate piedicile juridice, financiare și administrative care stau azi în calea investițiilor românești, europene și străine, păstrând doar normele pentru conservarea mediului și a resurselor naturale, acesta este deasemenea un principiu cheie al ADN.

ADN urmărește atât reconcilierea istorică a generațiilor cât și reconcilierea politică, urmărind incluziunea nelimitată, ca bază a refacerii solidarității și unității naționale.

Niciodată, de acum înainte, națiunea, statul și competitivitatea țării între națiunile lumii nu va mai suferi din cauza disputelor interne alimentate de politicieni iresponsabili. ADN va introduce o ”Lege a patriotismului”, în baza căreia va desfășura în mod constant, pe toate mass media, un program permanent de educare cetățenească în spiritul valorilor umane generale, perene, dar și în spiritul valorilor esențiale pe care vrem să le avem ca națiune: unitate, solidaritate, civilizație, familie, libertate cetățenească, civism, umanism, europenism, cultură, muncă și ordine socială.

Ca viitor partid politic, Angajamentul Democratic Național, a planificat să reducă rolul statului în dezvoltarea țării, transformând birocratul politic și agresiv de azi, într-un partener amabil și eficient, un prieten al cetățeanului. Urmărim să împuternicim cetățeanul cu decizie și responsabilitate, stabilind doar referințele, normele de bază, generale, în care va evolua atunci când dorește să-și caute bunăstarea.

Ne dorim un cetățean care să vrea și să dorească să se îmbogățească pe sine și pe ceilalți, fără ca statul să-i pună condiții și frână. În acest sens, ne angajăm să prezentăm și să aducem cetățeanului Libertatea, așa cum românii și-au imaginat-o în primele zile ale căderii comunismului. Suntem la început acum, dar urmărește-ne și află de ce avem încredere că România va fi, poate pentru prima dată după aproape 80 de ani, o țară a libertății, a unității și a bogăției pentru cetățeanul onest, muncitor și educat.

Te invităm să susții ”Angajamentul Democratic Național” (ADN) dacă simți și crezi că principiile noastre se regăsesc printre ideile tale. Urmărește pagina noastră de Facebook pentru a vedea în detaliu cum dorim să transformăm România în ceea ce poate deveni.

În curând îți vom prezenta strategia noastră de resurse umane și calendarul acțiunilor noastre politice, înainte și după înființarea partidului.

Te încurajăm să distribui ideile noastre prezentate aici, fie pentru a fi dezbătute în vibranta comunitate de pe Facebook, fie pur și simplu, pentru a ne susține pe lungul drum pe care-l avem de parcurs în politica românească.

Îți mulțumim că urmărești mesajele noastre politice,
Călin-Liviu Georgescu & echipa de comunicare a Inițiativei Publice pentru prezentarea ideologiei viitorului partid politic ”Angajamentul Democratic Național” (ADN)

Citește în ȘtiriOnline.TV