Connect with us
Pub
workshop romania workshop romania

Workshop România

Workshop România, portal pentru dezvoltare personală și profesională, s-a lansat online

Workshop România, revista pentru dezvoltare personală și profesională, a fost lansată online pe 30 noiembrie 2017, cu scopul de a atrage câți mai mulți cititori spre științele dezvoltării personale, precum și pentru a facilita accesul trainerilor, mentorilor și speakerilor la o cât mai largă audiență.

Workshop România oferă trainerilor posibilitatea de a se prezenta și a se promova gratuit în revistă și în rețelele de socializare asociate revistei, precum și pentru a-și publica un număr nelimitat de articole, editoriale și comunicate de presă. (vezi aici detalii) 

Sub sloganul-misiune ”Idei bune la momentul potrivit”, revista Workshop România aspiră să devină cea mai importantă resursă din România pentru idei-reper, inspirație și informație din toate domeniile științei dezvoltării personale și profesionale.

Călin Georgescu, fondatorul revistei Workshop România, consideră că starea sistemului educațional de la noi pune o responsabilitate mărită pe umerii celor care activează în domeniul educației complementare și alternative:

”Suntem azi în situația în care educația instituțională din România, de Stat și privată, nu mai face față vitezei cu care românii au nevoie să-și actualizeze educația și mentalitatea, pentru a deveni mai buni și mai competitivi, ca persoane și ca profesioniști. Această neîmplinire creează o mare așteptare de la cei care oferă educație complementară în domeniile dezvoltării personale și profesionale, chiar până la a spune că le creează trainerilor, mentorilor și speakerilor o adevărată și serioasă responsabilitate. Pe de altă parte, văd că această adevărată resursă națională educațională, complementară, deși are mesajele corecte și are o extraordinară dinamică, nu este suficient de vizibilă publicului larg, și nici întotdeauna corect înțeleasă. De aceea, am creat Workshop România, pentru a ajuta, pe de-o parte, trainerii în efortul lor de auto-promovare și ofertare a educației, și pe de altă parte, pentru a netezi drumul românilor către informațiile și inspirația oferită de traineri. Cred că ideile sunt extrem de importante, dar că ideile trebuie să și circule pentru a putea anima creiere și conștiințe. Mai cred și că, mai important decât să îți vină o idee bună, este să îți vină ideea bună la momentul potrivit. De aceea, cred că Workshop România nu este doar o idee bună, dar și că vine la momentul potrivit, pentru toată lumea, educatori și public, deopotrivă. ”

Advertisement Pub

Comunicate de presă

Psiholog român dezvăluie: 6 secrete care ne mențin tineri

stiri online tv
Oamenii de ştiinţă susţin că există o legătură între nivelul de inteligenţă al unei persoane şi modul în care acesta se raportează la procesul de îmbătrânire. 
Angela Nutu
Potrivit cunoscutului psiholog Angela Nuțu, există un clişeu care spune că vârsta noastră este direct proporţională cu modul în care credem că suntem şi cu modul în care ne simţim. “Cunoaştem cu toţii acest mit şi iată că tot mai mulți specialişti în domeniu vin astăzi şi confirmă acel lucru, și anume că toate atitudinile și așteptările noastre cu privire la îmbătrânire chiar joacă un rol important în cât de repede se produce acest fenomen în corpul nostru. Astfel, cei care îşi păstrează o minte puternică şi pozitivă au trupuri sănătoase şi îmbătrânesc mai greu faţă de cei care sunt tot timpul îngrijoraţi de anii pe care îi au”, explică Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză.
Mai mult decât atât, specialistul crede că inteligenţa influenţează starea fizică şi vârsta pe care le resimţim. Așadar, cu cât o pesoană are un coeficient de inteligenţă mai ridicat, cu atât are şanse să se menţină tânără un timp mai îndelungat.
Iată 6 idei numai bune pentru a ne menţine tineri cat mai mult timp cu putința 
1. Ia decizii bune în legatură cu sănătatea ta! “Oamenii mai inteligenți iau pur și simplu decizii mai bune în legătură cu starea lor de sănătate. Informează-te, fă-ţi controale medicale regulate, cultivă o atitudine conştientă şi relaxată în legatură cu starea ta de sănătate, tine cont de vechiul dicton ”Mens sana in corpore sano!”, declară Angela Nuțu.
2. Fii o persoană cu o mai mare „deschidere spre experiență” – persoanele deschise către experineţe noi sunt asociate cu un IQ mai ridicat. “Acest lucru se poate datora faptului că un nivel ridicat de inteligenţă ne ajută să procesăm cu mai multă ușurință informații complexe, ne creşte curiozitatea despre lume, iar sentimente precum entuziasm, curiozitate şi pofta de viaţă ne fac să ne simțim mai tineri. De altfel, deschiderea spre experiențe noi este una dintre trăsăturile de personalitate „Big Five”, fiind deci recunoscută ca o trăsătură importantă şi prezentă de-a lungul vieții”, explică psihologul.
3. Când ai făcut ultima dată ceva pentru prima dată? Fă tot timpul ceva nou! “Cei care practică exclusiv stabilitatea și rutina nu vor putea deveni niciodată aventurieri dar nici nu vor putea trăi viaţa la adevarata ei intensitate. Putem încerca cât mai mai multe lucruri noi și să ne păstrăm mintea deschisă ideilor noi pentru a ne păstra tinereţea cât mai mult timp. Deschiderea către nou este bine să înlocuiască stereotipurile legate de vârstă. Oricând poţi învăţa o limbă nouă sau poți călători undeva unde nu ai mai fost. Totul depinde de cât de liber gândeşti şi de cât îţi dai voie să acţionezi”, este de părere psihologul Angela Nuțu.
4. Bucură-te de aventură şi experienţă, dar şi de stabilitatea emoţională! „O gândire echilibrată nu ne oferă doar un stil de viaţă sănătos, ci şi longevitate. Este forte important să ştim să ne adaptăm situaţiilor pe care viaţa ni le oferă şi să nu percepem evenimentele într-o manieră atât de personală.  Este important să vedem jumătatea plină a paharului, ştiind că nu evenimentele în sine contează, ci modul în care noi le interpretăm”, spune psihologul.
5. Trăieşte în prezent, nu în trecut şi continuă să îţi faci planuri de viitor! Psihologii spun că bătrânii trăiesc din amintiri, iar tinerii cu planurile. Din momentul în care începem să ne raportăm la trecut ca şi cum viitorul nu mai există, atunci se accentuează procesul de îmbătrânire. Sfatul psihologului este să facem în aşa fel încât să avem tot timpul noi proiecte de viitor, să facem ceva pentru cei din jurul nostru, să ne implicăm şi dăruim din experienţa şi înţelepciunea pe care am acumulat-o. “Nu vrem sa generalizăm, dar se pare că nouă, românilor, ne este mai greu să ne „vedem” activi și utili și după vârsta legală de pensionare. Putem să ne căutăm modele de oameni care să ne inspire în această direcție: de exemplu, am un prieten extraordinar, un tânăr domn de 92 de ani, psihoterapeut si profesor de hipnoterapie la Universitatea din San Diego (Edwin Yager), care continuă să dezvolte proiecte ample și importante la această frumoasă vârstă, menținându-se tânăr si activ, reprezentând pentru mine o adevărată sursă de inspirație”, declară psihologul Angela Nuțu.
6. Nu-ţi mai impune restricţii! “Am 50 de ani, deci nu mai pot să mă îmbrac ca la 20…” „Tipul acesta de gândire poate fi un exemplu de credinţă limitativă după care multe persoane trecute de 50 de ani îşi ghidează viaţa. Ele reprezintă doar limitări pe care noi înşine ni le impunem mental şi apoi fizic. Din ce în ce mai mulţi oameni îşi dau seama cât de important este să fii tu însuţi şi să faci ceea ce simţi; iar odată cu vârsta, acest lucru îţi este tot mai la îndemână. Doar dă-ţi voie să fii tu însuţi!”, ne îndeamnă psihologul Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză.
Angela Nuțu este Psihoterapeut și unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România, vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză. Are experiență de peste 10 ani în domeniul comunicării și al instruirii adulților și de peste 15 ani în domeniul antreprenoriatului și al afacerilor. Membru Fondator al Asociației Române de Coaching, Formator acreditat ANC, Trainer acreditat NLP, Trainer acreditat Metoda Centrum, Psihoterapeut.
Mai mult

Artă și cultură

Carte veche și rară, expoziție-eveniment la Cluj

stiri online tv carte veche

Expoziţie de cărţi rare şi vechi, din secolele XVI-XIX, care fac parte din fondul Bibliotecii Academiei Române din Cluj-Napoca. Cel mai vechi exponat este un ”Tetraevanghel” tipărit în 1561, la Braşov. Cărţile expuse, care se numără printre cele mai valoroase manuscrise al bibliotecii, sunt scrise în limba română, însă cu diferite caractere – chirilice sau latine – şi sunt împodobite cu desene, conform Agerpres.

„Expoziţia marchează momentele însemnate de evoluţie a scrisului în limba română de-a lungul a patru secole, din secolul al XVI până în al XIX-lea. Sunt expuse, în premieră, cărţi vechi tipărite şi manuscrise unicat, scrise în limba română cu diferite caractere: chirilice cursive, chirilice care imită tiparul, latine etimologizante, de tranziţie, şi latine. Cel mai vechi exponat este ‘Tetraevanghel’ tipăritură coresiană din 1561 la Braşov, volumul fiind expus pentru prima oară. De asemenea, în expoziţie mai este prezentat un ‘Arhieraticon trilingv’, din secolul al XVII-lea, scris în Ţara Românească, în limbile slavonă, româneşte şi greceşte”, a spus Bogdan Crăciun, şef de departament în cadrul Bibiliotecii Academiei din Cluj-Napoca.
„Expoziţia doreşte să sublinieze un fenomen cultural specific, cel al scrisului dătător de contur culturii şi civilizaţiei româneşti. Scrisul românesc face ca fiecare dintre noi şi noi toţi împreună să devenim parte a unei culturi şi a unei naţiuni. Cultura română este egală cu oricare altă cultură din lume”, a afirmat Sorin Crişan.

Mai mult

Workshop România

Acum îți publicăm GRATUIT videourile de prezentare și/sau conferințele tale video și pe canalul Workshop România de pe YouTube

workshop romania youtube channel
workshop romania youtube channel

Canalul video

Acum îți publicăm GRATUIT videourile de prezentare și/sau conferințele tale video și pe canalul video Workshop România de pe YouTube.  Facem aceasta pentru a completa activitățile noastre pentru promovarea ta, ca trainer, coach sau speaker, și o facem gratuit. Tot ce ai de făcut este să ne trimiți videoul sau videourile pe care îl vrei sau le vrei publicate pe canalul YouTube al Workshop România. Sau, alternativ, dacă videoul tău este deja pe YouTube, să ne indici linkul de unde poate fi preluat.

Publicarea pe canalul nostru este GRATUITĂ și, mai mult decât atât, nu monetizăm videourile tale. Este, pur și simplu, încă o mână de ajutor pe care Workshop România ți-o oferă pentru a te sprijini să devii mai vizibil și mai bine înțeles în online. 

Nu uita că, deasemenea, poți să-ți faci GRATUIT pagină de prezentare pe Workshop România (vezi aici).

Pagina este promovată automat, inclusiv pe rețelele de socializare, iar în plus, îți poți anunța viitoarele evenimente în Workshop România, mărind expunerea activităților tale. 

Mai mult