Viorica Dăncilă, prima zi de mandat, prima rușine: probleme la spitalul din orașul său natal

Viorica Dăncilă, prima zi de mandat, prima rușine: probleme la spitalul din orașul său natal

Nici nu s-a uscat bine semnătura lui Iohannis pe mandatul de investire ca premier a Vioricăi Dăncilă, că liberalii, prin deputatul Mara Calista, au și transmis presei un semnal privind o situație absurdă chiar din orașul natal al doamnei Dăncilă, Roșiorii de Vede.

Astfel, la Spitalul TBC din Roşiorii de Vede, personalul administrativ (instalatori, electriceni, curățenie) nu mai primesc sporul de risc de sănătate pe care îl primea până acum, la fel ca personalul medical.

”Încercând să-şi acopere greşelile din legea cu care s-a laudat aproape un an, Guvernul PSD -ALDE a emis în luna decembrie, pe final de an 2017, două acte normative care se contrazic. Este vorba despre OUG 91/ 06.12.2017 şi HG 917/18.12.2017. Ambele vizează modificări aduse Legii 153/2017 şi afectează, din păcate, în mod direct personalul administrativ şi medical din sistemul de sănătate.” scrie Mara Calista într-un comunicat de presă.

Penelista adaugă: ”Nici personalul medical nu o duce mai bine, doar că a primit o derogare până în martie de la aplicarea noii grile de salarizare care le reduce şi lor, în mod considerabil, sporul specific activităţii într-un spital cu specific TBC. Nici după luna martie nu se ştie exact care va fi nivelul sporului de care beneficiază personalul medical din spitalele TBC, pentru că încă nu a fost emis regulamentul care prevede modalităţile de determinare a pericolului la care sunt expuse cadrele medicale şi încadrarea în limitele noilor cote procentuale stabilite între 45-85%. Luând în considerare instabilitatea politică, asemenea măsuri urgente sunt lăsate într-un sertar la categoria ‘şi altele’.”