Șmecherie de șaormărie

Calin Georgescu Office 1

E ȘMECHERIE DE ȘAORMĂRIE, mutarea plății soldelor militarilor la final de lună, pe motiv că ”până acum era plată în avans”. O șmecherie prin care bugetul aferent pentru o lună de plăți dispare în neant, de fapt nu în neant, ci în directiva ”pe unitate” primită de Ministrul Finanțelor de la Tudose: ”scoate bani de unde poți”. Și ministrul ăla, ce să facă, neavând încotro dar având ordin, a devenit creativ și a umblat la termenele de plată, ca orice șaormar vrednic, care având nevoie de cash acum, mută plata pulpelor de pui mai încolo. Clasic. Doar că, la Stat, o inginerie ca asta are nevoie de două condiții ca ”să iasă”. Unu, să nu o faci publică. Doi, să-l previi și pe Țuțuianu, ca să nu o dea la vedere, ca ordin de zi pe Minister, așa cum a făcut-o, într-un tipic elan de provincial venit la București, care crede că dacă trece strada pe ”trecere”, nici un pericol nu-l paște. L-a păscut, deci, n-a mers. Mie asta îmi confirmă din nou bănuiala că, acolo sus, în Stat, linia care desparte ordinea de haos este foarte subțire, și nu doar că-i subțire, dar miniștrii ăia nici nu știu exact unde se află ea, astfel încât au două variante: or nu fac nimic, ca să nu strice nimica, or merg pe încercate, până crapă ceva și așa află și ei că au depășit o limită. Asta cu Țuțuianu și Finanțele se înscrie în a doua categorie. Ridicol cu spume este și motivul lansat de Tudose pentru eșecul șmecheriei: ”comunicarea”. Cred că, atunci când a zis cuvântul ăsta, mai mulți directori d-ăia de PR de la Stat au și sărit pe BestJobs, să-și caute de muncă, săracii, sau mă rog, săracele, fiindcă se zice că ăla e job de amante și nepoate. Însă duda asta, cu ”nu avem comunicare” mie îmi amintește de de marele prim -ministru Boc, giganticul Băsescu și defunctul PDL, care, pe vremea când guvernau, ca și ăștia, cam la liber, o țineau într-una că ei fac bine ce fac, doar că publicul larg nu înțelege fiindcă ”nu avem comunicare”. Dar ce vor ei să spună de fapt, și ăia de atunci, și ăștia de acum, este ”futu-i, ce bună era acum o dictatură, că nu ne durea capul, dădeam comunicatul și gata”. Eu d-aia râd acum, fiindcă, după toate astea, colac peste pupăză, la final mai apare și Țuțuianu cu demisia de onoare, deoarce, zice el ”sunt om serios”. La asta cred c-a râs și Iohannis, dacă așa ceva ar fi posibil.

Calin Georgescu


stiri online tv logo
Stiri Online TV | Breaking News & Editorial este ziarul online de știri și editoriale fondat în noiembrie 2016 și condus de Călin-Liviu Georgescu. ȘtiriOnline.TV este parte e rețelei de ziare și reviste online ȘTIRI ONLINE TV NETWORK, rețea aflată deasemenea în proprietatea lui Călin-Liviu Georgescu. Pe lângă ȘtiriOnline.TV, rețeaua mai include următoarele ziare și reviste:

NAȚIUNEA ROMÂNĂ - natiunearomana.ro | Ziar de știri opinie politică
VEDETE TV - vedete.tv | Revistă de celebrități și știri mondene
WORKSHOP ROMÂNIA - workshopromania.ro | Revistă de educație și dezvoltare personală
SUDUL CAPITALEI - sudulcapitalei.ro | Ziar de știri locale din București
MAGIA ROMÂNIA - magiaromania.ro | Revistă de spiritualitate contemporană
SCÂNTEIETORUL - scanteietorul.ro | Revistă de satiră și pamflet politic
BULĂ SE ÎNTOARCE - bulaseintoarce.ro | Revistă de umor

Pe data de 4 Mai 2018, Călin-Liviu Georgescu va lansa televiziunea online STIRI ONLINE TV, o televiziune de talk-show, reportaje live și programe de utilitate, care conține 100% programe și producții originale.

Se află în pregătire documentația pentru obținerea licenței de televiziune, pentru ca ȘTIRI ONLINE TV să debuteze pe rețelele de cablu în iarna anului 2018.


Călin-Liviu Georgescu este om de afaceri în mass media, cu o biografie profesională în de peste 25 de ani. Cu o diplomă în Comunicații Audio-Vizuale a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, Călin-Georgescu a intrat inițial în domeniul creației de publicitate și apoi a debutat în managementul de top ca director al agenției multinaționale de publicitate, Young & Rubicam Advertising, filiala din România. Având ca și principal de client din mass media pentru branding, creație și promovare companiile grupului MediaPro, Călin-Liviu Georgescu realizează mesajele și marketingul care au făcut din ProTV, ProFM, AcasăTV, ProTV Magazin, Ziarul Financiar, Playboy, MediaPro Pictures și altele, lideri de piață și notorietate de azi. În paralel, dezvoltă afacerile de publictate ale companiei pe care o conduce, inlcuzând pe lista de cienți coprorații ca Colgate-Palmolive, Phillip Morris, Danone, Mercedes, Ford, CME, United International Pictures, precum și clienți români din mediul privat și de stat, ca Banca Țiriac, FC Dinamo, Guvernul României, Președinția României, Ministerul Muncii și mulți alții. După desprinderea de grupul MediaPro, își fondează propria agenție de publicitate, incluzând pe lista de clienți din mass media BBC, Miramax, EuropaFM, PrimaTV, Național TV și companiile din Centrul Media Național, companii din grupul Intact și numeroase televiziuni și ziare locale, dar și clienți din alte domenii, ca AGIP, ORKLA, Heinkel, TNT, BMW, European Drinks, Stalinskaya, Rovere Mobili, Romina Kids Furniture, Moore Stephens, Volumetric și alții. Ca broker de afaceri certificat internațional, intermediază achiziții și fuziuni de ziare, radiouri și televiziuni în România și participă la proiecte de marketing investițional și achiziții în mai multe țări din Europa. Începând din 2015, Călin-Liviu Georgescu creează mai multe publicații și rețele de publicații online, îar în 2016 lansează proiectul de rețea Știri Onilne TV, un grup mass media care integrează publicații online, radio, televiziune, magazine online și editare de carte, companii care se vor lansa succesiv până la finalul acestui an.

Articole similare