”Sistemul nu este gândit să funcționeze în favoarea cetățeanului” – Russel Brand despre disoluția societății

”Sistemul nu este gândit să funcționeze în favoarea cetățeanului” – Russel Brand despre disoluția societății

, celebrul actor britanic devenit un fervent, foarte vocal și adesea, neconvențional activist pentru schimbarea din temelii a societății actuale, se află în căutarea unui alternativ, care să înlocuiască sistemului existent, despre care Brand spune că ”nu este gândit pentru oameni”. 

”Societatea este într-o rapidă disoluție iar oamenii încep să-și dea seama din ce în ce mai clar că adevăratul motiv pentru care ei simt, uneori, că nu-s în toate mințile, este acela că trăiesc într-o societate care nu a fost concepută pentru a ajuta la dezvoltarea spiritul uman, a umanismului, a valorilor fundamentale omenești. Oamenii încep să-și pună întrebări, să-și dea seama cum stau lucrurile. ”Stai așa” zice omul, ”este normal să muncesc 12 ore pe zi? Este normal să trăiesc într-un mediu favorabil omului numai dintr-un anumit punct de vedere, dar nu dintr-o perspecitvă holistică? E normal să respir aer rău, să mănânc mâncare plină de chimicale, să gândesc urât?”

Russel Brand: ”Vine cu adevărat o vreme a schimbării, iar asta se vede și din felul în care comunicăm. Aparent, viteza comunicării este cea care a radicalizat mesajele pe care le schimbăm într noi. În realitate, comunicarea a devenit mai radicală fiindcă, prin comunicare, oamenii au început să schimbe experiențe și idei și să înțeleagă că, de fapt, sistemul nu lucrează deloc în favoarea lor.”

Soluția, spune Brand, este acțiunea în grup, pe subiecte simple și clare.

Russel Brand Workshop Romania

”Când vrei să faci ceva și nu știi ce și de unde să începi, fă, pur și simplu, ceea ce ți se pare corect și bine de făcut pe un subiect anume. Dacă simți că școala ar trebui să fie altfel, începe să lucrezi pentru a face ca școala să devină așa cum crezi că trebuie să fie. Și când apar obstacole, nu da înapoi, pune mâna și luptă, și depășește acele obstacole. Însă nu singur, niciodată singur, fiindcă dacă ești singur ești ușor de învins. Lucrează în grup, întotdeauna în grup, găsește oamenii care vor același lucru și lucrați în grup, pe chestiuni practice, care pot fi schimbate. Eu cred că atunci când oamenii comunică deschis și sincer descoperă curând că nu sunt așa de diferiți, și că aspirațiile celorlalți sunt mult mai similare cu ale tale decât credeai.”  a mai spus Russel Brand într-un interviu acordat BBC.