Revin vremurile lui Al Capone în Chicago! Zeci de morți prin împușcare în cel mai negru weekend din istoria orașului

Revin vremurile lui Al Capone în Chicago! Zeci de morți prin împușcare în cel mai negru weekend din istoria orașului

TV – Revin vremurile lui Al Capone în Chicago! Zeci de morți prin împușcare în cel mai negru weekend din istoria orașului au stârnit proteste fără precedent în orașul american. Cetățenii cer în primul rând un mai riguros control al armelor, precum și o mai mare eficiență a poliției, care a fost complet depășită de evenimente în cursul ultimelor zile ale săptămânii care a trecut.

Cei mai mulți morți prin împușcare provin din rândul bandelor de gangsteri care, întocmai ca pe vremea lui Al Capone, se pare că nu mai cunosc frica față de autorități.

Cu toate acestea, în ciuda realității din stradă, oficialii statului continuă să raporteze cifre în scădere: cu peste 500 de incidente armate mai puțin față de anul trecut, iar șeful poliției din Chicago anunță cu 30% mai puține cazuri de împușcare și cu 25% mai puține crime.

Însă cetățenii văd altfel: ”Este o zonă război aici, iar lucrurile au scăpat complet de sub control”, spune un respectabil membru al comunității dintr-un cartier mărginaș al orașului, pastorul Donovan Price.