Reportaj-șoc la un mare spital din Capitală: ”spălăm instrumentele cu săpun”

Reportaj-șoc la un mare spital din Capitală: ”spălăm instrumentele cu săpun”

ȘTIRI ONLINE TV – „Când vin controalele anunțate, avem de toate. E bine pentru noi când vin controalele, avem tot ce ne trebuie” declară un asistent medical al Spitalului Universitar din București.

Alt asistent: „Se spală instrumentele cu Trimf, se curăță, se spală cu apă și săpun, am spus-o și acum doi ani și încă se perpetuează aceste neconformități. Nu ne putem feri de infecțiile alternative actului medical atât timp cât nu putem să lucrăm în condiții decente. Doamna manager știe că pe secția de neurologie a Spitalului Universitar în aprilie au fost îmbolnăviți de la pacienți 20 de colegi de-ai noștri?”

Mai multe declarații și imagini-șoc ca acestea au fost difuzate de Digi24 în cadrul unui reportaj care confirmă ceea ce trăiesc și povestesc mulți pacienți a spitalelor ”de stat”: sistemul medical românesc este bolnav și îi îmbolnăvește și pe cei pe care ar trebui să-i însănătoșească, adică pe români.

„În blocul operator, în camera de făcut materiale, nu avem aer condiționat. Sunt 40 de grade acolo. Lăsăm geamul deschis, iar muștele toate de la morgă intră în blocul operator. Asta se întâmplă, avem dovezi din punctul acesta de vedere”, a relatat Mariana Luceanu, asistent anestezist.