Rămas bun, Majestate!

dan flesariu stiri online tv

O pagină importantă din istoria noastră s-a încheiat. O pagină cu bune şi cu rele, aşa cum e viaţa, până la urmă. Ultimul rege al României s-a stins, departe de ţară, şi nu înţeleg înverşunarea şi lejeritatea cu care unii, prea mulţi, după părerea mea, îl blamează pentru ceea ce s-a intamplat în România anilor ’40.

Consider că nimeni dintre noi, cetăţenii nespecializaţi în fineţurile istoriei, nu are informaţiile necesare pentru a-şi face o părere pertinentă în legătură cu cele intâmplate în acea perioadă şi, cu precădere, între 1944 şi 1947. Nimeni nu deţine adevărul absolut.

Au fost vremuri tulburi, în care soarta lumii a fost decisă în mod cinic, din pix, de trei lideri care deţineau puterea armată supremă la acel moment (şi încă o deţin). Au fost luate întotdeauna cele mai bune decizii? Poate că da, poate că nu. Este greu de spus chiar şi acum, dupa atâta amar de vreme, deşi teoretic ar trebui să fie usor de emis o judecată post-factum, darămite atunci, cu toată presiunea şi incertitudinile vremii.

Istoria este întotdeauna scrisă de învingători şi, ca atare, orice manual de istorie prezintă doar punctul de vedere al învingătorului şi serveşte intereselor acestuia.

În cazul nostru, învingători au fost bolşevicii criminalului Stalin, geamănul lui Hitler în suflet şi conştiinţă, împreună cu cozile de topor autohtone, comuniştii români, care, din rea-voinţă sau din pură prostie, au acţionat ca trădători de ţară.

Istoria pe care am învăţat-o a fost scrisă de ei, prin urmare tot ceea ce am învăţat timp de generaţii din manualele de istorie comuniste cu privire la anii de foc ’40 trebuie pus sub un mare semn de întrebare.

Da, suntem o republică, dar o republică născută dintr-o lovitură de stat dată cu tancurile bolşevice la poartă. Juridic vorbind, se poate dezbate îndelung asupra legitimităţii acestei forme de guvernământ, impusă la momentul respectiv de o putere straină ostilă, nu rezultată dintr-un vot popular liber exprimat.

Totuşi, legitimă sau nu la acel moment, republica noastră şi-a căpătat legitimitatea odată cu votarea Constituţiei în 1991. În ce măsură votul respectiv a fost rezultatul unor creiere spălate de aproape 50 de ani de istorie falsificată este o altă discuţie şi, până la urmă, nici nu contează. Orice vot reprezintă rezultanta stării de spirit si conştiinţă a votanţilor din momentul respectiv.

Majestatea sa a înţeles şi a respectat acest lucru, a făcut pasul reconcilierii până la capăt.

Rămas bun Majestate, şi iertaţi-i pe cei care încă mai hulesc, că nu ştiu ce fac.

Dan Fleșariu

 


stiri online tv logo
Stiri Online TV | Breaking News & Editorial este ziarul online de știri și editoriale fondat în noiembrie 2016 și condus de Călin-Liviu Georgescu. ȘtiriOnline.TV este parte e rețelei de ziare și reviste online ȘTIRI ONLINE TV NETWORK, rețea aflată deasemenea în proprietatea lui Călin-Liviu Georgescu. Pe lângă ȘtiriOnline.TV, rețeaua mai include următoarele ziare și reviste:

NAȚIUNEA ROMÂNĂ - natiunearomana.ro | Ziar de știri opinie politică
VEDETE TV - vedete.tv | Revistă de celebrități și știri mondene
WORKSHOP ROMÂNIA - workshopromania.ro | Revistă de educație și dezvoltare personală
SUDUL CAPITALEI - sudulcapitalei.ro | Ziar de știri locale din București
MAGIA ROMÂNIA - magiaromania.ro | Revistă de spiritualitate contemporană
SCÂNTEIETORUL - scanteietorul.ro | Revistă de satiră și pamflet politic
BULĂ SE ÎNTOARCE - bulaseintoarce.ro | Revistă de umor

Pe data de 4 Mai 2018, Călin-Liviu Georgescu va lansa televiziunea online STIRI ONLINE TV, o televiziune de talk-show, reportaje live și programe de utilitate, care conține 100% programe și producții originale.

Se află în pregătire documentația pentru obținerea licenței de televiziune, pentru ca ȘTIRI ONLINE TV să debuteze pe rețelele de cablu în iarna anului 2018.


Călin-Liviu Georgescu este om de afaceri în mass media, cu o biografie profesională în de peste 25 de ani. Cu o diplomă în Comunicații Audio-Vizuale a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, Călin-Georgescu a intrat inițial în domeniul creației de publicitate și apoi a debutat în managementul de top ca director al agenției multinaționale de publicitate, Young & Rubicam Advertising, filiala din România. Având ca și principal de client din mass media pentru branding, creație și promovare companiile grupului MediaPro, Călin-Liviu Georgescu realizează mesajele și marketingul care au făcut din ProTV, ProFM, AcasăTV, ProTV Magazin, Ziarul Financiar, Playboy, MediaPro Pictures și altele, lideri de piață și notorietate de azi. În paralel, dezvoltă afacerile de publictate ale companiei pe care o conduce, inlcuzând pe lista de cienți coprorații ca Colgate-Palmolive, Phillip Morris, Danone, Mercedes, Ford, CME, United International Pictures, precum și clienți români din mediul privat și de stat, ca Banca Țiriac, FC Dinamo, Guvernul României, Președinția României, Ministerul Muncii și mulți alții. După desprinderea de grupul MediaPro, își fondează propria agenție de publicitate, incluzând pe lista de clienți din mass media BBC, Miramax, EuropaFM, PrimaTV, Național TV și companiile din Centrul Media Național, companii din grupul Intact și numeroase televiziuni și ziare locale, dar și clienți din alte domenii, ca AGIP, ORKLA, Heinkel, TNT, BMW, European Drinks, Stalinskaya, Rovere Mobili, Romina Kids Furniture, Moore Stephens, Volumetric și alții. Ca broker de afaceri certificat internațional, intermediază achiziții și fuziuni de ziare, radiouri și televiziuni în România și participă la proiecte de marketing investițional și achiziții în mai multe țări din Europa. Începând din 2015, Călin-Liviu Georgescu creează mai multe publicații și rețele de publicații online, îar în 2016 lansează proiectul de rețea Știri Onilne TV, un grup mass media care integrează publicații online, radio, televiziune, magazine online și editare de carte, companii care se vor lansa succesiv până la finalul acestui an.

Articole similare