Testul suprem, picat cu brio: ordonanţa lui Dragnea pute până şi în celula lui Vântu

Testul suprem, picat cu brio: ordonanţa lui Dragnea pute până şi în celula lui Vântu

Aflat în detenţie, Sorin Ovidiu Vântu scrie o neaşteptată şi exactă critică la adresa lui Liviu Dragea şi a guvernului său, punând accent pe felul în care PSD a vrut să treacă ordonanţa de amnistie prin Guvern. „… prostie uriasa tentativa de a trece fraudulos, printr-o ordonanta de urgenta, un decret de gratiere si niste modificari la Codul Penal si de procedura penala, folosind drept pretext supra-aglomerarea si conditiile subumane din penitenciare.”

În continuare, Vântu atrage atenţia asupra faptului că propaganda prezidată de Iohannis nu poate fi scoasă din ecuaţie, sugerându-i lui Dragnea să îşi schimbe consilierii.

Vântu: „I-ati vazut la lucru cu aceasta ocazie pe multi dintre ei, ziaristi care foloseau aceleasi argumente folosind aproape si aceleasi cuvinte (si tu, domnule C.T. Popescu?), oficialitati din justitie, din “societatea civila”, din clasa politica, agitatori de pe Facebook, o retea foarte bine pusa la punct si coordonata, folosindu-l ca lider formal pe insusi presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Cu un asemenea sistem nelegitim construit de prietenii nostri americani nu te poti lupta domnule Dragnea, cu smenuri de genul celor incercate azi, ci cu legitimitatea politica pe care ai dobandit-o la alegeri. Ori conduci, ori ingenuncheaza! Si fa-ti rost rapid de niste consilieri autentici, atat pe imagine cat si pe specializari. Sintagma “Program de guvernare” incepe sa semene, prin frecventa folosirii, cu celebrul ‘interes national’ ”