Publicitate

Jeep

Opoziție masochistă: moțiunea anti-Tudose desființată la vot fără ca PSD să se încordeze

stiri online tv vot parlamentMoţiunea simplă pe Justiţie a fost respinsă în Camera Deputaților. Aceasta a fost iniţiată de PNL şi USR, care se opun modificarilor legilor justiției, propuse de ministrul Tudorel Toader. Dezbaterile au avut loc ieri în plenul Camerei. Moțiunea „PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa” a picat cu 104 de voturi „pentru”, 162 „împotrivă” și 7 abțineri.

În ciuda scandalului de la dezbaterea moțiunii, PSD-ALDE-UDMR  nu au făcut mari eforturi de mobilizare pentru a se asigura că moțiunea este respinsă, fapt care se vede și din numărul voturilor pro-moțiune.

Alianța parlamentară PNL- USR pierde astfel încă o șansă de a se constitui într-o opoziție credibilă și puternică la tăvălugul Dragnea.

PNL, cu un lider slab, care nu izbutește să mobilizeze energiile politice ale partidului și nici să dezlipească proasta imagine proiectată asupra partiduluid e foștii PDL-iști, este blocat într-un politicianism minor, fără efecte vizibile pe eșicherul politic.

Pe de altă parte, USR, în ciuda unor puncte bine marcate, nu are lider și voce publică, părând mulțumit cu rolul său de hărțuitor al alianței PSD-ALDE.

Citește în ȘtiriOnline.TV