Nu tace și nu face: Iohannis a revărsat o ploaie de vorbe goale la întâlnirea cu sașii

Nu tace și nu face: Iohannis a revărsat o ploaie de vorbe goale la întâlnirea cu sașii

Președintele Klaus Iohannis, a luat cuvântul la o întrunire din Sibiu, cu ocazia Întâlnii sașilor transilvăneni, expunând un discurs optimist, care, deși a fost aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți, nu a inclus nici o asemănare cu realitățile societății românești.

Cea mai bizară frază a fost aceea în care Iohannis a afirmat că va oferi noilor generații „argumente și fapte pentru ca România Centenarului să fie redescoperită drept loc al oportunității și prosperității”.

Cum ”România Centenarului” urmează a fi sărbătorită peste mai puțin de un an și jumătate,  și este greu de crezut că România va deveni, între timp, un ”loc al oportunității și prosperității”, nu rămâne decât ipoteza că Iohannis a dat drumul la robinetul prezidențial de vorbe goale, căutând mai degrabă, aplauzele mulțimii, decât sinceritatea și pragmatismul pe care le-a promis neîncetat începând din campania sa electorală și până acum.

Iohannis: ”în calitate de președinte al țării susțin că avem șansa să oferim noilor generații argumente și fapte pentru ca România Centenarului să fie redescoperită drept loc al oportunității și prosperității.”