Mitingul din 10 august, haloimis desăvârșit : organizatorii au probleme cu plățile și se ceartă pe ”cine să apară”

Mitingul din 10 august, haloimis desăvârșit : organizatorii au probleme cu plățile și se ceartă pe ”cine să apară”

TV – Certuri serioase între organizatorii mitingului din 10 August și factorii de decizie de ”dreapta”, reprezentanții PNL, USR și ”mesagerii” Cotroceniului, o stare care se încadrează în definiția de dicționar a cuvântului ”haloimis” (haloimăs): învălmăşeală, harababură, brambureală, vălmăşag, amestecătură.

Surse apropiate organizatorilor ne relatează că estimările privind slaba participare la miting sunt doar o mică parte a haosului care domnește printre cei care plănuiesc ”răsturnarea” guvernului PSD. Astfel, cu doar două zile înainte de miting, partidele și reprezentanții oculți ai lui Iohannis încă nu au decis cine vor fi ”comunicatorii” mitingului.

Situația pare fără rezolvare, întrucât, așa cum ar părea firesc, liderii și figurile publice din USR și PNL ar dori ”să apară” ca inițiatori și organizatori, în încercarea de a acumula capital electoral, sau măcar de a-și fideliza membrii de partid. Dar această eventualitate nu este încă ”aprobată de la Cotroceni”, care ar dori să dea mitingului o imagine mai ”civică”, mai apolitică, astfel încât să devină posibilă și apariția lui Klaus Iohannis printre manifestanți, așa cum a mai făcut-o.

Pe de altă parte, sursele noastre relatează că sosirea lui Iohannis la miting încă nu este un fapt cert, întrucât indiciile arată că participarea la miting s-ar putea să nu fie atât de numeroasă, oricum nu așa cum și-ar dori Iohannis. La aceasta se adaugă și probleme logistice și cu decontările costurilor mitingului, ordinul ”pe unitate” fiind ”să se circule cât mai puțin cash”, ceea ce îngreunează semnificativ organizarea unui protest de amploare, așa cum s-a dorit inițial