Mitică a fost trimis să plătească factura de cablu

Mitică a fost trimis să plătească factura de cablu

Mitică Dragomir a fost trimis în judecată de către procurorii pentru luare de mită și complicitate la infracțiunea de spălare de bani, spre satisfacția târzie a zecilor miilor de suporteri ai fotbalului românesc care au susținut de ani de zile că cei aflați la conducerea sunt corupți și au un efect toxic asupra performanțelor naționalei, asupra fotbalului în general.

În dosarul în care a fost în judecată Mitică Dragomir au fost trimise și societățile prin care s-au derulat presupusele fapte, RCS/RDS SA și Bodu SRL, precum și cei mai importanți factori de decizie ai acestor societății, președintele RCS/RDS, Alexandru Oprea, directorul general Serghei Bulgac, șeful de la juridic, Mihai Dinei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

În rechizitoriu, DNA detaliază faptele de care sunt acuzați.

În cursul anului 2008, la nivelul LPF s-a organizat o licitație având ca obiect cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din cadrul competiției Liga I ”PARTENER”, în sezoanele competiționale 2008 — 2009, 2009 — 2010 și 2010 — 2011.

„În urma desfășurării licitației cu strigare, consorțiul de firme din care făcea parte SC RCS & RDS SA a fost declarat câștigător, prețul de adjudecare fiind de 101.150.000 euro (inclusiv TVA). În cursul anului 2009, în contextul crizei economice, asocierea de firme a solicitat LPF acordarea unor condiții contractuale mai avantajoase. În aceste împrejurări, Dumitru Dragomir, urmărindu-și interesul personal, întrevăzut din iminenta neîndeplinire a obligațiilor contractuale ale consorțiului, a solicitat reprezentanților SC RCS&RDS SA să intre într-un parteneriat de afaceri cu firma pe care acesta o controla”

Prin urmare, susțin anchetatorii, pentru a-l determina pe Dumitru Dragomir să susțină interesele RCS&RDS SA la nivelul LPF, în legătură cu executarea contractului de cesiune a drepturilor de televizare, la data de 15 august 2009, între SC Bodu SRL — societate controlată de președintele LPF și reprezentată de inculpatul Bădiță Florin-Bogdan și SC RCS & RDS SA s-ar fi încheiat un contract de asociere în participațiune, conținutul contractului fiind anume conceput de părți astfel încât să creeze aparența unei asocieri tipice și să mascheze cât mai bine voința lor reală — aceea de a da, respectiv de a lua mită.

DNA arată că, în baza acestui contract, în perioada 18 august 2009 — 10 mai 2011, SC RCS&RDS SA a plătit către SC Bodu SRL, în 27 de tranșe, suma de 3.100.000 euro (13.059.290 lei).

„În perioada 2015 — 2016 părțile implicate în încheierea contractului de asociere în participațiune au acționat pentru ‘spălarea’ și ‘curățarea’ sa de caracterul infracțional, în scopul disimulării originii ilicite a acestuia. Astfel, între SC RCS & RDS SA, SC Bodu SRL și SC Integrasoft SRL au fost încheiate mai multe acte juridice, părțile preocupându-se exclusiv să confere contractului de asociere în participațiune un caracter licit, în special în privința sumei de 3.100.000 euro, plătită în condițiile de mai sus. Aceste operațiuni, care s-au derulat până în anul 2016, au condus în final la cumpărarea de către SC RCS & RDS SA a afacerii care a stat la baza contractului de asociere”

În vederea confiscării speciale, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor ce aparțin societăților comerciale Bodu SRL (până la concurența sumei de 16.771.659 lei) și RCS & RDS SA (până la concurența sumei de 13.714.414 lei).