Mircea Sandu se întoarce

Mircea Sandu se întoarce

Mircea Sandu

TV – Mircea Sandu, fostul președinte FRF, considerat de opinia publică drept ”cancerul fotbalului românesc”, a devenit extrem de vocal după eșecul Naționalei de a se califica la Mondialul de la Moscova și își pregătește o eventuală revenire într-una din pozițiile de control la FRF, dacă luăm în considerare ultimele sale declarații.

Mircea Sandu: ”am calificat de șase ori echipa națională la turnee finale. Mai vreau să văd și eu un președinte FRF în următoarea sută de ani care va reuși această performanță” a declarat Sandu pentru GSP, într-un interviu în care deplânge președinția lui Burleanu, atrăgând atenția că la votul din Comisia Tehnică a FRF pentru demiterea lui Daum vor participa și subalternii lui Daum, ceea ce ar putea avea ca rezultat menținerea lui Daum la Națională.

Interviul este plin de aluzii care induc ideea că ar putea reveni ca președinte FRF: ”Eu mi-am depus mandatul de două ori în Adunarea Generală. O dată prin ’96-’97, apoi după 2000. Dar oamenii mi-au dat credit mai departe. ”

Mircea Sandu (n. 22 octombrie 1952) este un fost fotbalist român, actualmente membru cu drepturi depline în Comitetul Executiv al UEFA din anul 2007. S-a remarcat ca fotbalist la Sportul Studențesc, unde a jucat între 1971 și 1986. A câștigat o Cupă Balcanică. A condus Federația Română de Fotbal din august 1990 până in martie 2014.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute în preliminariile Campionatului European și pentru calificarea la turneul final.

Direcția Națională Anticorupție, la data de 17 iunie 2013, a trimis în judecată pe președintele FRF Mircea Sandu, sub acuzația de abuz în serviciu, sustragere de sub sechestru și folosirea influenței sau autorității pentru obținerea de foloase necuvenite.[5]

Tribunalul București, în iunie 2016, l-a condamnat pe inculpatul Mircea Sandu la 3 ani de închisoare cu suspendare, decizia nefiind definitivă.