Indignarea Petronelei se întoarce: arma secretă a B1 în lupta sa epică cu Antena 3

Indignarea Petronelei se întoarce: arma secretă a B1 în lupta sa epică cu Antena 3

”Am 36 de ani, un metru şaptejtrei, părul scurt şi nasul cîrn şi scriu continuu texte sau poeme la mine în cap” – . Așa se prezintă fosta angajată a Trustului Intact pe situl catchy.ro. Recent, televiziunea a publicat pe situl său una din scrierile Petronelei Rotar, o scrisoare deschisă pe care fosta jurnalistă de televiziune de la Intact o adresează mamei sale, o învățătoare pensionară care se uită numai la Antena 3. Acest viciu al mamei este de neacceptat pentru fiică, care dă cu verbe în mă-sa care a crescut-o, înfierând-o în scris și în public, găsind nimerit să o califice pe fosta doamnă învățătoare care i-a dat viață și nas cârn drept ”spălată pe creier”.

Televiziunea B1, cea care, deși beneficiază de managementul lui Sorin Oancea, fostul manager al Antena3, dar fără să beneficieze și de audiențele Antena3, a socotit că producția literară a Petronelei este valoroasă, așa că a preluat-o sub brandul său și a publicat-o în secțiunea ”Eveniment”, ca să o citească toată lumea.

Nu-i de mirare că Petronela a fost preluată integral și ca eveniment, fiindcă analiza dânsei este de un impecabil profesionalism, trădând nu doar un jurnalist matur, stăpân pe condeiul său, ci și unul care cere CNA să închidă Antena3, asta doar ca un început, fiindcă văpaia cu care a fost scris textul dânsei ne lasă să intuim că indignata va mai formula şi alte cereri de închidere a unor companii de presă. Desigur, cele care îi găzduiesc textele, vor fi excluse de la anihilare.

Astfel, în analiza Petronelei se pot găsi și : ”Gîdea, și Badea, și Ursu, și Chireac, și alte vedete gras plătite în mințile cărora colcăie rahatul” sau ”putem fi zeci de mii de cretini, mamă, crezi că eu sunt cretină?”. În alt fragment, Petronela se întreabă retoric ”Mamă, uită-te la mine, sunt om mare, educat, sper eu, am scris cărți, am crescut copii, am făcut 18 ani jurnalism, crezi că nu înțeleg cum funcționează lumea asta?”, pentru ca puțin mai încolo să o întrebe pe maică-sa direct și final: ”Crezi că eu și prietenii mei suntem toți idioți?”.

Petronela nu publică și răspunsul mamei sale la întrebare, bănuim că datorită faptului că urmează un serial, intitulat, probabil, ”Indignarea Petronelei se întoarce”, serial care, ne rugăm fierbinte, va fi difuzat, pe B1, drept încă o lovitură de audiență dată lui Gâdea și, în general, tuturor celor cale colcăie în topul audiențelor de televiziune.

Doamna Petronela Rotar poate fi citită aici integral: B1 TV