Goțiu: ”În pauză m-a amenințat să nu mai spun că e nesimțit”

Goțiu: ”În pauză m-a amenințat să nu mai spun că e nesimțit”

Senatorul USR Mihai Goțiu a încasat un ”pumn în gură” de la sociologul Mirel Palada în pauza unei emisiuni de dezbateri de la B1TV, ca urmare a jignirilor pe care senatorul i le-a adresat lui Palada în timpul emisiunii, după cum a mărturisit USR-istul într-o intervenție telefonică la altă televiziune.

Momentul, unic în istoria televiziunii din România (îmbrânceli și înjurături în culise au mai fost) a polarizat brusc opiniile publicului.

Mulți au considerat că Goțiu a primit ceea ce merita, intervențiile publice ale USR-istului provocând, nu o dată, dezgust și respingere. Nici ca interlocutor în platourile de televiziune Goțiu nu a atras simpatii pentru mesajele partidului său, în primul rând datorită discursului necizelat, abraziv și a stilului personal marginal.

Pe de altă parte, gestul de exasperare al lui Palada,  exprimat printr-un pumn în figura lui Goțiu, a provocat comentarii dezaprobatoare în publicul care simpatizează USR, fiind considerat ca un gest rudimentar, care ar exprima impasul grupului naționalist-socialist, de care Palada a lăsat impresia că este captivat.

Totuși, sursele noastre din staff-ul B1TV confirmă ceea ce ambele tabere  ale publicului simt, dincolo de opinii și declarații, și anume faptul că pumnul lui Palada a fost o simplă reacție a unui bărbat confruntat cu jignirile unui mitocan persistent.

Sociologul Mirel Palada s-a abținut, deocamdată, de la comentarii, însă Goțiu a profitat de excesul de atenție primit o dată cu pumnul și a făcut turul televiziunilor, explicând ceea ce a pățit. 

Astfel, nesperata creștere de audiență a B1TV s-a irosit rapid, regăsindu-se în schimb la Antena 3, care, cu un pachet de moderatori mai verbali și mai ”pe subiect”, au capturat evenimentul, transformându-l într-o știre.

Mihai Goțiu: „M-a lovit în pauza unei emisiuni de la B1. În prima parte a emisiuni, domnul Palada a intrat de mai multe ori peste mine și i-am spus că este un comportament nesimțit care m-a făcut să intru în politică. Moderatoarea mi-a atras atenția la limbaj, am spus că îmi susțin afirmația, pentru că asta e definiția de dicționar a unui om lipsit de bun simț când nu te lasă să spui ce ai de spus. Apoi, în pauză, m-a amenințat să nu mai spun că e nesimțit, că îmi arată el după emisiune. Și am spus că dacă va continua să mă întrerupă, să nu mă lase să vorbesc, am zis: da, ăsta e comportament nesimțit. A venit pauza (…) și a venit și pumnul în gură. În acel moment au intervenit cei care erau în platou la B1 și l-au oprit”, a declarat Goțiu la Antena 3.