Cum s-a transformat Klaus Iohannis, din Preşedintele României, într-un activist de rând al Partidului Popular European

Cum s-a transformat Klaus Iohannis, din Preşedintele României, într-un activist de rând al Partidului Popular European

Este deja grav că actualul Preşedinte al României, Klaus , face politică. Dar că face Partidului Popular European în Palatul Prezidenţial, este foarte grav. „Îmi doresc un PNL puternic!” spune de la Cotroceni, de la pupitrul pe care scrie, vizibil, „Preşedintele României”, nu „Activist ”. Spunând asta, nu doar că încalcă, grav, în mod public, prevederile Constituţiei, dar se plasează în rândul celor care nu mai apără interesul naţional al României, ci acţionează politic, în linie cu indicaţiile primite de la conducerea Partidului Popular European. Ce fel de indicaţii a primit , dacă l-au făcut să încalce Constituţia şi să favorizeze, nu doar un partid, PNL, ci să se implice în formarea unei majorităţi parlamentare formată din perdanţii alegerilor? Ce fel de preşedinte al României este acela care pune interesul unui partid european mai presus de interesele şi de voinţa politică a propriilor cetăţeni? Ce fel de preşedinte este acela care nu doar că acţionează împotriva legii, dar îşi terfeleşte onoarea, nu doar ca om de stat, nu doar ca primul om în stat, dar şi onoarea de simplu bărbat, care îşi este dator sieşi să îşi respecte cuvântul dat, în acest ca, jurâmântul de Preşedinte? Un preşedinte care a devenit nelegitim, desigur.

Partidul Popular European, braţul din Europa al celei mai puternice şi mai influente organizaţii politice internaţionale, Internaţionala Centrist Democrată, este acum la conducerea Uniunii Europene şi acţionează, în văzul lumii, ca şi cum legile ţărilor Uniunii sunt nimic. Ce încredere poţi avea într-un partid european care, nu doar că acceptă încălcarea Constituţiei în ţările unde şi-a instalat lideri, dar chiar îi împinge, în mod făţiş, la încălcarea Ei? În România, acum, prin preşedintele Iohannis, Internaţionala Centrist Democrată, Partidul Popular European acţionează exact ca Internaţionala Socialistă din vremea Uniunii Sovietice: îşi impune conducătorii în ţările satelit şi apoi calcă în picioare voinţa populară, susţinându-l cu orice preţ.

La viitorele alegeri prezidenţiale, îl vom uita pe activistul PPE Iohannis, care primeşte ordine în cască. Dar să nu uităm cum face politică PPE la noi în ţară şi să sancţionăm, în consecinţă, prin vot, partidele-satelit ale PPE din România: PNL, USR, UDMR şi PMP. În aceste partide se află politicienii care nu fac politică pentru interesul României, ci pentru intersele Partidului Popular European. Afară cu ei!

Georgescu Călin 

 

Foto: Agerpres