Democrația care are nevoie de Turcești, Turcani și Tomaci ca să se salveze, aceea nu este democrația care merită salvată

Democrația care are nevoie de Turcești, Turcani și Tomaci ca să se salveze, aceea nu este democrația care merită salvată

Mi-aduc aminte de bancul cu Prunaru, care a venit din cosmos cu mâinile roșii, fiindcă îi dădeau rușii peste degete când vroia să mai apese și el pe butoane. Ca Prunaru atunci, așa și PSD acum, doar că acum rușii sunt austrieci. Eu rețin de aici promptitudinea și agresivitatea cu care Partidul Popular European îi dă peste mâini oricui român căruia îi dă prin cap să umble la legile la care nu are voie să umble.

PSD a greșit cu ordonanța și amnistia, dar eu aș reține ceva mai important de aici, și anume că Partidul Popular European are puterea să se cace la orice oră din zi și din noapte pe orice autoritate reprezentativă română, bună sau rea. Nu aș face confuzie între idealurile și inspirația europeană și reteveiele PPE din România. Civilizația europeană este o minune, dar cu Partidul Popular European la butoane vom ajunge să scriem la Viena ca să cerem voie să fim români, ca Horea, Cloșca și Crișan. Și vom primi același răspuns pe care l-au primit și ei.

Mark my words: nu poate să fure Dragnea cu toți politicienii corupți de ieri, de azi și de mâîine, cât poate PPE să ia cu acte în regulă, dublu parafate la Bruxelles și Strasbourg.

Despre protestele de la Guvern:

1. cine începe să vorbească cu mine sau în numele meu folosind pluralul ”noi”, îmi devine suspect din start. Am rămas cu o sensibilitate la ”noi” de pe vremea lui Ceaușescu. Sunt vaccinat la incluziuni forțate, că nu știu niciodată cine mă include, unde și alături de cine. Mai ales că, de data aceasta, știu și nu-mi place.

2. Nu există pe pământ cauza aia pentru care un om în toate mințile să vrea să se asocieze cu Turcescu la un protest. D-aia, dacă ies la o manifestație, mă mai uit și-n jur. Iar dacă nu-mi place cine suntem ”noi”, manifestanții, mă duc acasă. Dacă democrația și statul de drept au nevoie să apeleze la Turcești, Turcani și Tomaci ca să s-o scoată la capăt, înseamnă că nu-s democrația și statul meu de drept. Ducă-se.