De ce nu mai #rezist

De ce nu mai #rezist

Am înţeles demult, chiar mai înainte ca înţelegerea să se sublimeze în instinct datorită unor bulane pe spinare, palme peste ochi şi pumni în ceafă (da, şi de la Dreapta şi de la Stânga), că românii nu ar trebui să lupte în stradă luptele altora, şi cu atât mai puţin pe ale politicienilor.

Mai mult, am învăţat să dispreţuiesc în primul rând politicienii care trimit credulimea entuziasă în faţă iar ei se ascund în spatele mulţimii, aşa cum, pe vremuri, nobilimea îşi trimitea soldaţii la măcel, fluturând comenzi de pe un deal înalt.

Am postat pe pagina Facebook a ziarului (precum şi la finalul acestui editorial) o colecţie nepartizană de foto/comentarii satirice, ca reacţie la insuportabil de ipocritul şi dramaticul mesaj #, ca să atrag atenţia (şi ca să-mi reamintesc şi eu) că atunci când omul protestează împotriva a ceva, protestează, implicit, pentru opusul acelui ceva.

Or, mie îmi este imposibil să înţeleg cum Dragnea ar putea fi opusul lui Johannis.  Gâdea şi Ciutacu, opusul lui Turcescu şi Banciu? Ponta, opusul lui Turcanu? Kovesi, opusul lui Oprea, sau Macovei, opusul lui Iordache? Să fim serioşi!

Pentru mine, toţi sunt la fel, iar dovezile că aşa stau lucrurile sunt la vedere, peste tot.

Nici unul dintre cei care guvernează, precum nici unul dintre cei care nu guvernează, nu poate fi exonerat de halul în care este România, şi asta nu doar faţă de ce ar fi putut fi, ci chiar faţă de un minimal bun simţ.

Pentru mine, posibilitatea ca Dragnea să cadă, ca să vină, în locul lui, să zicem, un , un Predoiu, sau un cine mai ştie ce îi dă prin minte cuiva de la Bruxelles sau din oculta oligarhică a SRI, îmi anulează orice elan de a protesta în stradă.

De aceea, în loc să ies şi să #rezist, prefer să stau casă, şi să #nurezist unei nuvele de Cehov, unui film de Villeneuve.

Instinctul îmi spune că astfel, nu doar că lupt infinit mai eficient împotriva lui Dragnea, Ponta & comp şi a omologilor lor în ipocrizie, Johannis, Cioloş, Turcan, Gorghiu, şamd, şamd, şamd. Dar şi că sunt mult mai câştigat.

Şi dacă am câştigat, la ce să mai #rezist?

Această prezentare necesită JavaScript.

Călin Georgescu

Fondator, Director Editorial