De ce nu este bine să spui că ești bine MEL ROBBINS

Mel Robbins este o cunoscută prezentaroare și editorialistă TV de la CNN, scriitor, coach și motivational speaker, autoare a cărților de dezvoltare personală ”Stop Saying You’re Fine” și  ””The Five Second Rule„, aceasta din urmă lansată la începutul acestui an (2017).

mel robbins workshop romaniaÎn cărțile sale Mel Robbins vorbește despre puterea interioară care ne propulsează înainte în viață și oferă idei și soluții pentru a descătușa această putere. Iată mai jos, un fragment din  cartea”Stop Saying You’re Fine” (în traducere liberă: ”Nu mai zice că ești OK”).

”Sunt zile în care pur și simplu te simți puternic. Îți pui ambiția să te trezești devreme și chiar reușești chestia asta, ieși la o alergare și te întorci abia când se trezesc ceilalți. Cafeaua parcă e mai bună și traficul nu te mai scoate din minți. La muncă, tragi mai tare ca de obicei și toți se uită la tine ca la o minune. Apoi, te vezi cu niște amici cu care vroiai să te vezi de luni de zile și nu-ți ieșea, stați la o terasă și beți o bere în liniște, savurând momentul în care sunteți împreună și nimic altceva. Alt amic a făcut o rezervare la un film bun și nu mai poate merge, primești niște bilete pe degeaba, zici, la naiba, de ce nu, ieși din casă, filmul este excelent, te simți extraordinar. Conduci spre casă sub o lună superbă, faci dragoste, adormi pe un nor de fericire. Cu toții avem acest gen de zile, în care ne simțim bine în pielea noastră, în viața noastră. Ne simțim tineri, plini de energie și încredere în viață. Totul face click, totul ne vine la fix și la moment. Simțim că parcă totul se leagă și merge într-un sens anume, ca și cum am fi în flux și am înota în aceași direcție cu curentul. Devenim versiunea noastră cea bună, cea puternică. Avem acces la puterea pe care am știut întotdeauna că avem undeva în noi, de parcă am apăsat pe un buton și o avem la îndemână. Aceea putere este forța ta interioară, aceea care te îndemnă să descoperi, să fii curios, să îți asumi provocări, să ieși la alergat, să te duci unde-ți ți-ai propus atunci când ți-ai propus, să te vezi cu lumea, să-ți dai teme ambițioase, să te pui pe treabă, și să te exprimi cu încredere când vorbești despre tine însuți. Este o putere în tine care care vrea să să crească, să se miște, să se extindă. Și tot ce ai de făcut este să afli unde este și să apeși pe buton.  În același timp, există o altă putere în tine, o forță opusă, care lucrează în tine ca să te tragă înapoi. Ne-am născut cu rezistența la schimbare, la nou, la orice. E în noi. Avem în noi această rezistență, această disponibilitate de a alege mereu calea sigură, drumul pe care-l cunoaștem, cheltuiala minimă de energie. De fiecare dată când te simți plictisit, fără chef, turtit, deprimat sau ”varză”, puterea ta interioară este pe ”oprit” și rezistența este pe ”pornit”. Rezistența din tine preferă să stea pe net, să zacă la TV, să aleagă calea comodă, să evite confruntările, să nu răspundă la telefon, să închidă alarma la ceas dimineața, să inventeze scuze, să te izoleze și să te țină la căldurică. Rezistența din tine te ține pe loc. Puterea din tine te mișcă înainte. Și vei simți întotdeauna tensiunea dintre aceste două forțe opuse. Și în fiecare zi din viața ta vei avea de ales între a asta pe loc sau a merge înainte. Întrebarea este: vei permite forței din tine să treacă pe ”pornit” și să intri în acțiune, sau vei mai așetpta încă un pic, încă o zi, încă o lună sau cine știe cât să accesezi bucuria vieții, satisfacțiile și împlinirile pe care le meriți?”

Mel Robbins – „Stop Saying You’re Fine” (fragment)

Traducere și adaptare: Călin Georgescu