D-ale alergării: Branduri și parti-pris…

ferneczy didina stiri online tv

Cred că, în afară de câțiva sportivi de elită, aflați în aria de acoperire a unor constrângătoare contracte de sponsorizare, niciun alergător nu își permite luxul și riscul de a ignora oferta de echipament a tuturor producătorilor importanți. Alegi X sau Y și, da, probabil există în fiecare din noi o minimă pedanterie care ne face să evităm să purtăm în același timp, amestecat, echipament atât de la X cât și de la Y, deși nu sunt chiar foarte sigur… Dar să-ți tatuezi pe corp X și să refuzi să iei în considerare Y, orice ar fi, mi se pare cel puțin pueril. Ca alergător, dintr-o pură întâmplare, am mers oarecum mai mult pe Adidas decât pe Nike. Pur și simplu, la început, un prieten bun mi-a făcut cadou primul meu echipament de la brandul amintit, atâta tot. Am participat cu mare plăcere la alergările organizate de Nike și nu am sesizat nicio reacție de respingere din partea lui Ionut Ionescu și a echipei #NRC, fie că apăream în echipamentul lor sau al celor de la concurență. Ca o opțiune personală, am fost mereu încântat de Ultraboost de la Adidas, dar supărat peste măsura de lipsa de rezistență a acestui model scump (cam 5-600km, dar ultima pereche a început să se rupă chiar înainte de 400). În același timp păstrez cu mare drag o umilă pereche de Nike Vomero 10, care au împlinit venerabila distanță de 2000 de km. M-am dus cu nedisimulată speranță și curiozitate și la nou înființatul grup de alergare al Adidas, joi seara în Herăstrău. Multe de spus, dar am considerat că orice început are unele ezitări inerente. În plus, orice grup nou este de bun augur, fie că este Nike, Adidas sau 321 al lui Radu. De ce spun toate acestea? Pentru că am aflat recent pe grupul de discuție al nou înființatului AR că cei de la Nike sunt adversari și, ca atare, trebuie depășiți. Am crezut întotdeauna că product / company bashing este o atitudine păguboasă și la fel de reprobabilă precum este amestecarea sportului cu politica (mai țineți minte propunerile de ”maratoane improvizate” pentru a susține niște manifestații politice dintr-o anumită perioadă?) Și pentru că aș vrea să mai alerg uneori și cu cei de la #NRC, chiar dacă nimeresc acolo în echipamentul concurenței. Suntem alergători și clienți ai producătorilor de echipament, nu agenții de imagine sau ”soldăței de plumb” pe macheta cine știe cărei teribile confruntări de strategii de marketing. Parafrazându-l pe Călin, noi aici ne salutăm după cât și cum alergăm.

Ferneczy Attila Ștefan – Alergător


stiri online tv logo
Stiri Online TV | Breaking News & Editorial este ziarul online de știri și editoriale fondat în noiembrie 2016 și condus de Călin-Liviu Georgescu. ȘtiriOnline.TV este parte e rețelei de ziare și reviste online ȘTIRI ONLINE TV NETWORK, rețea aflată deasemenea în proprietatea lui Călin-Liviu Georgescu. Pe lângă ȘtiriOnline.TV, rețeaua mai include următoarele ziare și reviste:

NAȚIUNEA ROMÂNĂ - natiunearomana.ro | Ziar de știri opinie politică
VEDETE TV - vedete.tv | Revistă de celebrități și știri mondene
WORKSHOP ROMÂNIA - workshopromania.ro | Revistă de educație și dezvoltare personală
SUDUL CAPITALEI - sudulcapitalei.ro | Ziar de știri locale din București
MAGIA ROMÂNIA - magiaromania.ro | Revistă de spiritualitate contemporană
SCÂNTEIETORUL - scanteietorul.ro | Revistă de satiră și pamflet politic
BULĂ SE ÎNTOARCE - bulaseintoarce.ro | Revistă de umor

Pe data de 4 Mai 2018, Călin-Liviu Georgescu va lansa televiziunea online STIRI ONLINE TV, o televiziune de talk-show, reportaje live și programe de utilitate, care conține 100% programe și producții originale.

Se află în pregătire documentația pentru obținerea licenței de televiziune, pentru ca ȘTIRI ONLINE TV să debuteze pe rețelele de cablu în iarna anului 2018.


Călin-Liviu Georgescu este om de afaceri în mass media, cu o biografie profesională în de peste 25 de ani. Cu o diplomă în Comunicații Audio-Vizuale a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, Călin-Georgescu a intrat inițial în domeniul creației de publicitate și apoi a debutat în managementul de top ca director al agenției multinaționale de publicitate, Young & Rubicam Advertising, filiala din România. Având ca și principal de client din mass media pentru branding, creație și promovare companiile grupului MediaPro, Călin-Liviu Georgescu realizează mesajele și marketingul care au făcut din ProTV, ProFM, AcasăTV, ProTV Magazin, Ziarul Financiar, Playboy, MediaPro Pictures și altele, lideri de piață și notorietate de azi. În paralel, dezvoltă afacerile de publictate ale companiei pe care o conduce, inlcuzând pe lista de cienți coprorații ca Colgate-Palmolive, Phillip Morris, Danone, Mercedes, Ford, CME, United International Pictures, precum și clienți români din mediul privat și de stat, ca Banca Țiriac, FC Dinamo, Guvernul României, Președinția României, Ministerul Muncii și mulți alții. După desprinderea de grupul MediaPro, își fondează propria agenție de publicitate, incluzând pe lista de clienți din mass media BBC, Miramax, EuropaFM, PrimaTV, Național TV și companiile din Centrul Media Național, companii din grupul Intact și numeroase televiziuni și ziare locale, dar și clienți din alte domenii, ca AGIP, ORKLA, Heinkel, TNT, BMW, European Drinks, Stalinskaya, Rovere Mobili, Romina Kids Furniture, Moore Stephens, Volumetric și alții. Ca broker de afaceri certificat internațional, intermediază achiziții și fuziuni de ziare, radiouri și televiziuni în România și participă la proiecte de marketing investițional și achiziții în mai multe țări din Europa. Începând din 2015, Călin-Liviu Georgescu creează mai multe publicații și rețele de publicații online, îar în 2016 lansează proiectul de rețea Știri Onilne TV, un grup mass media care integrează publicații online, radio, televiziune, magazine online și editare de carte, companii care se vor lansa succesiv până la finalul acestui an.

Articole similare