Cum au regizat activiștii politici USR fotografia ”Românii se întorc în țară”

Cum au regizat activiștii politici USR fotografia ”Românii se întorc în țară”

TV – În ultimele zile a circulat o ”știre” privind numărul mare de români din străinătate care ”au luat cu asalt” vămile pentru a participa la protestul ”de 1 milion de români” din 10 august, iar ”știrea”, intens preluată și difuzată de mass media ”de dreapta” și rețelele de socializare, era ilustrată cu o coloană de mașini cu numere străine printre care fluturau steaguri.

Dar la o privire mai atentă asupra fotografiei, se pot vedea doar o mână de actviști politici îmbrăcați în tricouri albastre, probabil USR, care s-au răspândit printre mașinile care așteptau la coadă în vamă, pentru a flutura steaguri și a-și face poze.

Nu este prima dată și probabil nici ultima când activiștii politici infestează mass media cu fake news, știri regizate (prost regizate) ”la partid”.

Cu niște mass media afiliate politic în întregime, protejate juridic și financiar de structuri și oameni din stat, plătiți din banul public, producția și distribuția de fake news, știri false, a devenit principala ocupație a ”jurnalismului românesc”.

Dar ”știrile” de genul acesta nu rezistă unei priviri lucide și obiective.

În această poză, se pot vedea, de exemplu, cinci activiști (încă doi, care flutură steaguri, aflați în depăratre nu se văd), doi ”cameramani” și un ”șef” care supraveagehază toată operațiunea”. Iată că nu este nevoie decât de un microbuz cu câțiva activiști pentru a ”produce” o știre falsă care, mai apoi, face ocolul presei și al internetului!

Exact ”știri” de genul acesta poluează mass media și contribuie la slăbirea solidarității naționale și cetățenești, fiindcă sunt destinate să împartă societatea în ”buni” și ”răi”.

Vom continua să semnalăm mereu acțiunile politice toxice din presă, invitându-vă și pe Dvs, cititorii, să contribuiți la depolitizarea mass media, semnalând intruziunile activiștilor în presă și pe rețelele de socializare.