Cât de ”sexy” este țelina în realitate

D

Țelina are deja o reputație de ”viagra naturală”, dar această reputație pune în umbră celelalte beneficii ale sale, care, de fapt, sunt mult mai importante pentru sănătate. Iată, mai jos, doar cincisprezece din multele beneficii ale acestei legume minune:

BENEFICIILE ȚELINEI

1. Hidratează foarte bine
Țelina conține multă apă (95%) și electroliți. O băutură excelentă pentru după antrenamentul de la sală poate fi preparată din una-două tulpini verzi de țelină, fie trecute prin juicer, fie în mixer, cu apă și lămâie.

2. Țelina e plină de minerale alcaline
Conține potasiu, magneziu, sodiu și fier, esențiale pentru funcțiile de bază al corpului și este foarte alcalinizantă, neutralizând efectele alimentelor acide, cum ar fi carnea, lactatele și alimentele procesate.

3. Sodiul din țelină este solubil și organic, deci este foarte ușor de asimilat de către organism
Corpul absoarbe foarte ușor sarea din țelină, astfel încât îți va dispărea atât nevoia de ”ceva sărat” cât și puseurile rebele de foame. În plus, se pare că previne afecțiunile colonului.

4. Țelina este foarte bogată în clorofilă
Ajută la regenerarea sângelui, are efecte anti-cancer, anti-inflamatoare, anti-oxidante și anti-mutagene. Aceste beneficii ale clorofilei în alimentație explică de ce verzăciunile sunt recomandate în alimentația noastră.

5. Țelina este bogată atât în fibre solubile cât și insolubile în apă
Ajută la funcțiile de eliminare și detoxifiere ale corpului, reglează nivelul zahărului din sânge și ajută la absorbția nutrienților din hrană.

6. Este ideală pentru slăbit
O țelină verde mare conține doar 10 kcal, dar este o ”bombă” de vitamine și nutrienți pentru sănătate.

7. Țelina este bogată în magneziu
Magneziul este bun pentru un somn odihnitor și echilibrul emoțional

8. Țelina reduce inflamațiile
Deși inflamațiile exprimă răspunsul sănătos al organismului la diverse agresiuni, inflațiile cronice pot duce la alte probleme de sănătate, cum ar fi arteroscleroză, artrită și osteoporoză, sau la intoleranțe alimentare, accelerând procesul de îmbătrânire. Consumul regulat de țelină se pare că previne toate aceste sechele.

9. Țelina este un excelent diuretic
Ajută și favorizează eliminarea mai rapidă a toxinelor și previne retenția de apă.

10. Țelina este bună pentru ochi
Aplicată direct în sacul conjunctival (suc sau ceai de extract) țelina contribuie la sănătatea ochiului, reduce riscul de cataractă și alte de afecțiuni ale ochiului.

11. Țelina reduce ”colesterolul rău”
Aroma amăruie și înțepătoare a țelinei vine de la butilftalidă, un component chimic natural care reduce impactul colesterolului rău asupra circulației sanguine.

12. Țelina scade tensiunea arterială
Un compus chimic activ al țelinei, ftlida, are un rol demonstrat științific în îmbunătățirea sistemului circulator.

13. Țelina previne și combate cancerul
Luteolina, un puternic flavonoid din țelină, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, în primul rând în pancreas.

14. Țelina este sursă naturală de vitamina K
Un nivel normal de vitamina K previne blocarea vaselor de sânge, ajută sistemul osos și previne infarctul.

15. Țelina este un eficient și tradițional remediu pentru arsurile la stomac
Ronțăie niște țelină în loc să iei pastile ”de stomac”, alcalinitatea țelinei normalizează rapid și natural aciditatea gastrică.

Nu doar țelina, dar cele mai multe legume sunt recomandate pentru cei care își doresc o viață activă și o stare de sănătate fără cusur. Antrenează-te cu mine dacă vrei să te bucuri cât mai rapid de beneficiile unui program de viață care îmbină armonios exercițiile fizice cu o nutriție echilibrată.

Cu drag,

Dana

Citește mai multe articole de Dana Iancu pe danaiancu.ro


stiri online tv logo
Stiri Online TV | Breaking News & Editorial este ziarul online de știri și editoriale fondat în noiembrie 2016 și condus de Călin-Liviu Georgescu. ȘtiriOnline.TV este parte e rețelei de ziare și reviste online ȘTIRI ONLINE TV NETWORK, rețea aflată deasemenea în proprietatea lui Călin-Liviu Georgescu. Pe lângă ȘtiriOnline.TV, rețeaua mai include următoarele ziare și reviste:

NAȚIUNEA ROMÂNĂ - natiunearomana.ro | Ziar de știri opinie politică
VEDETE TV - vedete.tv | Revistă de celebrități și știri mondene
WORKSHOP ROMÂNIA - workshopromania.ro | Revistă de educație și dezvoltare personală
SUDUL CAPITALEI - sudulcapitalei.ro | Ziar de știri locale din București
MAGIA ROMÂNIA - magiaromania.ro | Revistă de spiritualitate contemporană
SCÂNTEIETORUL - scanteietorul.ro | Revistă de satiră și pamflet politic
BULĂ SE ÎNTOARCE - bulaseintoarce.ro | Revistă de umor

Pe data de 4 Mai 2018, Călin-Liviu Georgescu va lansa televiziunea online STIRI ONLINE TV, o televiziune de talk-show, reportaje live și programe de utilitate, care conține 100% programe și producții originale.

Se află în pregătire documentația pentru obținerea licenței de televiziune, pentru ca ȘTIRI ONLINE TV să debuteze pe rețelele de cablu în iarna anului 2018.


Călin-Liviu Georgescu este om de afaceri în mass media, cu o biografie profesională în de peste 25 de ani. Cu o diplomă în Comunicații Audio-Vizuale a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, Călin-Georgescu a intrat inițial în domeniul creației de publicitate și apoi a debutat în managementul de top ca director al agenției multinaționale de publicitate, Young & Rubicam Advertising, filiala din România. Având ca și principal de client din mass media pentru branding, creație și promovare companiile grupului MediaPro, Călin-Liviu Georgescu realizează mesajele și marketingul care au făcut din ProTV, ProFM, AcasăTV, ProTV Magazin, Ziarul Financiar, Playboy, MediaPro Pictures și altele, lideri de piață și notorietate de azi. În paralel, dezvoltă afacerile de publictate ale companiei pe care o conduce, inlcuzând pe lista de cienți coprorații ca Colgate-Palmolive, Phillip Morris, Danone, Mercedes, Ford, CME, United International Pictures, precum și clienți români din mediul privat și de stat, ca Banca Țiriac, FC Dinamo, Guvernul României, Președinția României, Ministerul Muncii și mulți alții. După desprinderea de grupul MediaPro, își fondează propria agenție de publicitate, incluzând pe lista de clienți din mass media BBC, Miramax, EuropaFM, PrimaTV, Național TV și companiile din Centrul Media Național, companii din grupul Intact și numeroase televiziuni și ziare locale, dar și clienți din alte domenii, ca AGIP, ORKLA, Heinkel, TNT, BMW, European Drinks, Stalinskaya, Rovere Mobili, Romina Kids Furniture, Moore Stephens, Volumetric și alții. Ca broker de afaceri certificat internațional, intermediază achiziții și fuziuni de ziare, radiouri și televiziuni în România și participă la proiecte de marketing investițional și achiziții în mai multe țări din Europa. Începând din 2015, Călin-Liviu Georgescu creează mai multe publicații și rețele de publicații online, îar în 2016 lansează proiectul de rețea Știri Onilne TV, un grup mass media care integrează publicații online, radio, televiziune, magazine online și editare de carte, companii care se vor lansa succesiv până la finalul acestui an.

Articole similare