București Docuart Fest, 31 de filme la MȚR, ARCUB și Știrbei Center

stiri online tv

Festivalul de film documentar românesc – București Docuart Fest, aflat la cea de-a VI-a ediție, începe marți urmând să se încheie pe 1 octombrie.  Filmele documentare vor putea fi văzute la Cinema Muzeul Țăranului, Sala ARCUB Lipscani și Știrbei Center. De marți până duminică, Docuart Fest lasă intrarea liberă cinefililor și amatorilor de film documentar, propunându-și să ofere o lecție despre puterea și diversitatea documentarului românesc, anunță organizatorii.

la cele trei secțiuni competiționale — principală, studențească și documentar TV — participă 31 de filme, selectate dintre cele 100 înscrise.

În cadrul secțiunii principale au intrat în concurs 12 pelicule, în competiție studențească — 14, iar la secțiunea documentar TV au fost selectate cinci filme.

„În acest an, secțiunea studențească a fost cea mai entuziasmantă și mai diversă: au predominat, evident, observaționalele, dar au fost și anchete și esee și exerciții de stil. Am fost fericită să constat că, pe lângă direcțiile deja ‘tradiționale’, au existat și documentare studențești inclasabile, care au preferat s-o ia pe drumuri puțin bătătorite”, a declarat criticul de film Anca Grădinariu, citată în comunicat.

Criticul Cristi Mărculescu, membru al comisiei de preselecție, a remarcat caracterul actual și distinctiv al filmelor.

„Întâlnim documentare de investigație și de contemplație, filme venite cu agende vizuale și politice. Competiția principală și cea de documentar TV reflectă preocupările de acum ale întregii societăți românești: recuperarea și decodarea trecutului, reconsiderarea relațiilor dintre societate și natură”, a afirmat Mărculescu.

„Cred că este important să avem un festival de documentar 100% românesc pentru că producțiile sunt puține, uneori cu low budget sau chiar no budget, și merită să fie mai vizibile, să ajungă la un public, să fie încurajate”, a punctat regizorul Adina Popescu.

Festivalul are și mai multe secțiuni necompetiționale. În cadrul secțiunii „Focus”, dedicată regizorului Copel Moscu, sunt prezentate nouă filme documentare. În secțiunea „La început a fost documentarul”, realizată în parteneriat cu UNATC, sunt prezentate documentarele din studenție ale unor regizori precum Florin Iepan, Cristian Mungiu, Radu Muntean, Călin Peter Netzer, Ionuț Teianu iar secțiunea „Static și dinamic” își propune să arate moduri de includere a fotografiei în filmul documentar. De asemenea, bucureștenii vor putea vedea, în cadrul unei alte secțiuni, documentare de arhivă prin care sunt marcați 90 de ani de la moartea regelui Ferdinand.

 

Evenimentul este organizat de Asociația Docuart și finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB — în cadrul Programului cultural „București Oraș participativ” și Centrul Național al Cinematografiei.


stiri online tv logo
Stiri Online TV | Breaking News & Editorial este ziarul online de știri și editoriale fondat în noiembrie 2016 și condus de Călin-Liviu Georgescu. ȘtiriOnline.TV este parte e rețelei de ziare și reviste online ȘTIRI ONLINE TV NETWORK, rețea aflată deasemenea în proprietatea lui Călin-Liviu Georgescu. Pe lângă ȘtiriOnline.TV, rețeaua mai include următoarele ziare și reviste:

NAȚIUNEA ROMÂNĂ - natiunearomana.ro | Ziar de știri opinie politică
VEDETE TV - vedete.tv | Revistă de celebrități și știri mondene
WORKSHOP ROMÂNIA - workshopromania.ro | Revistă de educație și dezvoltare personală
SUDUL CAPITALEI - sudulcapitalei.ro | Ziar de știri locale din București
MAGIA ROMÂNIA - magiaromania.ro | Revistă de spiritualitate contemporană
SCÂNTEIETORUL - scanteietorul.ro | Revistă de satiră și pamflet politic
BULĂ SE ÎNTOARCE - bulaseintoarce.ro | Revistă de umor

Pe data de 4 Mai 2018, Călin-Liviu Georgescu va lansa televiziunea online STIRI ONLINE TV, o televiziune de talk-show, reportaje live și programe de utilitate, care conține 100% programe și producții originale.

Se află în pregătire documentația pentru obținerea licenței de televiziune, pentru ca ȘTIRI ONLINE TV să debuteze pe rețelele de cablu în iarna anului 2018.


Călin-Liviu Georgescu este om de afaceri în mass media, cu o biografie profesională în de peste 25 de ani. Cu o diplomă în Comunicații Audio-Vizuale a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, Călin-Georgescu a intrat inițial în domeniul creației de publicitate și apoi a debutat în managementul de top ca director al agenției multinaționale de publicitate, Young & Rubicam Advertising, filiala din România. Având ca și principal de client din mass media pentru branding, creație și promovare companiile grupului MediaPro, Călin-Liviu Georgescu realizează mesajele și marketingul care au făcut din ProTV, ProFM, AcasăTV, ProTV Magazin, Ziarul Financiar, Playboy, MediaPro Pictures și altele, lideri de piață și notorietate de azi. În paralel, dezvoltă afacerile de publictate ale companiei pe care o conduce, inlcuzând pe lista de cienți coprorații ca Colgate-Palmolive, Phillip Morris, Danone, Mercedes, Ford, CME, United International Pictures, precum și clienți români din mediul privat și de stat, ca Banca Țiriac, FC Dinamo, Guvernul României, Președinția României, Ministerul Muncii și mulți alții. După desprinderea de grupul MediaPro, își fondează propria agenție de publicitate, incluzând pe lista de clienți din mass media BBC, Miramax, EuropaFM, PrimaTV, Național TV și companiile din Centrul Media Național, companii din grupul Intact și numeroase televiziuni și ziare locale, dar și clienți din alte domenii, ca AGIP, ORKLA, Heinkel, TNT, BMW, European Drinks, Stalinskaya, Rovere Mobili, Romina Kids Furniture, Moore Stephens, Volumetric și alții. Ca broker de afaceri certificat internațional, intermediază achiziții și fuziuni de ziare, radiouri și televiziuni în România și participă la proiecte de marketing investițional și achiziții în mai multe țări din Europa. Începând din 2015, Călin-Liviu Georgescu creează mai multe publicații și rețele de publicații online, îar în 2016 lansează proiectul de rețea Știri Onilne TV, un grup mass media care integrează publicații online, radio, televiziune, magazine online și editare de carte, companii care se vor lansa succesiv până la finalul acestui an.

Articole similare