Publicitate

Jeep

Bilet unic Metrorex – RATB: și scump și prost gândit

Din 10 decembrie 2017, si R.A.T.B introduc la vanzare biletul unic, o facilitate de care se pot bucura calatorii ambilor operatori de transport din Bucuresti.

Din păcate, noile bilete sunt nu doar scumpe, dar și prost gândite, fiindcă să introduci limită de timp pe un bilet de transport în comun denotă o ignorare arogantă a felului cum se desfășoară traficul în București.

Noile titluri de calatorie pot fi achizitionate, atat de la casieriile Metrorex, cat si de la cele ale R.A.T.B.
De asemenea, celelalte titluri de calatorie existente, ale Metrorex raman valabile, fara a suferi modificari.
Biletul unic Metrorex – R.A.T.B este recomandat calatorilor care utilizeaza mai mult de doua mijloace de transport ale celor doi operatori. Cu aceste carduri se pot efectua calatorii multiple cu metroul si mijloacele de transport de suprafata ale R.A.T.B , intr-un interval de 60 de minute. Ultima validare se poate efectua cu un minut inainte de expirarea perioadei stabilite, de o ora si permit calatoria pana la capatul liniei R.A.T.B. sau pana la iesirea din statiile Metrorex.

Costul biletului unic este alcatuit din: costul biletului R.A.T.B in valoare de 1,30 lei, costul biletului Metrorex in valoare de 2,50 lei la care se adauga costul cardului si cheltuielile cu mentenanta.
Noile titluri de calatorie pot fi utilizate in toate statiile de metrou.

Acestea sunt:
– Bilet unic 60 minute (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex) – 5 lei;
– Bilet cu 10 calatorii de cate 60 minute pentru fiecare calatorie (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex) – 34,00 lei;
– Abonament de o zi (valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex) – 17,00.

Citește în ȘtiriOnline.TV