Băsescu:  Isărescu blochează intrarea în zona Euro

Băsescu: Isărescu blochează intrarea în zona Euro

stiri online

TV – Băncile, partidele și mai ales Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, aceștia sunt cei care au interes pentru ca România să nu intre în zona Euro, spune fostul președinte al României, Traian Băsescu, sugerând că în spatele lor se află puternice interese financiare, de natură speculativă.

E un mare business să nu fii în zona euro. Dacă intri în euro, jupânul băncilor devine Banca Centrală Europeană, cursul de schimb se stabileşte la nivelul Uniunii Europene, e lăsat liber, profiturile din cursul de schimb pe care le obţin băncile nu se mai pot obţine. De ce să nu stăm noi cu leul nostru strămoşesc” a declara Băsescu pentru News.ro

”Păi cum să mai iasă doctor Isărescu să dea lecţii docte de la înălţimea scaunului de guvernator al Băncii Naţionale? Dacă treci la euro, atunci trebuie să te uiţi în gura lui Mario Draghi, care este preşedintele Băncii Centrale Europene..” a continuat Băsescu.

Atacul lui Băsescu la Isărescu este aproape o premieră, guvernele PDL ”patronate” de fostul președinte fiind notorii pentru relația excelentă cu guvernatorul BNR.