Connect with us
Pub
Angajamentul Democratic National Angajamentul Democratic National

Angajamentul Democratic Național

Angajamentul Democratic Național | Prezentare

Angajamentul Democratic National

ANGAJAMENTUL DEMOCRATIC NAȚIONAL

În acest document afli cum și de ce poți să susții – Angajamentul Democratic Național, o inițiativă publică pentru prezentarea programului politic, pentru dezbatere și pentru strângerea se adeziuni.

Citește și ”Orientare politică. Doctrină. Ideologie”

Ințiativa Politică ”Angajamentul Democratic Național” (denumirea prescurtată: ADN) îți prezintă platforma programatică și ideologia politică , în baza cărora va cere înregistrarea și fondarea ca partid politic. Te invităm să citești materialele noastre de informare și, dacă îți regăsești în ele ideile tale personale, civice și politice, te invităm să ne susții chiar de la început pe drumul nostru democratic către transformarea Statului Român, din ceea ce este acum, în ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna să fie: adevăratul mandatar al intereselor Națiunii, în baza Constituției, apărătorul și susținătorul intereselor tale personale, profesionale și naționale, ca cetățean român și patriot!

ADN a fost gândit, inițiat și formulat de Călin-Liviu Georgescu, om de afaceri în mass media și publicitate, ca un instrument politic de corelare mai bună a aspirațiilor naționale și cetățenești cu realizarea lor efectivă în Stat, societate și Națiune. Ca și tine, Călin-Liviu Georgescu a observat că, deși procesul democratic din 1990 și până azi a funcționat, prea puține dintre aspirațiile manifestate de români prin vot s-au transformat în ceea ce și-au dorit românii de fapt: bunăstare, legalitate, ordine, demnitate, civilitate și unitate.

Azi se trăiește rău în România, deși nimeni nu votează și nu a votat vreodată ca să-i fie mai rău. Acesta este, fără niciun dubiu, rezultatul fraudei de încredere, o infracțiune morală în care s-au specializat politicienii români în 30 de ani de democrație. Deși românii au votat pentru un partid sau altul, opțiunile lor politice, fie pentru social-democrație, pentru liberalism sau creștin-democrație, votul lor nu a exprimat, în fond, decât o dorință unică, profundă, pentru bunăstare, liniște, progres și civilizație. Românii nu au avut cerințe complicate de la reprezentanții lor. Au cerut politicienilor libertate și bunăstare, atât. Au primit în schimb programe politice goale, corupție, sărăcie, birocrație și umilință.

Acest lucru s-a întâmplat fiindcă politicienii, de toate culorile politice, s-au cățărat pe legitimitatea oferită de români prin vot pentru a produce cu totul altceva decât lucrul pentru care au fost mandatați, iar ceea ce au produs se vede azi cu ochiul liber: sărăcie, analfabetism funcțional, corupție sistemică, scăderea numerică a populației, un stat slab, cu o proastă reputație internă și internațională. În acest timp, ei, politicienii, interlopii, precum și cei aflați în cercul lor de interese s-au îmbogățit peste măsură, nu doar în disprețul legii, dar chiar și în disprețul bunului simț, al firescului naturii umane. Și aceasta nu este o situație de ieri. Chiar și acum, dacă urmărești mass media, vezi cum lăcomia de bani, de putere și influență a politicianului este mascată de îndemnuri ipocrite către cumpătare, muncă cinstită și echilibru social, cu largul și interesatul sprijin al mass media pe care și le-au arondat.

Cine a votat vreodată pentru așa ceva?

De fapt, sub legitimitatea oferită de votul onest al românilor, politicienii au transformat statul într-un monstru cu două fețe. Una falsă, democratică, europeană, care mimează grija față de cetățean. Și alta, cea adevărată, o organizație de inspirație mafiotă făcută să sifoneze banul public spre politician și cercul lui de susținători. Nu întâmplător, din toate funcțiunile Statului român, numai una funcționează ireproșabil: mașinăria de produs comisioane și influență. Iar această mașinărie pe care politicienii o folosesc pentru a se îmbogăți se numește birocrație, un sistem complex de legi și reglementări creat anume ca să frâneze și să încetinească drumul capitalistului român spre prosperitate, să-l frâneze doar atât cât să-și poată plăti birul.

Astfel, în România creată de politicienii români de până azi, cetățeanul care produce venituri este primul care investește muncă și bani, dar ultimul care-și ia profitul, și asta tot numai după ce acel profit este dijmuit de politicieni și birocrați până nu mai rămâne nimic din el. În schimb, primul care profită este politicianul-birocrat, această anomalie a democrației care a devenit un paradox nociv: o persoană pe care cetățeanul o plătește anume ca să-i ”smântânească” veniturile! Nu-i de mirare că, așa cum arată azi Statul birocratic creat de politicieni, este ca și cum cetățenii și-au angajat, legal, cu acte și salariu, pe durată nedeterminată, o bandă de hoți care să-l fure!

De aceea, ne pregătim să înființăm ”Angajamentul Democratic Național” (ADN), ca primul partid care, sub constantele parlamentarismului și ale democrației, a regândit principiile de funcționare ale Statului și a creat baza ideologică pentru un nou cadru guvernamental și adminstrativ, structura și funcțiunile unui Stat suplu, eficient și competitiv, pe care cetățeanul să îl folosească spre a-și urmări nestingherit șansa de bunăstare și împlinire ca om la care are dreptul.

Noi vedem, ca și tine, că politicianismul a devenit plaga națiunii și a Statului. Este nu doar logic, dar și absolut necesar ca ADN să se formeze, prin susținerea ta, ca un partid politic care planifică măsuri legale, simple și eficiente pentru a-i scoate din Stat pe politruci, interlopi, hoți și paravanele lor birocratice.

Astfel, într-o primă etapă, un set de legi armonizate cu prevederile Constituției, legislația europeană și drepturile fundamentale ale omului, va permite depolitizarea radicală a Statului, atât prin responsabilizarea partidelor privind traseul instituțional al persoanelor promovate în Stat, cât și prin reducerea funcțiilor elective din Stat.

Apoi, în etapa a doua, ADN efectuează, cu ajutorul tău, o rapidă și profundă vindecare legislativă a Statului, cu impact direct asupra constituirii și alocării bugetului, astfel încât cetățenii să fie siguri că fiecare leu taxat se preschimbă în facilități publice și susținere socială, și nu în vile, bani și influență pentru politicieni.

În etapa a treia, ADN va deschide țara către prosperitate, către investiții, relaxând radical regimul fiscal și înlăturând din calea investitorilor cu inițiativă toate barierele juridice, financiare și birocratice care îl împiedică să producă și să acumuleze capital în România.
Aceste trei etape sunt obiectivele ADN pentru primul an de guvernare.

Dorim să acționăm rapid și la obiect, fiindcă nu dorim să perpetuăm un sistem falimentar. Obiectivul nostru este să-l înlocuim rapid, astfel ca, în cel mai scurt timp posibil, să începem să administrăm o creștere, nu să împărțim la infinit ”puțin la mulți” așa cum au făcut politicienii și partidele de până acum.
Ca un minim, ADN țintește spre un cadru legislativ simplificat și previzibil, care să tripleze dinamica capitalului investit și derulat în România, cu efecte imediate asupra pieței de muncă și, consecutiv, asupra resurselor statului alocate susținerii sociale.

Cu un set nou de idei reformatoare, pragmatice și simplu de implementat legislativ și instituțional, ADN restructurează radical și eficient sistemul de pensii, astfel încât nici un pensionar de azi sau de mâine să se mai teamă de sărăcie, în timp ce sistemul de pensii să devină sustenabil pentru totdeauna, pentru generațiile de azi și de mâine.

Ponderea investițiilor sociale va merge către copii și familii în programul de guvernare ADN. Am regândit sistemul de susținere a familiilor cu copii sau care doresc să aibă copii, așa încât grijile materiale și frica de zilei de mâine să nu mai fie niciodată factorul principal în decizia de a întemeia o familie și avea copii în România.

Am gândit și planificat un sistem de sănătate care să înlocuiască relația spital-pacient, cu relația directă și responsabilă medic-pacient, într-o structură de mici unități medicale care să re-personalizeze serviciile de sănătate și să stimuleze orientarea cetățeanului către o viață lungă și sănătoasă.
Analfabetismul funcțional nu apare ca urmare a picării bacalaureatului, ci ca urmare a slabelor servicii de educație din ciclul primar. O realocare a resurselor statului către învățământul de bază și către studiul intensiv și aprofundat al limbii române va permite fiecărui copil să devină, nu un savant precoce, ci un cetățean care va avea mijloacele pentru a dori să învețe toată viața, având și abilitățile de a face asta, în scopul de a se adapta cât mai ușor unei piețe de muncă din ce în ce mai dinamice.

Șomajul, în sensul în care un om ”vrea să muncească și nu are unde”, va dispărea din România încă din primul an de guvernare ADN. Înființăm ”Brațele de muncă”, compania de stat care va absorbi forța de muncă necalificată și disponibilă temporar, oferindu-i, pentru atât cât are nevoie, un salariu și o educație în spiritul muncii și al civismului modern, în cadrul proiectelor pe care Statul sau/și investitorii privați le desfășoară pentru dezvoltarea infrastructurii naționale.

Simultan, introducem și susținem în justiție principiul compensării, al reeducării și reintegrării sociale prin muncă, condamnații pentru infracțiuni ușoare putând opta pentru închisoare sau muncă. În același timp, deținuții nu vor mai fi o povară financiară pentru restul societății, ei fiind obligați să lucreze și să își plătească costurile de întreținere pe perioada încarcerării. Vom accentua obligația infractorului condamnat de a compensa daunele produse de infracțiunea sa, compensarea devenind o prioritate, urmând ca privarea de libertate să se adauge pedepsei.

ADN va crea cadrul legal și principial al societății pentru ca cetățenii să-și manifeste și să beneficieze din plin de libertate, în deplină încredere și responsabilitate civică, fără amestecul abuziv al Statului în toate aspectele vieții private.

Rolul Statului se va reduce la a asigura securitatea și siguranța fiecărui cetățean, iar acest lucru îl vom realiza printr-o masivă restructurare și suplimentare a resurselor umane și materiale ale Poliției. Urmărim un sistem de ordine și siguranță internă care să permită, o cvasi-absență a forțelor de ordine din viața publică, simultan cu o mare capacitate de intervenție ultra-rapidă în situații care amenință siguranța cetățeanului.
ADN consideră că este necesară o mai bună legiferare a violenței civile, pentru a descuraja și reprima violența interlopă, la nivel civic. Obiectivul ADN va fi de a eradica nu doar lumea interlopă care ține micile comunități sub control, ci de a elimina chiar frica cetățeanului față de interlopi. O lege care îi va da polițistului baza juridică și resursele logistice pentru a interveni imediat, încă din debutul unei situații violente va permite rezolvarea unei mari probleme actuale. Deasemenea, vom garanta integritatea cetățenilor care se opun interlopilor, motivându-i să o facă permanent.

O națiune are nevoie de un teritoriu pentru a exista și a se dezvolta, astfel încât vânzarea de terenuri și resurse va fi înlocuită cu concesiuni, pe durate variabile, durate stabilite de la caz la caz, în funcție de contribuția pe care beneficiarul concesiunii o are la dezvoltarea economică și socială a comunităților, a societății și statului.

Deasemenea, în acord cu legea, vom stabili măsuri practice și echilibrate, împreună cu un program pe termen lung de readucere efectivă în patrimoniul statului a terenurilor și resurselor naturale deja înstrăinate.

Libertatea, în toate expresiile ei în societate, va fi obiectivul guvernării ADN. Cu toate acestea, ne vom asigura că fiecare inițiativă de dezvoltare și fiecare investiție se va încadra în norme simple, clare, accesibile oricui în mod gratuit.

Vom reevalua în cel mai scurt timp normele existente în infrastructură și urbanism, atât pentru localitățile mici, cât și pentru marile orașe, și vom institui norme care să garanteze că fiecare intervenție a investitorilor va adăuga valoare infrastructurii și urbanismului. Simultan, vom produce proiecte-model, care să slujească ca referință pentru toate proiectele viitoare.

Ca și tine, ADN consideră că România se află într-o întârziere gravă în adoptarea unui program național pentru a face trecerea cât mai rapidă către sursele de energie alternativă.

În viziunea noastră, tranziția către un transport public electric trebuie efectuată de urgență, urmată de instalarea infrastructurii pentru alimentarea automobilelor electrice. Simultan, investițiile pentru dezvoltarea extensivă și intensivă a industriei de producție a energiei alternative, va fi orchestrată în acord cu tranziția gospodăriilor și industriilor rurale către producția și folosirea energiei curate.

În acest sens, am regândit și dezvoltarea infrastructurii rutiere și de cale ferată, proiectând principiile unui viitor al infrastructurii de transport care să permită scalabilitatea și utilizarea energiei electrice ca standard. De aceea, dezvoltarea imediată a infrastructurii de căi ferate devine de o importanță la fel de mare ca și dezvoltarea, mult prea îndelung amânată, a infrastructurii rutiere.

Obiectivul nostru este includerea de urgență a partenerilor noștri europeni în proiectul național de dezvoltare a transporturilor și racordarea țării nu doar la rețeaua europeană de transport, ci mai ales la cunoștințele legate de exploatarea ulterioară a rețelei, în beneficiul statului, al națiunii și al cetățeanului.
ADN susține și crede în angajamentele militare de securitate actuale, urmărind să extindă aceste angajamente și în dezvoltarea economică a țării, prin localizarea și dezvoltarea industriilor internaționale de vârf din domeniul apărării, spre beneficiul comunităților locale, care vor beneficia de locuri de muncă, de formare și educație profesională.

Astfel, se vede că principiile generale ale politicii ADN includ eliberarea cetățeanului din toate strânsorile birocratice pentru a-l ajuta să producă bunăstare pentru el, pentru familia sa și, în sens mai larg, pentru națiune. Totodată, ”defrișarea” cadrului adminstrativ, legislativ și financiar de toate piedicile juridice, financiare și administrative care stau azi în calea investițiilor românești, europene și străine, păstrând doar normele pentru conservarea mediului și a resurselor naturale, acesta este deasemenea un principiu cheie al ADN.

ADN urmărește atât reconcilierea istorică a generațiilor cât și reconcilierea politică, urmărind incluziunea nelimitată, ca bază a refacerii solidarității și unității naționale.

Niciodată, de acum înainte, națiunea, statul și competitivitatea țării între națiunile lumii nu va mai suferi din cauza disputelor interne alimentate de politicieni iresponsabili. ADN va introduce o ”Lege a patriotismului”, în baza căreia va desfășura în mod constant, pe toate mass media, un program permanent de educare cetățenească în spiritul valorilor umane generale, perene, dar și în spiritul valorilor esențiale pe care vrem să le avem ca națiune: unitate, solidaritate, civilizație, familie, libertate cetățenească, civism, umanism, europenism, cultură, muncă și ordine socială.

Ca viitor partid politic, Angajamentul Democratic Național, a planificat să reducă rolul statului în dezvoltarea țării, transformând birocratul politic și agresiv de azi, într-un partener amabil și eficient, un prieten al cetățeanului. Urmărim să împuternicim cetățeanul cu decizie și responsabilitate, stabilind doar referințele, normele de bază, generale, în care va evolua atunci când dorește să-și caute bunăstarea.

Ne dorim un cetățean care să vrea și să dorească să se îmbogățească pe sine și pe ceilalți, fără ca statul să-i pună condiții și frână. În acest sens, ne angajăm să prezentăm și să aducem cetățeanului Libertatea, așa cum românii și-au imaginat-o în primele zile ale căderii comunismului. Suntem la început acum, dar urmărește-ne și află de ce avem încredere că România va fi, poate pentru prima dată după aproape 80 de ani, o țară a libertății, a unității și a bogăției pentru cetățeanul onest, muncitor și educat.

Te invităm să susții ”Angajamentul Democratic Național” (ADN) dacă simți și crezi că principiile noastre se regăsesc printre ideile tale. Urmărește pagina noastră de Facebook pentru a vedea în detaliu cum dorim să transformăm România în ceea ce poate deveni.

În curând îți vom prezenta strategia noastră de resurse umane și calendarul acțiunilor noastre politice, înainte și după înființarea partidului.

Te încurajăm să distribui ideile noastre prezentate aici, fie pentru a fi dezbătute în vibranta comunitate de pe Facebook, fie pur și simplu, pentru a ne susține pe lungul drum pe care-l avem de parcurs în politica românească.

Îți mulțumim că urmărești mesajele noastre politice,
Călin-Liviu Georgescu & echipa de comunicare a Inițiativei Publice pentru prezentarea ideologiei viitorului partid politic ”Angajamentul Democratic Național” (ADN)

Advertisement Pub

Angajamentul Democratic Național

ADN este primul partid libertarian din România

Angajamentul Democratic National
Angajamentul Democratic National
Suntem libertarieni. Față de noi, liberalii sunt de stânga. Când zicem că noi suntem ”mai liberali ca liberalii”, zicem că, spre deosebire de liberali, noi nu credem că Statul, chiar și un Stat liberal, are vreo treabă ca să reglementeze felul cum cetățeanul alege să-și caute bunăstarea.
Într-o piață liberă, un stat liberal acordă libertăți. Noi, libertarienii, zicem dimpotrivă, că cine îți dă libertăți, îți ia libertatea.
Avem atâtea dovezi că Statul este incapabil să producă altceva decât birocrație, încât orice tentativă de construcție politică pe baza birocrației actuale este sortită eșecului și nu poate produce decât și mai multă birocrație.
De aceea, noi credem într-un stat minimal, unde nici nu se mai pune problema dacă birocrația este eficientă sau nu, fiindcă birocrația de stat dispare cu totul, fiind înlocuită cu o administrație suplă și eficace.
Din punct de vedere doctrinar, partidul Angajamentul Democratic Național este un partid de dreapta, libertarian, fondat pe principiile clasice liberale ale unor gânditori și economiști ca Ludwig von Mises, Murray Newton Rothbard și Milton Friedman, dar adaptate la situația actuală a României și la vremurile de azi.
Noi, libertarienii, vrem eliminarea controlului guvernamental coercitiv asupra economiei, deoarece credem că monopolul de forță al guvernului este cel mai mare pericol atât pentru libertățile individuale, cât și pentru bunăstarea populației.
Ca libertarieni, noi credem că oamenii se străduiesc în mod natural către propria lor bunăstare și către armonia și echilibrul social, așa încât eliminarea oricăror piedici birocratice din calea cetățeanului este calea singura spre un progres care se simte cu adevărat în nivelul de trai.
Nu există țară bogată cu cetățeni săraci, sau dacă există, acea țară nu are sens și viitor. Noi credem că o țară bogată însemană în primul rând cetățeni bogați. De aceea, libertarismul îmbogățește mai întâi cetățeanul, pentru ca apoi, cetățeanul înlesnit, care are idei și capital, să sporească valoarea avuției naționale, prin investiții în domeniile care adaugă valoare generală țării.
Nu-i rușine să fii bogat. Niciodată n-a fost. Comunismul și social-democrația sunt de vină pentru că au făcut ca prosperitatea să fie văzută ca o culpă. Libertarienii vin să elibereze cetățeanul de povara fricii de sărăcie și de dependența față de stat. În statul libertarian, viața și avutul cetățeanului nu mai depind de Parlament, ci de ambiția, munca și inteligența cu care cetățeanul se manifestă în societate.
Invers, intervenția statului în felul cum cetățeanul dorește să-și administreze proprietatea creează inegalitate de șanse și frustrări sociale, care, la rândul lor, solicită o nouă intervenție a statului pentru reglementări suplimentare, ceea ce creează un cerc vicios, care alimentează birocrația de stat la nesfârșit și sărăcește cetățeanul, furându-i dreptul de a se bucura de proprietatea sa.
Noi credem (și vedem acest lucru demonstrat în fiecare zi) că Statul blochează instinctul natural de a prospera al cetățeanului și descurajează manifestarea deplină a individului, acționând exact ca un sistem parazit, care este preocupat doar de bunăstarea conducerii Statului, furând, literalmente cu legea în mână, părți din proprietatea individului liber, slăbindu-i eficiența și motivația de a progresa.
În libertatea adusă de libertarieni, Statul dă doar regulile generale ale ”jocului economic” și menține ordinea publică și morală, iar apoi se dă la o parte și lasă cetățenii să-și caute fericirea și prosperitatea în deplină libertate.
Taxarea este minimă în statul libertarian, pentru că aparatul de stat este minimal. Bugetul statului este destinat finanțării armatei, justiției, poliției, ajutorului social de stat, pentru situații de urgență și pentru finanțarea unei mici administrații centrale, responsabilă cu menținerea egalității de șanse și a libertăților cetățenești.
Să fii libertarian înseamnă să fii pentru dezvoltare liberă și nelimitată, dar nu pentru dezvoltare haotică și sălbatică.
Statul libertarian stabilește standarde și norme generale pentru domeniile care țin de interesul public și interesul național, apoi lasă piața liberă să acționeze, veghind doar la menținerea acelor standarde.
Ca libertarieni, constatăm că internaționalizarea capitalului și libertatea de mișcare a capitalului fac să fie aberantă și ne-sustenabilă obsesia statului pentru ”capitalul românesc”. Statul trebui să elimine orice piedică din calea capitalul investit în România și să se axeze pe capacitatea oricărui capital, din orice sursă, de a veni în țară și de a crea locuri de muncă și educație profesională.
Omul, cetățeanul român, este prima și adevărata avere a statului și tot ce facem, noi, libertarienii, este să mărim la maximum șansele cetățenilor de a-și găsi un loc de muncă, de a acumula capital și apoi de a deveni, la rândul lor, capitaliști.
În programul libertarian, cu cât un capital generează mai multe locuri de muncă pentru cetățenii români, cu atât nivelul de taxare se îndreaptă spre zero. Promovăm o grilă de taxare a capitalului în funcție de numărul de angajați ai firmei, astfel încât marii angajatori să se bucure de taxe zero. Chiar și așa, inclusiv micii angajatori și capitalul speculativ vor fi taxați la nivelul paradisurilor fiscale, având ca valoare țintă un sustenabil procent de 5%.
Noi credem că profitul țării este un cetățean bine plătit și educat, nu contribuția corporației sau a întreprinzătorului la bugetul statului. Numai prin cetățeni prosperi și educați națiunea prosperă și devine respectată în Europa și în lume.
Decât taxe mari colectate de la puțini investitori, noi, libertarienii, vedem un sistem de taxe colectate de la mulți. Astfel, la final, bugetul e mai mare, iar numărul locurilor de muncă crește exponențial, cu efect direct asupra salariilor, care vor crește deasemenea.
Aceasta este o prezentare foarte sumară. Partidul Angajamentul Democratic Național are, nu doar un program complet și detaliat de măsuri pentru reformarea rapidă a Statului în favoarea cetățeanului cu susținerea interesului național, dar și un plan de acțiune pentru ca aplicarea, modificarea și reformularea legislației și a regulamentelor existente să se realizeze rapid și eficace, fără ca cetățeanul, fluența serviciilor de stat, contractele în derulare și angajamentele statului să aibă de suferit.
Libertarianismul, așa cum este formulat doctrinar și programatic de către Călin-Liviu Georgescu și viitorul partid Angajamentul Democratic Național are, nu doar potențialul de a schimba radical cursul evoluției României spre dezvoltarea accelerată, dar și pentru a deveni un sistem-model pentru alte democrații ale lumii.
Mai mult

Angajamentul Democratic Național

Finanțarea partidului: și Dvs. puteți susține financiar Angajamentul Democratic Național!

Angajamentul Democratic National

Angajamentul Democratic National

Dacă simțiți că ideile noastre merită introduse în Stat și acest partid merită să vină la conducerea Statului pentru a-l reforma, te invităm să materializezi susținerea ta donând bani sau resurse care ne pot ajuta să ne atingem mai repede obiectivele în alegerile din 2019 și 2020.

Pentru a dona, contactează-l direct pe Dl. Călin-Liviu Georgescu, fondatorul și viitorul președinte al , pentru toate detaliile tehnice și formalizarea procedurilor de donație / contribuție.

Adresa de e-mail: calingeorgescuonline@gmail.com

Mai mult

Angajamentul Democratic Național

Manifestul Partidului Angajamentul Democratic Național

Angajamentul Democratic National
Angajamentul Democratic National
Angajamentul Democratic Na’ional este o organizație politică nouă, creată pentru a elibera societatea, cetățeanul și viitorul națiunii române din captivitatea Statului atotputernic, a colectivismului falimentar și a birocrației politicianiste corupte.
Suntem partidul care promovează o politică modernă, adecvată vremurilor de azi și cu viziune către ziua de mâine, militând pentru a elibera energiile creatoare ale românului, prin crearea cadrului ideal pentru ca el să-și împlinească viața, destinul și bunăstarea așa cum dorește, fără intervenția și ghidarea permanentă a Statului.
Suntem partidul care va însănătoși spiritul națiunii, unind conștiințele și aspirațiile într-o eră fără precedent a libertății individuale, a umanismului și a afirmării spiritului național românesc și a minunatelor individualități din care este formată această excepțională națiune a noastră.
VALORILE NOASTRE
1. OMUL
Omul, ca cetățean liber, creator inspirat și constructor neobosit al destinului său și al familiei sale este și sursă și destinație a societății, ca unicul deținător al adevărului, al onoarei, al demnității și al energiei care poate propulsa națiunea spre progres în spiritul umanismului românesc, al valorilor creștine, al culturii și spiritului european.
2. LIBERTATEA
Libertatea omului, a cetățeanului, a românului, este unică, nelimitată, completă și nu este niciodată divizibilă în ”libertăți” acordate de către Stat sau de către altă persoană. Nu există argument care să limiteze, să îngrădească sau să refuze românului libertatea exprimată în orice fel, prin idei, prin muncă și prin opțiunile sale de viață, în respectul responsabilității de sine și al respectului pentru libertatea altuia și a societății, în general.
3. DREPTURILE OMULUI
Drepturile omului liber nu pot fi îngrădite prin încadrarea omului în nici o categorie existentă sau inventată. Bărbați și femei, copii și vârstnici, credincioși și necredincioși și orice altă categorie care divizează societatea în grupuri este anulată prin supremația drepturilor omului asupra oricărei condiționări. Dreptul omului liber înseamnă șanse egale pentru toți în fața tuturor oportunităților și provocărilor vieții.
4. ȘANSE EGALE
Șansele la fericire sunt și vor fi întotdeauna egale pentru toți, numai talentul, inspirația, munca și perseverența în respectul legii și al moralei pot crea diferențe între bogați și săraci, între cei împliniți personal și profesional și cei care încă nu și-au împlinit menirea.
5. A DOUA ȘANSĂ
Omul își datorează lui însuși să facă totul pentru a-și realiza idealurile și a avea o viață împlinită folosind resursele de caracter, minte și oportunitate pe care la are la un moment dat. Totuși, eșecul este o parte din viață, un semn și o lecție care adesea este capabilă să orienteze omul definitv spre împlinirea adevăratei sale meniri. Noi credem în a doua șansă și în solidaritatea societății în a-i ajuta pe semenii noștri să depășească momentele grele prin care orice om trece în viață, pentru a-i recupera din boală, sărăcie sau deznădejde, și a-i așeza în fața unui nou început.
6. RESPONSABILITATE INDIVIDUALĂ
Suntem întotdeauna datori cu o investiție de încredere în natura bună și onestă a omului. A face apel la coeziunea, la solidaritatea umană, cetățenească și națională pentru a salva destinul unui om aflat în impas este o onoare și o manifestare supremă a principiilor umaniste care ne animă. Dar ajutorul vine și cu prezumția onestă că acel om vine la întâlnire la mijloc de drum și se ajută și el pe sine însuși. Tentația de a te baza în viață doar pe ajutorul primit de la alții conduce la abuzul de încredere, care este reprobabil fiindcă zdruncină credința tuturor în principiile solidarității. Nu este de conceput ca omul care este ajutat de societate să facă din acest ajutor o sursă permanentă de venit. Libertatea de a-și urma calea aleasă în viață implică și responsabilitatea deplină a omului, nu doar față de el însuși, dar și față de normele societății. Ca oameni și ca societate, suntem onorați să îl ridicăm pe un om de jos, să îl luăm în brațe ca să-l trecem peste un necaz, dar nu suntem obligați de nici o lege morală să îl purtăm în brațe toată viața.
7. TERITORIU ȘI ECOLOGIE
Suntem una din națiunile care au luptat și au făcut mari sacrificii, de-a lungul multor generații pentru locui în interiorul propriului teritoriu. Acest pământ aparține națiunii române și, măcar în onoarea celor care și-au dat viața pentru ca noi să-l avem, precum și în considerația pentru generațiile următoare, avem datoria și obligația să-l apărăm cu orice preț. Îi apărăm integritatea prin armată și prin alianțele militare și politice pe care le avem și le urmărim. Dar suntem datori să-l apărăm în fiecare zi de degradare, să-i apărăm și să-i conservăm resursele. Poluarea, exploatarea sălbatică a resurselor de pe teritoriul nostru național, delăsarea în protecția și conservarea vieții și speciilor de plante și animale de pe teritoriul nostru național transformă teritoriul nostru într-o bijuterie a cărei strălucire pălește și a cărei valoare scade de la zi la zi. Noi credem că avem obligația fundamentală, nu doar de a conserva resursele naturale ale țării, ci și de a le spori, astfel încât să lăsăm generațiilor viitoare o avere mai mare decât cea pe care am primit-o de la părinții noștri. Nimic nu se schimbă mai greu decât un obicei prost, dar nimic nu se compară cu satisfacția de a-l înlocui cu un obicei bun. Suntem datori să renunțăm la proastele obiceiurile de consum și să adoptăm idei și obiceiuri noi, care sporesc valoarea resurselor noastre naturale, chiar dacă asta înseamnă să renunțăm la confortul cu care ne-am obișnuit sau să traversăm disconfortul schimbării.
8. STATUL MINIMAL
Nimic de valoare sau de durată nu se poate construi fără voința oamenilor. Iar voința oamenilor nu se poate face auzită când Statul vorbește necontenit, într-un monolog de nesfârșite reglementări, dând ordine și indicații tuturor. De aceea, noi credem și vrem să construim un Stat care știe să tacă și să asculte cu atenție vocea și voința cetățeanului, pentru ca apoi să îi creăm cetățeanului cadrul legal și administrativ ca să-și realizeze ceea ce și-a propus. Politica noastră înseamnă să ascultăm aspirațiile fiecăruia și să le sintetizăm în principii, obiective și țeluri care au valoare pentru om și, în sens mai larg, pentru societate. Eliberând imaginația, energia și hotărârea oamenilor de constrângeri, eliberăm uriașa forță creatoare a românului. Dacă ideile și energia oamenilor ar fi un jar care mocnește sub un vraf de legi, reglementări și restricții, politica noastră este să îndepărtăm tot ce împiedică flacăra creației din om să izbucnească liber, să lumineze și să inspire focul interior din alt om și din societate.
9. CULTIVĂM EXCELENȚA
Politica noastră este ca fiecare om, societatea în ansamblu, să năzuiască spre excelență, iar excelența, în orice domeniu, nu cunoaște limitări legate de naționalitate. Politica noastră este de a nu încuraja și susține mediocritatea doar fiindcă este românească, ci vom prefera să invităm surse de excelență aici, de oriunde ar fi, pentru a ne contamina de spiritul lor și a ne educa prin șansa proximității. Știm că prețul pe care l-am putea plăti va fi mai mare, dar pe termen lung, urmărim să punem aici sămânța excelenței, nu sămânța toleranței față de contra-performanță. Preferăm să-i chemăm pe cei mai buni să ne construiască cele mai bune drumuri, plătind pentru ele și dobândind cunoaștere și noi standarde, decât să-l chemăm pe un ”lasă-mă să te las” doar fiindcă-i român, căci acela va face drumuri ieftine și proaste, care ne vor costa, în final, mai scump și nici nu vom învăța nimic valoros din acea experiență.
10. PIAȚA LIBERĂ
Credem în politica organizatorului neutru, nu a arbitrului implicat. Așa cum vedem noi politica, treaba Statului este să pună terenul al dispoziție, să stabilească regulile generale ale jocului și apoi să lase omul să-și joace cel mai bun joc pe care îl poate juca. Ar fi o încălcare a libertății omului să-i spunem ce joc să joace, precum ar fi și să intervenim mereu pentru a-i spune cum să joace. Ar fi ca și cum arbitrul unui meci de fotbal ar decide ca unii sau alții dintre jucători să joace într-un singur picior sau cu mâinile legate la spate. Noi credem că orice joc alege omul, este în regulă, atât timp cât nu-i împiedică pe ceilalți și nu faultează.
11. LIMBA ROMÂNĂ
Politica noastră este să facem din cunoașterea limbii române piatra de temelie a societății, a educației, a libertății și a patriotismului. Omul, cetățeanul român, nu se poate trezi la conștiința sinelui și a valorii sale fără instrumentul fundamental cu care poate accesa cunoașterea, limba română. Nu este patriot acela care nu vorbește corect limba română, căci el nu este capabil să absoarbă valorile culturale ale identității românești, nici pentru a afla cine este el, nici pentru a le da mai departe semenilor săi. Numai printr-o bună cunoaștere a limbii române, cetățeanul poate dobândi harul și dorința de a învăța și de a se șlefui ca om pentru tot restul vieții, indiferent în ce domeniu și-ar căuta împlinirea. Politica noastră este de a recupera mințile și sufletele pierdute în bezna analfabetismului funcțional prin neglijența criminală și antipatriotică a politicienilor care au condus țara până acum, și de a le întoarce către învățarea și cunoașterea limbii române. Deasemenea, modelarea unui sistem de învățământ care are ca prioritate formarea de copii și tineri care vorbesc, scriu și citesc fluent în românește este esențială în politica noastră.
12. SINCRONIZARE
Pe cât de esențială este pentru cetățeanul român limba română, cel puțin pe atât este de importantă este cunoașterea limbii internaționale curente, acest nou Esperanto care a devenit limba engleză. Să vorbești o limbă străină înseamnă să ai o specializare profesională în plus, iar adevărul acestor vorbe este verificat în fiecare zi de către românii care merg să învețe, să muncească sau să facă turism în străinătate, deoarece ei devin cetățeni ai lumii, capabili să funcționeze în aproape orice stat de pe planetă. Valoarea experienței pe care ei o aduc înapoi în țară este de neprețuit pentru avansul civilizației și societății noastre. Politica noastră este să creăm un sistem de învățământ care să ofere copiilor și tinerilor șansa de a se integra mai bine în lume, printr-o bună cunoaștere a limbilor străine, a limbii engleze, în special, oferind tuturor șansa sincronizării cu mintea și sufletul umanității.
13. DEMOCRAȚIE
Credem complet, profund și fără echivoc în democrație și pluralism, într-o piață eliberată de orice reglementări în afară de cele, logice, firești, care se impun pentru protecția drepturilor și sănătății cetățenilor, pentru protecția naturii și pentru urmărirea interesului național.
14. UNIUNEA EUROPEANĂ
Credem într-o coeziune europeană care nu dizolvă, ci dimpotrivă, întărește specificul nostru național, sub toate aspectele. Nu ne putem exclude pe noi înșine, valorile și tradițiile noastre naționale, pentru a include în loc valorile europene, ci dimpotrivă, dorim ca experiența, forța și inteligența europeană să capaciteze și să permită românismului să se exprime și să se afirme mai complet, pe deplin, așa cum nu a avut niciodată posibilitatea să o facă până acum. Vrem să absorbim și să ne implicăm ca români realizați în consolidarea unei Europe unite, nu să fim absorbiți într-o uniune de națiuni fără chip și identitate.
Te invităm să urmărești și să aprofundezi ideologia noastră și programele noastre de restructurare rapidă a Statului român și a unității și demnității naționale. Iar dacă îți regăsești ideile în principiile și planurile noastre de acțiune, te invităm să ne ajuți în promovarea și propagarea lor, distribuind materialele noastre informative, așa cum este acesta.
Îți mulțumim că ți-ai alocat timp și atenție ca să citești acest document,
Călin-Liviu Georgescu & Echipa de comunicare a inițiativei politice pentru înființarea Partidului ”Angajamentul Democratic Național”
Mai mult