Cozile la pașapoarte rămân groase

La scurt timp după tragedia de la Barcelona, Iohannis, Tăriceanu, Dragnea, Meleșcanu și Carmen Dan au transmis mesaje publice de angajament în continuarea luptei împotriva terorismului internaționa, folosind discursuri înnebunitor de instituționale, într-un limbaj de lemn care nu are scuză în obligațiile limbajului diplomatic.

Se observă în aceste mesaje lipsa oricărei mențiuni referitoare la îngrijorarea lor pentru soarta românilor din țară și străinătate, precum și lipsa unui minim și elementar mesaj de încurajare pentru populația care, cum e și firesc, ar putea avea o oarecare neliniște privind siguranța vieții. Mesajele conducătorilor sunt seci, pietroase, făcute pentru a bifa o reacție diplomatică, nicidecum pentru a manifesta compasiune sinceră și îngrijorare față de fireștile sentimente de teamă ale cetățenilor.

Nu se poate să nu faci legătura între aroganța și nepriceperea de a se exprima a conducătorilor țării și cozile interminabile de la . E ca și cum, mii și mii de români nu mai au nici o așteptare de la liderii lor, au devenit nu doar surzi la ce li se spune ”de sus” și nu mai vor decât să plece din țară, pur și simplu.

Iar faptul că, având de ales între un occident zguduit de atentate și o Românie sigură, românii continuă să aleagă occidentul, arată limpede că ei văd în sărăcie, hoție, corupție și incompetența administrativă din România un pericol mai mare decât în .

Știri Online TV