Connect with us
Pub

Life & Internet

Adevăruri ”dureroase”: exerciții care ne plac, dar care nu duc nicăieri

Și în sportul numit BodyFitness, ca în orice sport (dar și ca în viață, în general), există prejudecăți, idei fixe și obsesii, ca un fel de folclor care se propagă din om în om, creând în jurul unor anumite exerciții o aură și o reputație mai mare decât o merită.

Adevărul este că sunt unele exerciții care au devenit atât de ”celebre” datorită filmului, televiziunii și ”onlineului” încât nimeni nu se îndoiește de eficiența lor. În realitate, efectele lor sunt limitate, ba chiar, atunci când sunt practicate intensiv, obsesiv, ne pot face rău.

1. RIDICAREA ÎN BRAȚE
De câte ori cineva vrea să arate cât de puternic este, se agață de câte o bară și face ridicări în brațe. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. În realitate, deși nu este rău să faci ridicări în brațe, ca un indicator general al condiției fizice, nu merită să faci din acest exercițiu piesa centrală a antrenamentului tău. Înainte de a te repezi la bară, mai bine îți antrenezi musculatura spatelui și a mijlocului. Fără asta, riști întinderi, rupturi musculare la umeri, la spate sau afecțiuni ale articulațiilor.

2. STRETCHING
Toată lumea face stretching cu religiozitate, astfel încât stretchingul a devenit un fel de exercițiu în sine, ca și cum numai acest exercițiu ar fi deajuns pentru a aduce corpul într-o condiție fizică optimă. Adevărul este că, oricât ”stretching” ai face, mușchii și articulațiile nu se ”întind”. Deși stretchingul este util ca pregătire pentru exercițiile ulterioare, deoarece contribuie la vascularizarea mușchilor și articulațiilor, doar stretchingul în sine nu este antrenament. Mai bine îți antrenezi zona dorsală a spatelui, multe din problemele pe care crezi că le rezolvă stretchingul ți se trag dintr-un spate și un abdomen nelucrat.

3. RIDICARE DE HALTERE PE BĂNCUȚĂ
Intră în orice sală de antrenament și vei vedea întotdeauna pe unul sau doi ”sportivi” întinși pe băncuțe și împingând haltere în sus până le ies ochii din cap. Peste o oră, îi vei vedea tot acolo, făcând același lucru, cu ideea fixă că făcând asta vor avea ”pectorali frumoși”. Adevărul este că acest exercițiu are un efect minim asupra pectoralilor. În schimb, forțează umerii și poate duce la rupturi musculare sau vasculare. Dar dacă ții neapărat să faci acest exercițiu, cel mai bine este să renunți la băncuță și să-l faci așezat cu spatele direct pe podea, sprijinind astfel umerii.

4. ALERGAREA
Azi a devenit aproape un tabu să afirmi că alergarea nu este ”cel mai complet exercițiu”, însă adevărul este că, deși benficiile alergării sunt incontestabile, numai alergarea, în sine, nu îți oferă o condiție fizică optimă. Alergarea, singură, fără a fi completată de un set de exerciții la sală care să dezvolte armonios toate grupele de mușchi, nu se compară cu antrenamentul profesional, bine gândit și personalizat pentru obiectivele specifice ale fiecăruia. Totuși, avem de învățat de la alergători motivația și persistența, care, de cele mai multe ori, sunt exemplare. Dacă vii la sală cu motivația unui alergător, poți face miracole pentru trupul și mintea ta.

Eu întotdeauna recomand renunțarea la orice idee fixă legată de antrenament atunci când alegi să îți formezi corpul sub îndrumarea mea. Fiecare corp este diferit, așa cum fiecare personalitate este diferită, și numai profesionistul în BodyFitness poate înțelege faza în care te afli din punct de vedere fizic și te poate orienta către exercițiile adecvate ție, nu altcuiva.

Antrenează-te cu mine dacă vrei să-ți atingi obiectivele aproape fără să-ți dai seama și să fii sigur că ai parte de un antrenament complet.

Cu drag,
Dana

Urmărește-o pe și în revista de și lifestyle danaiancu.ro, precum și pe pagina sa de Facebook, Facebook/danaiancufitness

Advertisement Pub

Life & Internet

Zidane, comentează ”diplomatic” viitorul regulament al Ligii Campionilor

Zidane stiri online tv

STIRI ONLNE TV – „Nu ştiu ce se va întâmpla, deși se zvonesc multe”, a comentat Zidane noul regulament la Ligii Campionilor.

„Pentru echipele mici, este mult mai complicat să poată juca în Liga Campionilor. Dar eu cred că este extraordinar faptul că, totuşi joacă. Să trăiască un moment ca acesta, pentru cei care nu joacă regulat sau pentru cei care o fac o dată în viaţă, este ceva magnific. Dar acesta este doar punctul meu personal de vedere”, a adăugat Zidane, a cărui echipă, Real Madrid, ar fi favorizată de noul regulament.

Conform presei, proiectul UEFA şi al Asociaţiei europene a cluburilor (ECA) se apropie de o ligă închisă începând cu sezonul 2024, primele şase echipe din fiecare grupă de opt fiind direct calificate pentru ediţia viitoare, independent de clasamentul lor din campionat.

Mai mult

Life & Internet

Cumințenia Pământului continuă să-l bântuie pe Dacian Cioloș

cumintenia pamantului stiri online tv

Cumințenia Pământului revine în atenția publicului într-un moment neplăcut pentru Dacian Cioloș, chiar înainte de alegerile europarlamentare.

Ministerul Culturii trage și acum ponoasele nefericitei campanii inițiată de Cioloș, ”Brâncuși e-al tău”, fiindcă Statul încă nu a cumpărat încă lucrarea, iar prețul a crescut în urma bălbâielilor fostei guvernări.

În aceste zile, Ministerul Culturii desfășoară o nouă rundă de negocieri cu proprietarii lucrării.

”Am avut o discuţie şi aşteptăm o ofertă scrisă din partea proprietarilor, analizăm preţul cerut şi pe urmă vom lua o decizie. Deocamdată nu am primit nicio ofertă scrisă şi nu vreau să ne hazardăm în alte afirmaţii să facem gafe, aşa cum au făcut cei din guvernarea Cioloş, încercând să facă un subiect de campanie, de altfel ratat, în perioada respectivă”, a declarat Daniel Breaz, despre stadiul discuţiilor privind achiziţia operei ” Cuminţenia Pământului” a sculptorului Constantin Brâncuşi.

Mai mult

Life & Internet

Tot ce ți s-a spus despre cafea este greșit, iată adevărul!

stiri online tv

STIRI ONLINE TV – Cafeaua este renumită pentru beneficiile sale, însă adevărul despre cum ajung la tine aceste beneficii nu este atât de bine cunoscut. Astfel cel mai important beneficiu al cafelei, proprietățile sale antioxidante, se pierd atunci când cafeaua prăjită este preparată mai târziu de ziua a șaptea după prăjire.

Pentru a ne bucura complet de toate beneficiile cafelei, cafeaua trebuie consumată a doua zi după prăjire, dar nu mai târziu de ziua a șaptea, spun experții în cafea și oamenii de știință.

Deși boabele crude de cafea își păstrează proprietățile pentru un timp foarte îndelungat (inclusiv din boabe verzi de cafea găsite în piramidele egiptene s-a putut prepara o cafea), o dată prăjite, boabele își păstrează calitățile nu mai mult de o săptămână.

Pentru o cafea ”ca pe vremuri”, boabele de cafea trebuie prăjite până devin brun-roșcat (nu negre), apoi trebuie lăsate o zi și consumate în maximum alte șase zile.

Acest fapt aruncă lumina corectă asupra cafelei împachetate, care oferă doar cofeină și aromă, fără conținutul de vitamine și minerale benefice. Deasemenea, cafea de la dozator nu are proprietăți deosebite.

 

Mai mult