Iohannis despre modificările la Pilonul II de pensii: ”Este o evoluție foarte proastă”

Iohannis despre modificările la Pilonul II de pensii: ”Este o evoluție foarte proastă”

”Este o evoluție foarte proastă și cu siguranță va produce multă îngrijorare în special la românii mai tineri, care contribuie la pilonul II, pilon care este administrat privat” , a declarat Klaus Iohannis în urma anunțului PSD privind modificările pilonului 2 de pensii.

stiri online tv

Iohannis: ”Oamenii își pun speranțele în această administrare privată, fiindcă au o alternativă la pensia de stat sau o suplimentară. Faptul că acum PSD-ul acum recunoaște că vrea să transforme Pilonul II de pensii este o veste foarte proastă. Aș putea să spun că este începutul sfârșitului Pilonului II de pensii, fiindcă vor găsi noi și noi metode de a convinge oamenii să nu contribuie la pilonul II”

Klaus Iohannis a mai spus că nu este suficient ca PSD-ul să declarare că vrea să transforme Pilonul II și este nevoie de clarificări și de o argumentație clară.

”Este pe de altă parte, politic vorbind, ciudată această evoluție, transformarea Pilonului  II în opțional este o decizie extrem de importantă și ar fi trebuit să știe romanii că PSD-ul are această intenție, ori în mult citatul program de guvernare al PSD nu se găsește această opțiune. ” a adăugat Iohannis.